Τελευταία νέα
ΠΑΣΟΚ: Καταθέτουμε μια θεσμική, ολοκληρωμένη και ουσιαστική πρόταση 180 και πλέον παρεμβάσεων για τον πρωτογενή τομέα ΕΕ – Κίνα: Συμφωνία για μείωση 50% στις εξαγωγές κινεζικών υβριδικών οχημάτων Μαργαρίτης για την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Δεν με έπεισε ο Κωνσταντόπουλος» – «Στήριξη σε κάθε γυναίκα που νιώθει φόβο» Στη φυλακή οδηγείται ο Βασίλης Παϊτέρης – Παραβίασε κατ’ οίκον περιορισμό για χρέη στο δημόσιο Όλυμπος: Νεκρός εντοπίστηκε 46χρονος Ισραηλινός πεζοπόρος που αγνοείτο από τις 22 Σεπτεμβρίου Επιβεβαιώνεται το «κοκτέιλ» αναισθητικών στον Μαζωνάκη – «Ο συνδυασμός τους μπορεί να έχει άμεση σχέση με τον θάνατό του» Άννα Παπαδοπούλου: «Ο φασισμός ξαναβγάζει μαχαίρια» – Η επίθεση στην Ελευσίνα φέρνει στο προσκήνιο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την προστασία της Δημοκρατίας Δούκας για Γκράβα: Αρμόδιες εταιρείες και ΤΕΕ να βεβαιώσουν γραπτά ότι με κλειστό σύστημα δεν υπάρχει κίνδυνος Αττική: Κατασχέθηκαν πάνω από 35 κιλά κοκαΐνη και 312 κιλά κάνναβη – Τρεις συλλήψεις ΟΑΣΘ: Οι οδηγοί… προπονούν τα ΚΤΕΛ για καλύτερες συνθήκες εργασίας ΠΑΣΟΚ για επίθεση στην Ελευσίνα: «Μηδενική ανοχή στον φασισμό» Ο Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στο ΔΠΔ την ημέρα που πρώην δικαστής του Δικαστηρίου τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης
Newsit.gr

Μελίδης: Να επιστρέψουν τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ έως την Τετάρτη οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Να επιστρέψουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ έως την Τετάρτη (14.10.2026) κάλεσε τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από την Κουμουνδούρου ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μελίδης, εξαπολύοντας αιχμές κατά όσων, όπως υποστήριξε, αντιμετωπίζουν τις βουλευτικές έδρες ως «προσωπική περιουσία» και τις μεταφέρουν σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Μιλώντας την Παρασκευή (09.10.2026) στο Κόκκινο 105,5, ο Δημήτρης Μελίδης υποστήριξε ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να κατέχουν έδρες που, κατά την άποψή του, ανήκουν πολιτικά στο κόμμα, ενώ άφησε αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας ότι η στάση του παρατείνει την εκκρεμότητα και αποδυναμώνει την κοινοβουλευτική παρουσία της Αριστεράς.

Ο Δημήτρης Μελίδης ανέφερε ότι η συντριπτική πλειονότητα των σημερινών ανεξάρτητων βουλευτών προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε ορισμένους ότι αντιμετωπίζουν τις έδρες ως προσωπική τους περιουσία, μεταφέροντάς τες σε άλλα κόμματα. Είπε ακόμη ότι κάποιοι «παρακρατούν» έδρες που, όπως υποστήριξε, ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο παρελθόν είχαν ζητήσει την επιστροφή εδρών από άλλους αποχωρήσαντες βουλευτές.

Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα για πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στα «Παραπολιτικά», σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί κάποιος να παραιτηθεί τον Μάρτιο και να είναι υποψήφιος τον Απρίλιο. Κατά τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, η αναφορά αυτή αφήνει μεγάλο χρονικό περιθώριο για τις αποφάσεις των ανεξάρτητων βουλευτών. «Μέχρι τότε, αυτές οι έδρες στερούνται από την Αριστερά», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι αποδυναμώνεται η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Μελίδης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να επιτευχθεί ενότητα, ενώ οι προτάσεις συνεργασίας απορρίφθηκαν από τα υπόλοιπα κόμματα και, όπως είπε, «εμφατικά» από τον κ. Τσίπρα. Εκτίμησε ότι οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει νέες αναταράξεις στον προοδευτικό χώρο και έχουν ενισχύσει πολιτικά την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις επόμενες εκλογές, τόνισε ότι η αναμέτρηση δεν πρέπει να περιοριστεί σε μάχη για τη δεύτερη ή την τρίτη θέση, την ώρα που, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί τρίτη θητεία. Επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης «ευρέος συνασπισμού δυνάμεων», επικαλούμενος τη συμμαχική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου. Παρουσίασε το κόμμα ως τη δύναμη που μπορεί να συμβάλει στην υπέρβαση του κατακερματισμού, τον οποίο συνέδεσε με τις εκλογικές νίκες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.
To άρθρο Μελίδης: Να επιστρέψουν τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ έως την Τετάρτη οι ανεξάρτητοι βουλευτές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...