Τελευταία νέα
Σιακαντάρης: Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί κατά Ανδρουλάκη – «Ντροπή» η αναπαραγωγή τους Στην ΕΛΑΣ ο Βασίλης Κόκκαλης – Η ανάρτηση με τον Αλέξη Τσίπρα και το μήνυμα για τη νέα πολιτική πορεία Υπόθεση Marfin: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο – Απολογούνται εκ νέου οι τρεις κατηγορούμενοι ΚΚΕ: Να καταργηθεί το μνημόνιο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εθνοφρουρά της πολιτείας της Φλόριντα Παναθηναϊκός και Τετέι κινούνται νομικά κατά του δημοσιογράφου Κώστα Ραπτόπουλου Τσουκαλάς: «Ο Μητσοτάκης ομολογεί την ήττα του» – Πυρά για ακρίβεια και οικονομική πολιτική Πούτιν: Έτοιμος να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία, αλλά «μόνο την ημέρα των εκλογών» Μετρόπληκτοι στην Κυψέλη: «Κοιμόμαστε με σφυρίχτρες, φακούς και ένα μπουκαλάκι νερό» [βίντεο] Δίκη Τεμπών: «Το δικό μου το παιδί, το σκοτώσανε το κάψανε και μου το πετάξανε» – Συγκλονίζει πατέρας θύματος Θάνατος 20χρονης από ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη: Ερευνάται η εμπλοκή και τρίτων ατόμων Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για τα κλεμμένα κειμήλια: Ακατανόητος θόρυβος για άδειες… λειψανοθήκες Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας στην Ιερουσαλήμ για «εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας» με το Ισραήλ
Indicator.gr

Αλ. Σδούκου: Στη χαμηλότερη δυνατή τιμή το πετρέλαιο θέρμανσης

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο MEGA TV, αναφέρθηκε στις επικείμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών ενόψει του χειμώνα, στις παρεμβάσεις για το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
Αναφερόμενη στην παρέμβαση που έχει ήδη εφαρμοστεί στο πετρέλαιο κίνησης, η κ. Σδούκου σημείωσε ότι “στο πετρέλαιο κίνησης δίνουμε μείωση κατά 20 λεπτά στην αντλία, μεγαλύτερη ενίσχυση από αυτή που θα προέκυπτε αν μειώναμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης”. Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως “σε κάθε περίπτωση, όμως, ο πολίτης θέλει να δει μια καλή τελική τιμή. Τον ενδιαφέρει να δει φθηνότερο το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα μέσω της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή μέσω της επιδότησης στην αντλία”. Για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι “την Τετάρτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει όλη την επεξεργασία, για να δει μέχρι και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ που μπορεί να δοθεί. Η προτεραιότητα, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, είναι η χαμηλότερη δυνατή τιμή. Να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα κάνει το μέγιστο που μπορεί, δεδομένων των διεθνών συνθηκών”.
Για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι “ο πρωθυπουργός θα δώσει άλλη μία μάχη για την υλοποίηση όσων ζητά μέσα από αυτές τις επιστολές που ειρωνεύεται κάθε φορά το ΠΑΣΟΚ. Οι επιστολές του Πρωθυπουργού, όμως, έχουν αποτελέσματα, όπως συνέβη με την πρόσθετη δημοσιονομική ευελιξία ύψους 1 δισ. ευρώ που πετύχαμε την προηγούμενη εβδομάδα”. Τόνισε δε ότι “θα δώσουμε άλλη μία μάχη, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε και άλλες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των πολιτών”. Κλείνοντας, επεσήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη περίσταση με τη διεθνή ενεργειακή κρίση, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς να απορρίπτει κανένα μέτρο που είναι εφικτό να υλοποιηθεί. Όπως σημείωσε, “δεν είμαστε δογματικοί. Θέλουμε πάντοτε να κάνουμε αυτό που είναι προς όφελος της κοινωνίας”.
Για τη διαμάχη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σδούκου τόνισε ότι “στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό είναι μια έντονη μάχη για το ποιος τελικά θα καταφέρει να είναι δεύτερος. Είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα και, δυστυχώς, η αντιπαράθεση ξεφεύγει πολύ και δεν αφορά τα ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα. Οι προσωπικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε μια πολιτική αντιπαράθεση που οφείλει να χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό, ανεξάρτητα από το αν απευθύνονται σε γυναίκα ή σε άνδρα”. Ειδικά για τον χαρακτηρισμό “βλάκας”, που χρησιμοποίησε για τον κ. Ανδρουλάκη ο κ. Καρτερός σε άρθρο του, επεσήμανε ότι “δεν είναι σαρκασμός. Σαρκασμός είναι να κάνεις χιούμορ για τον εαυτό σου. Το να αποκαλείς κάποιον βλάκα είναι προσβολή”. Η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι “η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπει σε τέτοιες λογικές. Προτεραιότητά της είναι η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων, καθώς η χώρα έχει μπροστά της έναν δύσκολο χειμώνα και οι πολίτες χρειάζονται ουσιαστική στήριξη”.
The post Αλ. Σδούκου: Στη χαμηλότερη δυνατή τιμή το πετρέλαιο θέρμανσης appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...