Με ένα δηκτικό σποτ επιλέγει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση της πρώην πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της κατόπιν απαίτησης του Λευκού Οίκου.
Στο βίντεο αποτυπώνονται στιγμιότυπα από την υποδοχή της στην Ελλάδα από την πολιτική ηγεσία της χώρας, πλαισιωμένα από τη μουσική του Κωνσταντίνου Αργυρού. Η ΚΝΕ εστιάζει στην έντονη lifestyle προβολή που συνόδευσε την παρουσία της Αμερικανίδας αξιωματούχου, υποστηρίζοντας πως η θητεία της παρέπεμπε περισσότερο σε οργανωμένο σόου παρά σε διπλωματική παρουσία.
«Οι ανθοδέσμες μαράθηκαν, οι δεξιώσεις τελείωσαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες είναι ό,τι απέμεινε από έναν μεγάλο έρωτα…» αναφέρει η ΚΝΕ.
Παράλληλα, ασκεί κριτική στη στάση των εγχώριων πολιτικών παραγόντων, σημειώνοντας:
«Γιατί μπορεί οι πολιτικοί θαυμαστές της να την “ψάχνουν απεγνωσμένα στην Αθήνα τους”, ο λαός όμως δεν περίμενε στην ουρά για αυτόγραφο».
Το σποτ ολοκληρώνεται με τη θέση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ απέναντι στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και την παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, συμπυκνώνοντας το μήνυμά τους στη φράση:
«Σε τούτη την Πρεσβεία πουλάνε θάνατο και LNG, άντε στα τσακίδια φωνάζουν οι λαοί!».
