Τελευταία νέα
Πολάκης κατά Γεωργιάδη: Νομοθετικό «δίχτυ προστασίας» για τα κέντρα αντιγήρανσης αντί για ελέγχους και κυρώσεις Τουρνάς: Μέσα σε 10 ημέρες η πρώτη αρωγή στους πληγέντες της Κρήτης Φωτιά στον Ελαιώνα: Μεγάλες καταστροφές στις δύο βιοτεχνίες – Κατέρρευσε οροφή [εικόνες-βίντεο] Στον τρίτο γύρο της Σανγκάης ο Τσιτσιπάς με την 400ή νίκη στην καριέρα του Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω» – «Να παραμείνουν τα νησιά μας ζωντανά χειμώνα και καλοκαίρι» Υποσχέθηκε παρέμβαση για το καλώδιο, αν… Κατερίνα Νοτοπούλου: Σε σχέση με τον Πασχάλη Τσαρούχα – Η ανάρτηση του ηθοποιού Στη Ρω ο Ανδρουλάκης- Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της “Κυράς της Ρω” Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί Εμπρηστική επίθεση στο Χαϊδάρι – Πέταξαν γκαζάκι σε ψητοπωλείο Τρεις νέες συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στη Motor Oil Άδωνις Γεωργιάδης: 11 μηνύσεις για παράνομα γραφεία διαιτολόγων – διατροφολόγων, εξετάζονται άλλες 36 αναφορές
Thepressproject.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρόταση για μεταφορά των κρατικών εγγυήσεων από τα funds στον ΕΦΚΑ και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους επαναφέρει ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, καταγγέλλοντας ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν εξασφαλίζουν ουσιαστική προστασία για τους οφειλέτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απώλεια της περιουσίας τους.Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος στρέφεται κατά της λειτουργίας των funds και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (servicers), υποστηρίζοντας ότι οι κρατικές εγγυήσεις, συνολικού ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ, παρέχουν σημαντική προστασία στους χρηματοπιστωτικούς φορείς, χωρίς αντίστοιχες εγγυήσεις για τους δανειολήπτες.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι καλλιεργεί προσδοκίες προστασίας μέσω ρυθμίσεων που, κατά την εκτίμησή του, δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους. Επικαλείται, μάλιστα, σχετικό δημοσίευμα του Τζώρτζη Ρούσσου στην ιστοσελίδα Documento.
Ως βασικό άξονα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος θέτει τη μεταφορά των κρατικών εγγυήσεων από τα funds στον ΕΦΚΑ και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
Επιπλέον, ζητά ρυθμίσεις οφειλών με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών, αφού αφαιρεθούν οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης, καθώς και περικοπή τόκων και προσαυξήσεων. Στα μέτρα που προτείνει περιλαμβάνονται επίσης η ενίσχυση της δικαστικής προστασίας των δανειοληπτών και η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η εφαρμογή αυτών των μέτρων αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική επανεκκίνηση και την αποκατάσταση της δυνατότητας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...