Τελευταία νέα
Βραζιλία: Στο Μαϊάμι ο Μπολσονάρο μετά την εκλογική ήττα – Οι ΗΠΑ του χορηγούν βίζα παραμονής Με άνεση ο Ολυμπιακός έκανε το «3 στα 3» στο Κύπελλο [βίντεο] Ισραήλ: Εκκλήσεις Χέρτζογκ στα κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης – Φωνές για ευρεία συμμαχία κατά του Νετανιάχου ΜέΡΑ25: Στη Θεσσαλονίκη δεν χωράνε Κασιδιάρηδες Στη Νέα Υόρκη ο Κ. Μητσοτάκης για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ Οργή στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία Κασιδιάρη: Χημικά και ξύλο σε διαδηλωτές από τα ΜΑΤ για να τον προστατεύσουν – Δείτε βίντεο Ξύπνησαν μνήμες Daniel στη Μαγνησία – Σφοδρή κακοκαιρία και ζημιές σε Εύβοια, Σκιάθο, Σύμη [εικόνες – βίντεο] Κ. Πιερρακάκης: Το καθήκον και η αφοσίωση αποκτούν άλλο βάρος όταν είσαι στα σύνορα Θεσσαλονίκη: Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται βάρβαρα με χημικά σε διαδηλωτές κατά τις ομιλίας Κασιδιάρη Απ. Τζιτζικώστας: Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να δουλεύουμε για την ενίσχυση της εθνικής ισχύος Δ. Νατσιός: Καμαρώσαμε την Ελλάδα της φιλοτιμίας, της αξιοπρέπειας, τον ένδοξο στρατό μας Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε αντιφασιστική κινητοποίηση ενάντια σε εκδήλωση του Κασιδιάρη [εικόνες – βίντεο]
Moneypress.gr

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Pizza Fan και άλλοι 8 από το ελληνικό FBI – Δεν είχε αποδοθεί ΦΠΑ άνω των €25 εκατ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με την αλυσίδα Pizza Fan βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης (22/10), με την υπόθεση να αφορά σε μη απόδοση ΦΠΑ τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από το 2022. Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε εννέα συλλήψεις, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Κωνσταντίνος Αντάρας.
Ειδικότερα, οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται σε φερόμενη εγκληματική οργάνωση, η οποία εκτιμάται ότι δεν απέδωσε στο Δημόσιο ΦΠΑ τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ, με τη δραστηριότητά της να φέρεται ότι εκτείνεται από το 2022. Η υπόθεση αφορά σε δραστηριότητες που συνδέονται με την Pizza Fan, αλυσίδα που διαθέτει δίκτυο 140 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί εννέα συλλήψεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε επιχειρηματικές εγκαταστάσεις και κατοικίες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπό διερεύνηση δραστηριότητα.
Μεταξύ των συλληφθέντων ο ιδιοκτήτης της Pizza Fan
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στα εννέα πρόσωπα που συνελήφθησαν βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Pizza Fan, Κωνσταντίνος Αντάρας, καθώς και υψηλόβαθμο στέλεχος που περιγράφεται ως το νούμερο δύο στη διοικητική δομή της εταιρείας.
Στους συλληφθέντες φέρονται επίσης να περιλαμβάνονται λογιστές, προγραμματιστής και διαχειριστές καταστημάτων.
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν τη φερόμενη συμμετοχή των εμπλεκομένων στην υπόθεση, με στόχο να αποσαφηνιστούν οι επιμέρους ρόλοι τους και ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να πραγματοποιήθηκε η μη απόδοση του φόρου.
Οι εννέα συλληφθέντες φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποτελούν μέλη του βασικού πυρήνα της υπό διερεύνηση οργάνωσης.
Πάνω από 500.000 ευρώ, πολυτελή ΙΧ και κοσμήματα
Σημαντικά ευρήματα έχουν προκύψει από τις έρευνες που πραγματοποιούν τα στελέχη του λεγόμενου ελληνικού FBI.
Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 500.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και πολυτελή επιβατικά αυτοκίνητα, κοσμήματα και πλήθος στοιχείων που θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας.
Την επιχείρηση πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, που υπάγεται στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Τα αρμόδια κλιμάκια πραγματοποιούν ελέγχους σε καταστήματα και κατοικίες, αναζητώντας πρόσθετο υλικό που θα συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...