Τελευταία νέα
Χαλκίδα: 37χρονη επιτέθηκε στη σύντροφο του πρώην συζύγου της και της έκοψε με φαλτσέτα τα μαλλιά Ιόνια Οδός: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 249 χλμ/ώρα σε σημείο με όριο τα 100 Τσουκαλάς: «Δεν βλέπουμε κανέναν εμφύλιο ούτε έχουμε κάποιο μέτωπο με την ΕΛΑΣ- Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ» Το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ από την Αθήνα και η στήριξή του στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ – «Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά» Ιερά Οδός: Συνελήφθη 55χρονος που απείλησε άλλο οδηγό με τσεκούρι Φαράγγι Σαμαριάς: «Λήξη συναγερμού» – Απεγκλωβίστηκαν οι 8 εργαζόμενοι [εικόνες – βίντεο] Κυπριακό αέριο μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη- Παπασταύρου: Η περιοχή παίρνει το μέλλον στα χέρια της ΕΛ.Α.Σ: «Η ΝΔ υπονομεύει την εφαρμογή αξιοκρατικών διαδικασιών – Πελατειακές σχέσεις και ευνοιοκρατία» Ο Ρούμπιο δεν πήρε θέση δημόσια για το καλώδιο: «Καλύτερα κάποια πράγματα να μην αποτελούν αντικείμενο σε συνεντεύξεις Τύπου» Ατελείωτη οδύσσεια η σχολική μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη Τσίπρας για Ρούμπιο: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ παρουσιάζεται σαν Πόντιος Πιλάτος Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν για τα γενέθλιά του – Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα στην ατζέντα
Efsyn.gr

Υπόθεση Νέστορα: Συμπληρωματικές απολογίες δύο κατηγορουμένων για την επίθεση με γκαζάκια

Απολογήθηκαν συμπληρωματικά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης δύο κατηγορούμενοι, φερόμενοι ως φυσικοί δράστες για την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, που στοίχισε τη ζωή της Βάγιας Νέστορα, μητέρας της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Αφροδίτης Νέστορα.
Επρόκειτο για μία τυπική διαδικασία, κατά την οποία ο 29χρονος και η 26χρονη, προσωρινά κρατούμενοι, παρέμειναν για λίγα λεπτά ενώπιον της ανακρίτριας, αφού κλήθηκαν σε συμπληρωματική απολογία στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποινικής αξιολόγησης των πράξεων που συνδέονται με τον νόμο για την τρομοκρατία και επισύρουν πιο βαριές ποινές.
Το καθεστώς προσωρινής κράτησής τους παρέμεινε ως είχε, με τους κατηγορουμένους να επιστρέφουν στη φυλακή.
Από το πρωί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονταν συγκεντρωμένα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δύο κατηγορούμενους, ενώ μεταγωγή τους έγινε κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες, στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας, οι δύο συγκατηγορούμενοί τους που είναι επίσης προφυλακιστέοι.
Πρόκειται για τον 24χρονο ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που, σύμφωνα με τη δικογραφία, χρησιμοποιήθηκε πριν και μετά την επίθεση, καθώς και τον 25χρονο που υποδείχθηκε από τον προηγούμενο ως το πρόσωπο στο οποίο παρέδωσε τα κλειδιά του συγκεκριμένου διαμερίσματος.
Οι βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται αφορούν μεταξύ άλλων τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της τρομοκρατικής οργάνωσης, της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών και του εμπρησμού. Παράλληλα, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της ίδιας μέρας (1η Ιουλίου) στις οικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, και του πρώην βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, ενέργειες για τις οποίες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση των δραστών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...