Σημαντικές αλλαγές έφερε στην παγκόσμια κατάταξη των Ελλήνων juniors η ολοκλήρωση του πρώτου ITF J100 της Αριδαίας, με αρκετούς νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να εξαργυρώνουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους στη διοργάνωση.
Ξεχωρίζουν φυσικά οι μεγάλες άνοδοι του Ραφαήλ Παγώνη και του Άλκη Μιχαλακόπουλου, οι οποίοι μονοπώλησαν τον τελικό των αγοριών, αλλά και η νέα άνοδος της πρωταθλήτριας στα κορίτσια, Λυδίας Παναγιωτίδου.
Στο Νο281 ο Παγώνης, +71 θέσεις ο Μιχαλακόπουλος
Ο Ραφαήλ Παγώνης, μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Αριδαία, κέρδισε 83 θέσεις και ανέβηκε στο Νο281 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, φτάνοντας τους 340,75 βαθμούς.
Σημαντικό άλμα πραγματοποίησε και ο φιναλίστ της διοργάνωσης, Άλκης Μιχαλακόπουλος, ο οποίος κέρδισε 71 θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο335 του κόσμου με 281,5 βαθμούς.
Στην κορυφή της ελληνικής λίστας παραμένει ο Οδυσσέας Γελαδάρης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο98 (-3), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Παναγιώτης-Γεράσιμος Γραμματικάκης και Γιώργος Μητάλας.
Τη μεγαλύτερη άνοδο ανάμεσα στους Έλληνες σημείωσε ο Γιάννης Βασιλειάδης, ο οποίος κέρδισε 488 θέσεις και ανέβηκε στο Νο2638 του κόσμου. Μεγάλο άλμα έκανε και ο Γιάννης Μοτσάκος, ανεβαίνοντας κατά 349 θέσεις στο Νο2392.
Top 5 Ελλήνων αγοριών στην ITF U18
1. Οδυσσέας Γελαδάρης – Νο98 – 739 βαθμοί
2. Ραφαήλ Παγώνης – Νο281 (+83) – 340,75 βαθμοί
3. Άλκης Μιχαλακόπουλος – Νο335 (+71) – 281,5 βαθμοί
4. Παναγιώτης Γραμματικάκης – Νο451 (-9) – 203 βαθμοί
5. Γιώργος Μήταλας – Νο453 (-7) – 202,5 βαθμοί
Διαβάστε ακόμη
Από τη Γαλλία στην Αριδαία για να στηρίξει την εγγονή του στο J100
Θριαμβευτές στην Αριδαία Παναγιωτίδου και Παγώνης
Συνεχίζει προς το Top 100 η Παναγιωτίδου
Στα κορίτσια, η Λυδία Παναγιωτίδου συνέχισε τη σταθερή αναρρίχησή της στην παγκόσμια κατάταξη μετά την κατάκτηση του τίτλου στο J100 της Αριδαίας.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε 10 θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο179 του κόσμου με 515 βαθμούς, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον μεγάλο στόχο της εισόδου στο Top 100.
Μια πορεία που, εφόσον συνεχιστεί, μπορεί να την οδηγήσει πιο κοντά και στο όνειρο της συμμετοχής στα Junior Grand Slam.
Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος της Εύας Γιαντσή, η οποία κέρδισε 1.414 θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο3511, ενώ η Ελένη Χατζηαβράμ ανέβηκε 227 θέσεις, φτάνοντας στο Νο3129.
Top 5 Ελληνίδων στην ITF U18
1. Λυδία Παναγιωτίδου – Νο179 (+10) – 515 βαθμοί
2. Κωνσταντίνα Βολονάκη – Νο641 (+1) – 146,75 βαθμοί
3. Λέκα Βενέτια – Νο857 (-79) – 104,75 βαθμοί
4. Διονυσία Κουκούλη – Νο1005 (+55) – 86,25 βαθμοί
5. Κατερίνα Ουσταμπασίδου – Νο1057 (-89) – 81,5 βαθμοί
Σε εξέλιξη το δεύτερο J100 της Αριδαίας
Η δράση στην Αριδαία συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με το δεύτερο διαδοχικό ITF J100, δίνοντας στους Έλληνες juniors ακόμη μία σημαντική ευκαιρία για βαθμούς και άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη.
Στα αγόρια, οι Ραφαήλ Παγώνης, Άλκης Μιχαλακόπουλος, Αυγέρης και Καρνιάτης έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.
Από το ταμπλό των κοριτσιών συνεχίζει πλέον μόνο η Λυδία Παναγιωτίδου, η οποία μετά τον τίτλο της περασμένης εβδομάδας θα επιδιώξει ακόμη μία βαθιά πορεία στην Αριδαία.
BOYS SINGLES | BOYS DOUBLES | GIRLS SINGLES | GIRLS DOUBLES | SCHEDULE
The post Η Αριδαία άλλαξε την κατάταξη των Ελλήνων juniors appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
