Τελευταία νέα
Τέλος ο Ζαχαρός από το One Channel – Μιλά για «αιφνίδια και αναιτιολόγητη» διακοπή της συνεργασίας του με το κανάλι Βόλτα με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού έκανε ο Μητσοτάκης Προφυλακιστέος ο 52χρονος γυναικολόγος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία: «Δεν γνώριζα την ύπαρξη του υλικού» Κυψέλη: «Κοιμόμαστε με σφυρίχτρες και φακούς» – Στον αέρα η επανεκκίνηση του μετροπόντικα μετά τις ρωγμές στα σπίτια Ε.Ε.: Επέβαλε το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων κατά ρωσικών οντοτήτων και προσώπων, μετά τη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν ΚΚΕ κατά Δένδια για τη συμφωνία με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα: Ζητά την ακύρωση του μνημονίου Καλλιθέα: Ανετράπη αυτοκίνητο και έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις [βίντεο] Ν. Κεραμέως: Σε 9 μήνες 76.000 νέοι εργαζόμενοι από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ Κεραμέως: 76.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ το 2026 Μήνυμα ΝΑΤΟ σε Ρωσία: «Θα πολεμήσουμε όποιον είναι αρκετά παράλογος ώστε να μας επιτεθεί» Τέμπη: «Το παιδί μου το σκοτώσανε, το κάψανε και μου το πετάξανε» – Πυρά πατέρα θύματος για το κατηγορητήριο Στα ημιτελικά της Σαγκάης ο Τσιτσιπάς: Η φοβερή ανατροπή και η… μαθηματική εξίσωση που έβαλε στους θαυμαστές του
Efsyn.gr

Μετρόπληκτοι στην Κυψέλη: «Κοιμόμαστε με σφυρίχτρες, φακούς και ένα μπουκαλάκι νερό» [βίντεο]

Σε επιφυλακή οι κάτοικοι της Κυψέλης για τη συνέχεια των ενεργειών που σχετίζονται με την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια τους μετά το πέρασμα του μετροπόντικα, αλλά και την επανεκκίνηση του έργου.
Οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι δειγματοληπτικοί και κατά συνέπεια δεν μπορούν να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα ώστε να προκύψει ένα ασφαλές υπόβαθρο για τους σχεδιασμούς του μέλλοντος, όπως εξήγησε ο Αλέξανδρος Κουτρουλάρης, μέλος της πρωτοβουλίας κατοίκων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών
Ο ίδιος εξέφρασε το ερώτημα «πότε θα γίνουν οι συνολικές καταγραφές και κατά συνέπεια οι μελέτες προκειμένου να προκύψουν μετά οι αποκαταστάσεις», απαντώντας καυστικά -με βάση και τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου αλλά και των εταιρειών που συμπράττουν για την περάτωση του έργου- ότι αυτό φαίνεται πως θα συμβεί «του χρόνου, τέτοια εποχή».
Ο Αλέξανδρος Κουτρουλάρης επέμεινε στο ότι δεν απαντήθηκε κατά την άποψή του, παρά τις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο λόγος που οι εργασίες προκάλεσαν τόσο σοβαρές ζημιές στα κτήρια.
«Σκοπεύετε να ξεκινήσετε ξανά τις εργασίες, χωρίς να έχει δοθεί απάντηση του τι πήγε λάθος, ποια ήταν η αιτία;», διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου και τους εκπροσώπους των εταιρειών.
Στο σημείο αυτό, διεμήνυσε ωστόσο ότι οι κάτοικοι θα συνεχίσουν να μη μένουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα απευθυνθούν εκ νέου στη δικαιοσύνη «οταν έρθει η ώρα». «Να είστε βέβαιοι», προειδοποίησε.
«Κοιμόμαστε με σφυρίχτρες και φακούς»
Προβληματισμένη μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου εμφανίστηκε μια ακόμη κάτοικος και μέλος της Πρωτοβουλίας, η Χάρις Κοντροχρήστου. Όπως έκανε γνωστό, είναι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας και ζει σε μια από τις πληγείσες πολυκατοικίες. Πέρα όμως από τις φθορές εκείνο που αισθάνεται είναι πως δεν θα καταφέρει να βρει ποτέ την προηγούμενη ηρεμία και κανονικότητα που είχε στην καθημερινότητά της, η οποία όπως περιέγραψε έχει μεταβληθεί σε τέτοιο σημείο, που θυμίζει σεισμική περίοδο.
«Κοιμόμαστε με σφυρίχτρες, με φακούς, με ένα μπουκαλάκι νερό. Αυτό το κομμάτι δεν μπορεί να μας το επαναφέρει κανείς πίσω», σημείωσε αρχικά η κ. Κοντοχρήστου.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι εκείνο που απαιτεί από την Πολιτεία είναι διαφάνεια: «Ζητάμε στοιχεία, ζητάμε χρονοδιαγράμματα και φυσικά ψυχική ηρεμία».
Όταν ερωτήθηκε για το πώς έχει εξηγήσει όσα συμβαίνουν στα παιδιά της, απάντησε: «Στα παιδιά μου τους είπα ότι πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή, ότι μπορεί να χρειαστεί να πηδήξουμε μέχρι και από το μπαλκόνι. Βρίσκομαι στο ισόγειο». «Είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής», είπε κλείνοντας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...