Τελευταία νέα
Σίφνος: Ψαράς εντόπισε πτώμα στη θάλασσα Δ. Αυγερινοπούλου: Αποκλιμακώνεται το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης – Φτάνει στα επίπεδα του 2008 Κουτσούμπας: «Παντού ξεσηκωμός για να σωθεί ο λαός» – Κάλεσμα στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια (21/10) Ελλάς, Γαλλία… τρομολαγνεία: Η κυβέρνηση στήνει αφήγημα «αστάθειας» – Πώς απαντά η αντιπολίτευση Η Τουρκία χαιρετίζει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης Κολωνάκι: Καταστήματα λαμβάνουν μέτρα ενόψει των κινητοποιήσεων [βίντεο] Στη Βουλή υπόθεση υποχρεωτικής ανάθεσης υπερωριών σε εκπαιδευτικούς Κουτσούμπας: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο – “Τους ανησυχούν οι μαθητές, που σηκώνουν το κεφάλι” Έκτακτα μέτρα Μελόνι για τις διαδηλώσεις: Προληπτικές προσαγωγές και σε ανήλικους – 20.000 ευρώ πρόστιμο Συνθήκες σκλαβιάς στο… πιάτο μας: Η εργασία στη βιομηχανία τροφίμων είναι η μεγαλύτερη «γαλέρα» της εποχής μας Παυλόπουλος για “Γαλάζια Πατρίδα”: Τριπλή η στόχευση της Τουρκίας Οι φοιτητές βγήκαν στις πλατείες: Κατασκήνωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Την Τετάρτη τα μεγάλα συλλαλητήρια [εικόνες]
Efsyn.gr

Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 26,3%, ΕΛΑΣ 13,9%, ΠΑΣΟΚ 8,6% – Βραχνάς η ακρίβεια

Οριακά περνάει πάνω από τον πήχη του 25% η Νέα Δημοκρατία στην Αττική, καθώς σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24, στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του Λεκανοπεδίου η κυβερνώσα παράταξη λαμβάνει 26,3%.
Στην δεύτερη θέση έρχεται για ακόμη μια φορά η ΕΛΑΣ συγκεντρώνοντας 13,9% και τρίτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 8,6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ (6,6%), η Πλεύση Ελευθερίας (5%), η Ελληνική Λύση (4,2%), η Ελπίδα για τη Δημοκρατία (4%) και οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία περνάει το «ψυχολογικό όριο» του 30% καθώς στην αναγωγή φαίνεται να παίρνει 31,5%.
Στην αντίστοιχη μέτρηση η ΕΛΑΣ συγκεντρώνει 16,9%, και το ΠΑΣΟΚ 10,2%.

Στο 30% ο Μητσοτάκης
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30%. Μεταξύ των αρχηγών της αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28,2% στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει πολιτικά τον πρωθυπουργό, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 12%.

Κυριαρχεί η ακρίβεια
Το οικονομικό ζήτημα εξακολουθεί να κυριαρχεί στις ανησυχίες των κατοίκων της Αττικής. Το 66,6% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την ακρίβεια και το κόστος ζωής ως το σημαντικότερο πρόβλημα της καθημερινότητας. Ακολουθούν τα χαμηλά εισοδήματα με 19,2% και η στέγαση και τα ενοίκια με 18,9%.
Παράλληλα, το 74,8% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κύματος ακρίβειας.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, το 48,4% να δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» ή «αρκετά» για την ένταση του τελευταίου διαστήματος. Την ίδια ώρα, το 60,2% εκτιμά ότι η διεθνής και αμυντική θέση της Ελλάδας έχει ενισχυθεί κατά την τελευταία επταετία.

Μοιρασμένοι για αυτοδυναμία ή συνεργασίες
Οριακές είναι οι διαφορές και στο ερώτημα για το μοντέλο διακυβέρνησης.
Το 47,8% τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 45,7% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας, στοιχείο που αποτυπώνει σχεδόν απόλυτη ισορροπία μεταξύ των δύο επιλογών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...