Τελευταία νέα
Νέα έκρηξη στη Motor Oil: Έξι ερωτήματα Τεμπονέρα προς Κεραμέως για την ασφάλεια των εργαζομένων Motor Oil: Αντιδράσεις Αντιπολίτευσης για την νέα έκρηξη με τραυματίες Motor Oil: Πυρά από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛ.Α.Σ. μετά τη νέα έκρηξη και τον τραυματισμό των τεσσάρων εργαζομένων Υπόθεση Μαζωνάκη: Τα στοιχεία που έψαχνε η ΕΛΑΣ στο ιατρείο της Καρνεάδου – Τι αναζητούσε στο ΑΙ η προφυλακισμένη γιατρός Δημοσκόπηση Marc: Πολιτική αλλαγή ζητά το 54%, σταθερά πρώτη η Ν.Δ. – Πιο συμπαθής πολιτικός αρχηγός ο Τσίπρας Κέρκυρα: Θρίλερ με νεκρό βρέφος οκτώ μηνών – Υπό διερεύνηση οι συνθήκες θανάτου Δημοσκόπηση Marc: Στο 27% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. – Εννέα κόμματα στη Βουλή Δημοσκόπηση Marc: Πτώση Ν.Δ., μικρή υποχώρηση ΕΛ.Α.Σ. και άνοδος ΠΑΣΟΚ MARC: 30,4% η ΝΔ, 15,8 η ΕΛ.Α.Σ., “τσίμπησε” το ΠΑΣΟΚ στο 12,4% Δημοσκόπηση Marc: Στο 30,4% η ΝΔ με διαφορά 14,6 μονάδες από τη ΕΛΑΣ – Εννιά κόμματα στη Βουλή Τέμπη: Και ο Βλάχος κατά Βελόπουλου για τα οστά – «Αυτό είναι προσβολή για τις οικογένειες» Κίνηση ματ του Αντόνιο Κόστα: Μπροστά στο κείμενο δυσαρέσκειας από μερίδα ηγετών, ξαναβάζει στο τραπέζι την ενεργειακή κρίση
Efsyn.gr

Καταγγελία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ιδιοκτήτης λούνα παρκ επιτέθηκε σε υπαλλήλους του δήμου επειδή δεν πήρε άδεια

Σε περιστατικό βιαιοπραγίας κατά εργαζομένων και φθορών σε δημοτική περιουσία αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) μετά από ενημέρωσή της από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Φλώρινας-Αμυνταίου Πρεσπών.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δράστης φέρεται να είναι ιδιοκτήτης «Λούνα Παρκ» που επρόκειτο να λειτουργήσει στο πλαίσιο τοπικής εμποροπανήγυρης, αλλά μετά από τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο που έγινε βάσει της Νομοθεσίας διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και έτσι δεν δόθηκε άδεια λειτουργίας.
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι: «Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Φλώρινας-Αμυνταίου Πρεσπών, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την “έκρηξη” του επιχειρηματία, ο οποίος εισέβαλε στο Δημαρχείο προκαλώντας φθορές σε Δημοτική περιουσία και επιτέθηκε σε Δημοτικούς Υπαλλήλους που το μόνο που έκαναν είναι να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της Νομοθεσίας».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ «εκφράζει την αμέριστη στήριξη της στους εργαζόμενους και καλεί την Δημοτική Αρχή Αμυνταίου να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου οι υπάλληλοι που εφαρμόζουν το Νόμο να μην καθίστανται έρμαιο του κάθε εξαγριωμένου επιχειρηματία ο οποίος μπροστά στο κέρδος αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών.
Δηλώνει κατηγορηματικά πώς συμπεριφορές τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι, και δεν μπορεί να είναι ανεκτές. Η Δημοτική Αρχή οφείλει και πρέπει να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2026 οι Δημοτικοί Υπάλληλοι να αισθάνονται ότι απειλούνται επειδή εφαρμόζουν το Νόμο και προασπίζουν την ασφάλεια των πολιτών».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...