Τελευταία νέα
Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή στο πλευρό της Παπαδοπούλου και απέναντι στον Κατρίνη: «Καμία ανοχή στον λεκτικό εκφοβισμό» Έκρηξη έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους – Δύο σοβαρά τραυματίες Η Λαϊκή Ενότητα ανακοίνωσε την αυτόνομη καθοδό της στις εκλογές Πληθωρισμός: Στο 5% σκαρφάλωσε τον Σεπτέμβριο – Μεγάλες αυξήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης Δημήτρης Σκουλός: Υποψήφιος με τη ΝΔ στην Β΄ Πειραιώς ΚΚΕ: Η δολοφονική επίθεση φασιστοειδών στην Ελευσίνα χτυπά συναγερμό Βόλος: Νέα άδεια για την καύση σκουπιδιών Νέες αποκαλύψεις για Γκιλφόιλ: «Σου έδωσα 300.000$, θέλω αποτελέσματα» – Εγγραφο φωτιά του Κογκρέσου Η Ελλάδα πληρώνει 4.900 ευρώ για ένα ποδήλατο Βουλή: 21 ερωτήματα του Γ. Παπανδρέου και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα data centers FIFA: Eνας υποψήφιος από το πουθενά Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απαντά σε όσους σχολίασαν το νέο του look – «Τα τρολάκια Μητσοτάκη»
Efsyn.gr

Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος αρχαιολόγος Γιάννης Λώλος

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 58, ετών ο διακεκριμένος αρχαιολόγος και πανεπιστημιακός Γιάννης Λώλος.
Ο Γ. Λώλος σπούδασε ιστορία της τέχνης και αρχαιολογία στο Παρίσι (Paris IV-Sorbonne) όπου και έλαβε το βασικό πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Από το 1992 έως το 1998 ακολούθησε διδακτορικές σπουδές στο μεταπτυχιακό τμήμα Αρχαίας Ιστορίας και Μεσογειακής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Berkeley, όπου και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα την τοπογραφία της Σικυωνίας.
Ο Γιάννης Λώλος υπήρξε τακτικό μέλος της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών (1995-1996) και επισκέπτης επίκουρος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan (1998-1999). Από το 2002 δίδασκε στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είχε συμμετάσχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αττική, στην Κρήτη, στην Κόρινθο, στη Νεμέα, στη Στυμφαλία, καθώς και στην ετρουσκική πόλη Μusarna της Ιταλίας. Από το 2004 διεύθυνε την αρχαιολογική έρευνα πεδίου στην αρχαία Σικυώνα, ενώ από το 2018 συνδιεύθυνε την ανασκαφή στη Μαγούλα Πλατανιώτικη του Δήμου Αλμυρού.
Είχε συγγράψει δύο μονογραφίες (Εγνατία Οδός, Αθήνα 2008, Εκδόσεις Ολκός και Land of Sikyon; archaeology and history of a Greek city-state (Hesperia Supplement 39), Princeton 2011) και πολυάριθμα άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...