Τελευταία νέα
Ο Μητσοτάκης σε δρομολόγιο με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού: «Παραλαμβάνουμε 14 μέσα στον επόμενο χρόνο»» Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Πανόραμα – Εντοπίστηκε γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της Ν. Παππάς: Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε συγχωροχάρτι σε όσους ανεξαρτητοποιήθηκαν και αβάντζο για άλλο ένα πεντάμηνο Αντωνοπούλου για το άρθρο του Καρτερού στην «Εφ.Συν.»: Αυτόνομη η γραφίδα του Συνάντηση του ΜέΡΑ25 Ενωτική Αριστερά με την Πρωτοβουλία για το Δικαίωμα Ψήφου Μεταναστών και Προσφύγων στις αυτοδιοικητικές εκλογές Μαρινάκης για τον πήχη Μητσοτάκη στο 25%: «Έχει αποδείξει ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα» Κωνσταντοπούλου: Ζητά παραίτηση Φλωρίδη μετά την παραπομπή Τριαντόπουλου και τις δηλώσεις για τα «μπάζα» Κυψέλη: Η Ελληνικό Μετρό δεσμεύεται να παραδώσει όλα τα στοιχεία – Εντείνονται οι εργασίες αποκατάστασης Αποστολάκη: “Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο οικονομικής πολιτικής” Στην Αθήνα ο Τζέι Ντι Βανς τον Φεβρουάριο για ακροδεξιό συνέδριο Σιακαντάρης: Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί κατά Ανδρουλάκη – «Ντροπή» η αναπαραγωγή τους Στην ΕΛΑΣ ο Βασίλης Κόκκαλης – Η ανάρτηση με τον Αλέξη Τσίπρα και το μήνυμα για τη νέα πολιτική πορεία
Newsit.gr

Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί στα μέσα Φεβρουαρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρώτο Breitbart Europe Summit, το οποίο σχεδιάζει να διοργανώσει στην ελληνική πρωτεύουσα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Breitbart News Network, σύμφωνα με πηγές του μέσου.

Η επιλογή της Αθήνας για τη διοργάνωση της συνόδου, με κεντρικό προσκεκλημένο τον Τζέι Ντι Βανς, εντάσσεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην προσπάθεια ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, με έμφαση στις προοπτικές στρατηγικής σύγκλισης και στο μέλλον των διατλαντικών σχέσεων.

Με κεντρική θεματική «Δυτικές συμμαχίες και στρατηγική σύγκλιση», η σύνοδος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου του 2027, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα νέο πεδίο ανταλλαγής απόψεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δυτικοί σύμμαχοι σε ένα διεθνές περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από γεωπολιτικές ανακατατάξεις και αυξανόμενη αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται πηγές του Breitbart, στην ελληνική πρωτεύουσα αναμένεται να βρεθούν, πέραν του Αμερικανού αντιπροέδρου, γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανώτεροι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Η σχεδιαζόμενη διοργάνωση εντάσσεται στις διεθνείς πρωτοβουλίες του Breitbart News Network, στις εκδηλώσεις του οποίου έχουν συμμετάσχει κορυφαία στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, ο υπουργός Εσωτερικών Νταγκ Μπέργκαμ, ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ, η υπουργός Γεωργίας Μπρουκ Ρόλινς και ο υπουργός Μεταφορών Σον Ντάφι.

Ιδιαίτερο ρόλο στον σχεδιασμό και στην προβολή των διεθνών πρωτοβουλιών του αμερικανικού δικτύου διαδραματίζει ο Μάθιου Μπόιλ, επικεφαλής του γραφείου του Breitbart στην Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος έχει πραγματοποιήσει σειρά αποκλειστικών συνεντεύξεων με πολιτικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Αθήνα επιλέγεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως αφετηρία μιας διοργάνωσης που φιλοδοξεί να αποκτήσει σταθερή παρουσία στον ευρωπαϊκό χώρο, φέρνοντας σε επαφή πολιτικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Παράλληλα, οι διοργανωτές επιδιώκουν να αναδείξουν τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, τόσο ως χώρας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και ως εταίρου των ΗΠΑ, σε μια περίοδο κατά την οποία η διατλαντική συνεργασία και η ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.
To άρθρο Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...