Τελευταία νέα
Κάποτε ο Μητσοτάκης φόρεσε τη φανέλα του Προμηθέα και έπαιξε μπάσκετ Ο οίκος S&P διατήρησε αμετάβλητο το ελληνικό αξιόχρεο ΕΛ.Α.Σ.: Στα τέλη Ιανουαρίου το Προγραμματικό Συνέδριο με τη συμμετοχή όποιου πολίτη επιθυμεί Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμος στη συναυλία για τον Θάνο Μικρούτσικο Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Γιατί ΕΛ.Α.Σ. και ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησαν την παραίτηση Γεραπετρίτη Οι απουσίες στοίχισαν στον Ολυμπιακό: Πρώτη εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των ερευνών ηλεκτρικής διασύνδεσης Νίκος Νικολόπουλος: «Δεν πείθομαι ότι ο Καραμανλής άλλαξε γραμμή — οι δημόσιες παρεμβάσεις του μιλούν καθαρά» Ιράν: Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία δηλώνουν έτοιμες για συνομιλίες – Στόχος να μην αποκτήσει πυρηνικά η Τεχεράνη Κουλκουδίνας: “Νόμιμη η επιδότηση της εταιρείας από το Ταμείο Αλιείας” ΚΚΕ για Κουλκουδίνα: Δίνοντας εξηγήσεις ενώ γεμίζεις τις τσέπες σου ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα εκφράζει έντονη ανησυχία για τη θανατηφόρα επίθεση σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Efsyn.gr

Η Λιβύη στην αντεπίθεση για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Ελλάδα θέλει περισσότερα από όσα δικαιούται

«Η Ελλάδα θέλει περισσότερα από όσα δικαιούται». Με αυτή τη φράση σχολιάζει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Αθήνα η επικύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου ο αντιπρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης.
Ο Μούσα Αλ Κόνι, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, πρόσθεσε ότι είναι «πραγματικά λυπηρό» η Ελλάδα να επιχειρεί να βασιστεί στην ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφορικά με το τουρκολιβυκό μνημόνιο ο Αλ Κόνι δηλώνει «είναι φυσιολογική η αντίρρηση της Ελλάδας, αφού επιδιώκει περισσότερα από όσα δικαιούται. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εμάς και εκείνων: εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, ενώ εκείνοι απαιτούν περισσότερα από όσα τους αναλογούν».
Πέταξε, ακόμη, το μπαλάκι στην Αθήνα σημειώνοντας ότι «εάν η Ελλάδα έχει κάποιο δίκαιο, θα έπρεπε να προσφύγει σε διεθνή διαιτησία. Ωστόσο, δεν το επιθυμεί, καθώς γνωρίζει ότι δεν έχει δίκαιο», για να τονίσει πως θεωρεί «πραγματικά λυπηρό» ότι η Ελλάδα επιχειρεί να βασιστεί στην ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο αντιπρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης εκφράστηκε με θερμά λόγια για την Τουρκία χαρακτηρίζοντας τη χώρα ως «έναν διαμεσολαβητή που παίρνει θέση, ο οποίος έχει φέρει πολύ κοντά τις αντίπαλες παρατάξεις της Λιβύης σε αρκετές περιπτώσεις» και σημειώνοντας «η έγκριση από το Κοινοβούλιο θα ανοίξει, ασφαλώς, διάπλατα τις πόρτες για την Τουρκία στη Λιβύη – όχι μόνο επειδή η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα που υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη, αλλά και επειδή διαθέτει τις ικανότητες και την εμπειρία».
«Αναμένουμε ότι μεγάλες και γνωστές τουρκικές εταιρείες θα δραστηριοποιηθούν σε κάθε περιοχή της Λιβύης, συμβάλλοντας στην εξόρυξη και την εμπορία πετρελαίου και φυσικού αερίου», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...