Τελευταία νέα
ΠΑΣΟΚ-ΕΛ.ΑΣ.: Συνεχίζεται η κόντρα στελεχών με καυστικές αναρτήσεις (φώτο) Σέρρες: Στάνη γεμάτη ναρκωτικά, αρχαία νομίσματα και αγγεία – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης Κίνδυνος πλημμυρών: Νέα καθυστέρηση μεγάλου έργου – Αγωνία για κατοίκους και περιουσίες Ο Λάκης Λαζόπουλος υπέρ Σαμαρά: “Είναι μια καλή επιλογή, ξέρει να κυβερνάει” – “Απέτυχε το rebranding Τσίπρα” Κωτσαντής στην μεγαλειώδη διαδήλωση στην Γαλλία: «Όταν μιλά ο λαός γεννιούνται παντού πόλεις τους φωτός – Τα προβλήματά μας είναι κοινά» 52 χρόνια ΟΝΝΕΔ: Σε επετειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η 4η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής Κοινωνική έκρηξη στη Γαλλία: Συγκρούσεις απ’ άκρη σ’ άκρη, 300 συλλήψεις – Διαδηλωτής ακρωτηριάστηκε [εικόνες] «Σαρδελοποίηση» στις αστικές συγκοινωνίες: Γιατί αυξάνονται τα χαμένα δρομολόγια Τσιούτσιας: «Επιβεβαιώνω ότι… τσακώθηκαν Σαμαράς και Καραμανλής – Δεν είναι ΝΔ αυτό, είναι το κόμμα του Μητσοτάκη» – Τι είπε για το ενδεχόμενο νέου κόμματος «Ράμα παραιτήσου»: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Αλβανία για πέμπτη ημέρα [εικόνες] Τακάακι Νεμότο: Ο Ιάπωνας διπλωμάτης που αποχαιρετά την Ελλάδα με Καβάφη και σε άπταιστα ελληνικά Καρπουχτσής: «Η ΕΛ.Α.Σ διεκδικεί την πρωτιά – Η κυβέρνηση πετάει το τενεκεδάκι ολοένα και παραπέρα – Η ΝΔ φθείρεται»
Efsyn.gr

Η Γαλλία δείχνει τον δρόμο στο Βέλγιο: Διαδηλώσεις για το κόστος εκπαίδευσης

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο στις Βρυξέλλες, με νέους να συγκρούονται με την αστυνομία, παίρνοντας παράδειγμα από τις μαζικές κινητοποιήσεις στη γειτονική Γαλλία.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το αυξανόμενο κόστος της εκπαίδευσης, καθώς και για μεταρρυθμίσεις που, όπως φοβούνται, θα καταστήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση λιγότερο προσβάσιμη.
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών, με πολλούς να φορούν μάσκες και φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κανόνια νερού, ενώ διαδηλωτές ανέτρεψαν ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.
Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Κεντέν δήλωσε σε ανάρτησή του στο X ότι «αυτό που εκτυλίσσεται στις Βρυξέλλες δεν αποτελεί πλέον μια απλή διαμαρτυρία» και ότι «θα χρησιμοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα για την αποκατάσταση της τάξης απέναντι στους ταραχοποιούς».
Μια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης στην πόλη Λιέγη, όπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα φοιτητές είχαν διαδηλώσει σχετικά με το γαλλόφωνο εκπαιδευτικό σύστημα, καταγγέλλοντας το αυξανόμενο κόστος της εκπαίδευσης και τις δυσκολίες πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...