«Η Κίνα στο τραπέζι, μοσχάρι στο πιάτο» έχει τίτλο το ρεπορτάζ του Rapporteur για το γεύμα των ηγετών, που μόλις άρχισε στις Βρυξέλλες.
Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν πολλά στο… πιάτο τους, με την Κίνα να αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης.
Στο επίκεντρο η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Κίνας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία όμως δεν καλύπτει το σύνολο των μακροοικονομικών ανισορροπιών στη μεταξύ τους σχέση. Γαλλία και Γερμανία έχουν ζητήσει από την Κομισιόν να εξετάσει και άλλα εργαλεία αντίδρασης, όχι απαραίτητα για να χρησιμοποιηθούν, αλλά για να υπάρχουν στο τραπέζι. «Η αλλαγή της στάσης της Γερμανίας έχει ανησυχήσει την Κίνα που έχει αρχίσει πλέον να διαπραγματεύεται σοβαρά», μας σχολίασε Ευρωπαίος διπλωμάτης.
Το μενού περιλαμβάνει, ως ορεκτικό, μιλφέιγ σελινόριζας με πλούσιο ζωμό λαχανικών, και ακολουθεί ψητό μοσχάρι με σάλτσα από κρασί (red wine reduction).
Για επιδόρπιο, μια ταρτάκα με σύκα — αρκετά γλυκιά, ας ελπίσουμε, ώστε να εξισορροπήσει τυχόν «πικρές» αντιπαραθέσεις σχετικά με το Πεκίνο.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
