Τελευταία νέα
Μαρικάρμεν: Οι Ισπανοί αποχαιρετούν τη «γιαγιά όλης της χώρας» που έγινε σύμβολο αγώνα – «Σας ευχαριστούμε» [εικόνες – βίντεο] Ουκρανικό: Ο «σκιώδης πόλεμος» Βερολίνου και Μόσχας – Η Ουάσιγκτον φόρτωσε τον λογαριασμό στους «πρόθυμους» Ευρωπαίους “Φουρτούνες” στη ΝΔ : Ο Κικίλιας παιρνει επάνω του (ΛΣ) την πόντιση των καλωδίων Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες» Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: Αιώνιοι πονοκέφαλοι Κριτική Καραμανλή: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μια πιο πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική Guardian: Παρέμβαση της κυβέρνησης Τραμπ για ευρωπαϊκό συνέδριο που την… ενόχλησε – Η Ε.Ε απέσυρε τις χορηγίες Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Ινδό ΥΠΕΞ: Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών Μήλος: Σύλληψη 40χρονου για διάρρηξη επιχείρησης – Προσπάθησε να φύγει από το νησί με 7.200 ευρώ Κοζάνη: Συνελήφθη 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Βρέθηκε με 1.376 γραμμάρια «lean» Ταυτοποιήθηκε άνδρας για 9 διαρρήξεις σε χωριά των Σερρών μέσα σε λίγες μέρες Πρ. Παυλόπουλος: Η ομιλία Ρούμπιο στην Πνύκα ήταν μία προσπάθεια εξιδανίκευσης και εξαγωγής διεθνώς του δόγματος Τραμπ στο πλαίσιο του MAGA
Efsyn.gr

Μέχρι και ο Στάθης Καλύβας αντέδρασε για την εθνικιστική φιέστα Ρούμπιο στην Πνύκα

Αρνητική αίσθηση προκάλεσε ακόμη και στον γνωστό καθηγητή πολιτικών επιστημόνων, Στάθη Καλύβα, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ του τα φιλοκυβερνητικά του συναισθήματα, η εθνικιστική εμφάνιση -με ισχυρό άρωμα ιδιοτελών πολιτικών σκοπών- του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καλύβας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «διάβασε» την ομιλία του Αμερικανού ΥΠΕΞ ως μια απεύθυνση στο εκλογικό του κοινό, δηλαδή το κίνημα MAGA, «για να διεμβολίσει τον βασικό του αντίπαλο στην κούρσα για την διαδοχή του Τραμπ, τον Τζ. Ντ. Βανς.».
Στην συνέχεια εξηγεί πως «οι κορώνες περί αρχαίας Ελλάδας είναι συνθήματα προς πολιτική εξαργύρωση στις ΗΠΑ σε ένα κοινό που δεν ξέρει καν που βρίσκεται η Ελλάδα στον χάρτη.».
Παράλληλα, αφήνοντας έμμεσες αιχμές προς τα κυβερνητικά στελέχη που αποθέωσαν τον Μάρκο Ρούμπιο σημείωσε πως «δεν είναι το πιο έξυπνο πράγμα στον κόσμο να χειροκροτάς κάποιον που σου λέει κατάφατσα πως η υπέρτατη αξία είναι τα εθνικά του συμφέροντα έναντι όλων των άλλων, ιδίως όταν εσύ δεν είσαι πολίτης της χώρας του.».
Αναλυτικά η ανάρτηση Καλύβα:
«Ο Marco Rubio απευθύνθηκε στο εκλογικό του κοινό, δηλαδή το κίνημα MAGA, για να διεμβολίσει τον βασικό του αντίπαλο στην κούρσα για την διαδοχή του Τραμπ, τον J.D. Vance. Ο Παρθενώνας είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται, δηλαδή το σκηνικό της ομιλίας του. Καμμιά αντίρρηση για τον προσπορισμό οφέλους από την παροχή ενός σκηνικού μοναδικής αξίας. Αλλά καλό είναι να μην μας παρασύρει ο άκρατος συναισθηματισμός.
Δηλαδή: Οι κορώνες περί αρχαίας Ελλάδας είναι συνθήματα προς πολιτική εξαργύρωση στις ΗΠΑ σε ένα κοινό που δεν ξέρει καν που βρίσκεται η Ελλάδα στον χάρτη.
Οι υποσχέσεις στην εξωτερική πολιτική έχουν αντιστρόφως ανάλογη αξία από την ισχύ του θορύβου που γίνεται γύρω από αυτές.
Δεν είναι το πιο έξυπνο πράγμα στον κόσμο να χειροκροτάς κάποιον που σου λέει κατάφατσα πως η υπέρτατη αξία είναι τα εθνικά του συμφέροντα έναντι όλων των άλλων, ιδίως όταν εσύ δεν είσαι πολίτης της χώρας του.
Καλός ο ρόλος του σκηνογράφου σε μια παραγωγή αλλά απέχει πολύ από τους σημαντικούς ρόλους.».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...