Τελευταία νέα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Χωρίς ξεκάθαρη θέση, ζητά διμερείς διαπραγματεύσεις Δήμος Θεσσαλονίκης: Σκληραίνει η αντιπολίτευση με την επάνοδο Κουράκη Παραλήρημα Άδωνι: «Θα μου κάνει εμένα μαθήματα ο Τσίπρας των μολότοφ;» Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα μου κάνει μαθήματα εμένα ο Τσίπρας των μολότοφ – Δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό από πλευράς Λαζαρίδη Πιερρακάκης: Μόλις πέντε χώρες της ΕΕ έχουν πλεονάσματα – Σημαντικά μηνύματα για αγορές και Γαλλία Κατατέθηκε τροπολογία από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την πρόσβαση ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης New York Times: ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στο Ιράν μετά τις εκλογές – «Όλα στο τραπέζι» για τον Τραμπ Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται μόνο νίκη Γεωργιάδης για Καρυστιανού: «Αντίθετα στον Κώδικα Δεοντολογίας τα μηχανήματα στο ιατρείο της» ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για ηλικιακά διαβαθμισμένη πρόσβαση ανηλίκων στα social media αντί της οριζόντιας απαγόρευσης Ο Πάπας και η ντίβα Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος μετά από καταγγελία της πρώην συντρόφου του για απόπειρα βιασμού
Efsyn.gr

Στημένα παιχνίδια στο ελληνικό μπάσκετ: Σχολική ομάδα από την Πάτρα στον φάκελο

Ένας αγώνας σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ στην Κύπρο φέρεται να αποτέλεσε την αφετηρία των ελέγχων για την υπόθεση των καταγγελλόμενων στημένων αγώνων, που οδήγησε στη σύλληψη του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, καθώς και έξι ακόμη προσώπων.
Σύμφωνα με το tempo24.news, το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα της ISF συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις για μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών, με τη συμμετοχή σχολικών ομάδων από δεκάδες χώρες και πέντε ηπείρους. Τον Ιούνιο του 2026, ιδιωτικό σχολείο της Πάτρας κατέκτησε την πρώτη θέση στη διοργάνωση.
Είχαν δοθεί 52 βολές για να «γυρίσει» το παιχνίδι
Πριν από την κατάκτηση του τίτλου, η πατρινή ομάδα είχε ταξιδέψει στην Κύπρο για τους ημιτελικούς. Η αναμέτρηση με αντίστοιχο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Θεσσαλονίκης φέρεται να προκάλεσε ερωτήματα και να αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη ελέγχων, μετά τις καταγγελίες και τις έντονες συζητήσεις που ακολούθησαν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ενώ η ομάδα της Πάτρας βρισκόταν πίσω στο σκορ, εκτέλεσε συνολικά 52 ελεύθερες βολές και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, παίρνοντας τελικά τη νίκη. Τα σφυρίγματα των διαιτητών προκάλεσαν αντιδράσεις και έθεσαν ερωτήματα για τις συνθήκες διεξαγωγής της αναμέτρησης.
Τα περιστατικά του αγώνα στην Κύπρο φέρεται να περιλαμβάνονται ήδη στον φάκελο που βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο ελληνικό μπάσκετ. Οι καταγγελίες για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελούν μέρος της υπό διερεύνηση υπόθεσης, χωρίς να συνιστούν από μόνες τους απόδειξη παρατυπίας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...