Τελευταία νέα
Πολιτικές αντιδράσεις για το φονικό χτύπημα σε ελληνική εκκλησία στην Ιορδανία Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Η καταγγελία για τον Μπόγρη, τον τελικό Κυπέλλου και τις απειλές προς τους διαιτητές Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι παράκτιοι αλιείς – Προηγήθηκε η άρνηση του υπουργού Σχοινά να συναντηθεί μαζί τους Αμερικανός αξιωματούχος θεωρεί πολύ πιθανό ένα χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν αυτό το Σαββατοκύριακο Αλβανία: Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, στους δρόμους και οι γιατροί – Επιμένει ο Ράμα περί «ξένων δακτύλων» [εικόνες – βίντεο] Σοκαριστική μαρτυρία για το κύκλωμα Λιόλιου-Μαυραγάνη-Κορομηλά: «Έτσι στήθηκε η λειτουργία του – Η αδυναμία στα Rolex» Γαλλία: Σε κινητοποιήσεις καλούν εκπρόσωποι των μαθητών μετά τη συνάντηση με Μακρόν – 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους Μητσοτάκης για το μακελειό στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία: Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση Η πρώτη προφυλάκιση για τα στημένα στο μπάσκετ: Προσωρινά κρατούμενος ο διαιτητής Παπαπέτρου Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στο Παγκράτι – Διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο Αχαΐα: 17χρονος δικυκλιστής διασωληνωμένος στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό τροχαίο – Δεν βρέθηκε η μοτοσικλέτα του Παπαπέτρου: «Έβγαλα 1 εκατ. ευρώ από τη διαιτησία και τη θέση του δασάρχη» – Στο μικροσκόπιο τα 820.000 ευρώ
Efsyn.gr

Θύελλα αντιδράσεων μετά την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για την επιδότηση 200.000€ στον Κουλκουδίνα

Ορυμαγδό αντιδράσεων έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφ. Συν.» για τον Σπύρο Κουλκουδίνα και την κοινοτική επιδότηση των 200.000 ευρώ, την ώρα που στο Μαξίμου και στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί αφωνία.
Ο «γαλάζιος» βουλευτής που πριν από μερικές ημέρες καλούσε προκλητικά όσους πολίτες δεν έχουν δέκα ευρώ για βενζίνη να πάρουν τα μέσα είναι ανάμεσα στους ευνοημένους από ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη της παράκτιας αλιείας, καθώς εισέπραξε επιδότηση 200.000 ευρώ, τα οποία διοχετεύτηκαν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες ενοικίασης τουριστικών σκαφών.
Όπως αποκάλυψε η «Εφ.Συν.», στις 2/12/2024 επιδοτήθηκε με το ποσό των 200.000 ευρώ για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού στην Πιερία, δραστηριότητα που δεν έχει σαφή σύνδεση με την παράκτια αλιεία. Το ποσό εγκρίθηκε για την εταιρεία «ΣΠ. ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023, με κεφάλαιο ίσο με το ποσό της επιδότησης και με τον Σπύρο Κουλκουδίνα να είναι ο μοναδικός της εταίρος.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν μύδρους κατά κυβέρνησης και ΝΔ, μιλώντας για «φαυλότητα και κομματοκρατία» και  ζητώντας εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και, φυσικά, τη διαγραφή του βουλευτή, ακόμη και την αποπομπή του αρμόδιου υπουργού.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής επιβεβαιώνει την επιδότηση και αναφέρει ότι έχουν ακολουθηθεί απολύτως νόμιμα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Παράλληλα, σημειώνει ότι όλα είναι κατατεθειμένα στη δήλωση Πόθεν Έσχες και τονίζει πως ο φάκελος για την επιδότηση κατατέθηκε και εγκρίθηκε πριν από την εκλογή του στη Βουλή. Τέλος ο Σπύρος Κουλκουδίνας αναφέρει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
ΠΑΣΟΚ: Η φαυλότητα και η κομματοκρατία έχουν γίνει δεύτερη φύση της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για φαυλότητα και κομματοκρατία σημειώνοντας ότι «κατά την προσφιλή τακτική της απαξιοί να απαντήσει στα ερωτήματα που κάθε φορά ανακύπτουν για στελέχη και βουλευτές της».
Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, «μετά την αφωνία για τον “εθελοντή” Διευθυντή του Πρωθυπουργού, κ. Μπεκίρη, σήμερα το Μαξίμου επιλέγει ξανά τη σιωπή μπροστά στις καταγγελίες για τον βουλευτή Πιερίας Σπύρο Κουλκουδίνα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» επιδοτήθηκε μέσω του προγράμματος CLLD/LEADER για την παράκτια αλιεία με 200.000 ευρώ μολονότι ο ίδιος είναι φαρμακοποιός και η εταιρεία που έχει συστήσει, δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες ενοικίασης επαγγελματικών τουριστικών σκαφών.
Ο βουλευτής που με περισσή αμετροέπεια είχε αποφανθεί ότι δεν δυσκολεύονται τα νοικοκυριά από την ενεργειακή κρίση γιατί έχει …μποτιλιάρισμα στη Λεωφ. Συγγρού, εμφανίζεται να παίρνει χωρίς να δικαιούται κονδύλια που απευθύνονται για τους αλιείς.
Ακούει κανείς στο Μαξίμου; Ή η φαυλότητα και η κομματοκρατία έχουν γίνει δεύτερη φύση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;».
ΕΛΑΣ: «Καμία σκιά στη διαχείριση των πόρων – Καμία εξαίρεση στη λογοδοσία»
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ζητάει απαντήσεις από την κυβέρνηση για την επιδότηση στον «γαλάζιο» βουλευτή.
Μέσω ανακοίνωσης ο Αγροτικός Τομέας της ΕΛΑΣ απαιτεί πλήρη δημοσιοποίηση των σχετικών αποφάσεων και σημειώνει ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ επιβάλλουν συγκεκριμένες απαντήσεις και ουσιαστικό έλεγχο.
«Ποιο είναι το μετρήσιμο όφελος αυτών των χρηματοδοτήσεων για τους επαγγελματίες αλιείς και τις αλιευτικές κοινότητες; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι δικαιούχοι; Πώς αξιολογήθηκε η συνεισφορά κάθε επένδυσης στην τοπική οικονομία και ποιος ελέγχει την εκπλήρωση των δεσμεύσεων;» διερωτάται η ΕΛΑΣ και συμπληρώνει «όταν δικαιούχος συνδέεται άμεσα με εν ενεργεία κυβερνητικό βουλευτή, η απαίτηση διαφάνειας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η πολιτική ιδιότητα δεν αποδεικνύει παρανομία, αλλά επιβάλλει πλήρη λογοδοσία και εξαντλητικό έλεγχο για τυχόν σύγκρουση συμφερόντων ή προνομιακή μεταχείριση».
Με την ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Τομέας της ΕΛΑΣ απαιτεί:

Δημοσιοποίηση του πλήρους φακέλου της συγκεκριμένης ενίσχυσης: πρόσκληση, κριτήρια επιλεξιμότητας, βαθμολογία, απόφαση ένταξης, τυχόν πληρωμές και αποτελέσματα ελέγχων.
Ανεξάρτητο έλεγχο των χρηματοδοτήσεων που αναφέρονται στο δημοσίευμα, ως προς τη νομιμότητα, την τήρηση των όρων και την πραγματική συμβολή τους στις αλιευτικές κοινότητες.
Σαφείς δημόσιες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τους αρμόδιους φορείς διαχείρισης και τον ίδιο τον βουλευτή.
Ανάκτηση ποσών και απόδοση ευθυνών όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, χωρίς εξαιρέσεις λόγω πολιτικής θέσης ή κομματικής σχέσης.
Ουσιαστική προτεραιότητα στη μικρή παράκτια αλιεία, με προσβάσιμη χρηματοδότηση, ενίσχυση των συλλογικών σχημάτων, ασφαλή εξοπλισμό και προστασία των θαλάσσιων πόρων.
Η στήριξη των αλιευτικών κοινοτήτων πρέπει να αποδεικνύεται στο εισόδημα, στις θέσεις εργασίας και στις προοπτικές των ανθρώπων τους. Κάθε ευρώ δημόσιας ενίσχυσης χρειάζεται σαφή σκοπό, διαφανή διαδρομή και ελέγξιμο αποτέλεσμα.

Καμία σκιά στη διαχείριση των πόρων. Καμία εξαίρεση στη λογοδοσία. Οι άνθρωποι της παραγωγής δικαιούνται στήριξη και απαντήσεις.
Σχόλιο για το ζήτημα έκανε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θεώνη Κουφονικολάκου, υπογραμμίζοντας ότι «τα χρήματα αυτά προορίζονταν ώστε να κρατηθούν ζωντανές οι αλιευτικές περιοχές της χώρας. Για δουλειές που ζουν από τη θάλασσα. Για τον ψαρά που σήμερα δεν βγάζει ούτε τα πετρέλαια της βάρκας του» και ζητώντας διαγραφή του βουλευτή, αλλά και αποπομπή του αρμόδιου υπουργού.

ΚΚΕ: είναι πολύ εύκολο να κουνάς το δάχτυλο στον λαό, ενώ εσύ γεμίζεις τις τσέπες σου
«Η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ και ο βουλευτής της οφείλουν να δώσουν άμεσα απαντήσεις για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει εισπράξει μεγάλο χρηματικό ποσό από πρόγραμμα που σχετίζεται με τη στήριξη των αλιέων», αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ και προσθέτει:
«Απ’ ότι φαίνεται είναι πολύ εύκολο να κουνάς το δάχτυλο στον λαό, λέγοντάς του να μη διαμαρτύρεται για τις τιμές των καυσίμων και να μετακινείται με τα άθλια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ίδια στιγμή που εσύ γεμίζεις τις τσέπες σου από τόσες μεριές, πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης. Ίσως ο συγκριμένος βουλευτής να έχει να πει κάτι αντίστοιχο και στους αλιείς, που κινητοποιήθηκαν μαζικά το προηγούμενο διάστημα, επειδή αδυνατούν πλέον να βάλουν πετρέλαιο στις βάρκες τους για να δουλέψουν…
Ταυτόχρονα, όπως και στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποδεικνύεται ότι τα πολυδιαφημισμένα “προγράμματα ενισχύσεων” της ΕΕ είναι γεμάτα “παραθυράκια”, ώστε τελικά τα χρήματα που προέρχονται από τη φοροληστεία των λαών, να μην κατευθύνονται στους πραγματικούς βιοπαλαιστές παραγωγούς, αλλά σε κάθε είδους άσχετη ή παρασιτική δραστηριότητα».
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Βάρκα η μία, βάρκα και η άλλη κ. Κουλκουδίνα;
«Η επιδότηση της μονοπρόσωπης εταιρείας του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Σπύρου Κουλκουδίνα -όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών με 200.000 ευρώ το 2024 για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού στην Πιερία, στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, ίσως να μην είχε ενδιαφέρον εάν το πρόγραμμα δεν αφορούσε κυρίως στην ενίσχυση της αλιείας», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Βεβαίως, οι αρμόδιες αρχές μπορεί να θεωρούν ότι η επιδότηση ενός τουριστικού σκάφους είναι αποδεκτή στο πλαίσιο του προγράμματος. Βάρκα η μία, βάρκα και η άλλη», σχολιάζει η Κουμουνδούρου, υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Κουλκουδίνας είναι ο ίδιος που υποστήριζε ότι αφού έχει κίνηση η λεωφόρος Συγγρού οι Αθηναίοι είναι ανθεκτικοί στην αύξηση της τιμής της βενζίνης».
«Απ’ ότι φαίνεται, όμως, δεν είναι το ίδιο ανθεκτικοί στην ακρίβεια οι πελάτες του τουριστικού του… ψαροκάικου, οπότε έπεσε και στην ανάγκη της επιδότησης με κοινοτικά κονδύλια. Απαντήσεις αναμένονται….», καταλήγει η ανακοίνωση.
Νέα Αριστερά: «Με τις 200.000 ευρώ ο Κουλκουδίνας θα μπορεί να αποφύγει τα λεωφορεία»
Η Νέα Αριστερά κάνει λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα και τονίζει «την ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται από ευρωπαϊκά προγράμματα και οδηγούνται σε μαρασμό, η προσωπική ΙΚΕ του γαλάζιου βουλευτή έλαβε το 2023 τεράστια ενίσχυση από το πρόγραμμα CLLD/LEADER, προκειμένου να αναπτύξει τουριστική επιχείρηση ενοικίασης σκαφών και μάλιστα από πόρους που προορίζονταν κυρίως για την στήριξη της αλιείας.
Με άλλα λόγια, οι αρμόδιοι φορείς του δημοσίου ενέκριναν την επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, προφανώς στερώντας την αντίστοιχη χρηματοδότηση από άλλους επαγγελματίες», τονίζει στην ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, σημειώνει πως «το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο πολιτικά προκλητικό, αν θυμηθεί κανείς ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο Σπύρος Κουλκουδίνας έλεγε στους πολίτες πως αν δεν έχουν 10 ευρώ να πληρώσουν για βενζίνη για να μεταβούν στην εργασία τους, τότε να πάρουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Με τόσα ευρωπαϊκά λεφτά, ο κ. Κουλκουδίνας μπορεί να νιώθει σίγουρος πως δεν θα χρειαστεί ποτέ να μπει σε λεωφορείο», προσθέτει σκωπτικά.
«Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, που ενέκριναν τα επιχειρηματικά σχέδια και την επιδότηση στον βουλευτή της ΝΔ, να γνωστοποιήσουν άμεσα τα κριτήρια και τις σχετικές αποφάσεις», καταλήγει η ΝεΑρ.
Ηλιόπουλος: «Ο Κουλκουδίνας και η χώρα ως μπανανία»
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τα στελέχη της ασκεί και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νάσος Ηλιόπουλος.
Σε ανάρτησή του, σχολιάζει και τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ πως αν οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρήματα για βενζίνη, μπορούν να πάρουν το λεωφορείο.
«Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να πάει σπίτι του, αλλά για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να έχει έστω μία στάλα ντροπής», αναφέρει.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου
Ο Κουλκουδίνας και η χώρα ως μπανανία
Θυμάστε τον βουλευτή της ΝΔ Πιερίας Σπύρο Κουλκουδίνα που μας εξηγούσε ότι, αν δεν έχουν οι εργαζόμενοι 10 ευρώ για τη βενζίνη ώστε να πάνε στη δουλειά τους, μπορούν να πάρουν το λεωφορείο;
Ε, λοιπόν, ο συγκεκριμένος βουλευτής φροντίζει να μην αντιμετωπίσει ποτέ τα ίδια προβλήματα μετακίνησης με τους υπόλοιπους πολίτες.
Διαβάζουμε σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών: «με απόφαση της πρόεδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Πιερίας, στις 2/12/2024 επιδοτήθηκε με το ποσό των 200.000 ευρώ για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού στην Πιερία, δραστηριότητα που δεν έχει σαφή σύνδεση με την παράκτια αλιεία. Το ποσό εγκρίθηκε για την εταιρεία «ΣΠ. ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023, με κεφάλαιο ίσο με το ποσό της επιδότησης και με τον Σπύρο Κουλκουδίνα να είναι ο μοναδικός της εταίρος».
Με απλά λόγια Κουλκουδίνας τσέπωσε 200.000 ευρώ από επιδοτήσεις που υποτίθεται ότι στηρίζουν ανθρώπους του μεροκάματου.
Και το καλύτερο; Ο άνθρωπος αυτός δηλώνει φαρμακοποιός! Αλλά αυτό φυσικά δεν τον εμποδίζει να στερεί χρήματα από πραγματικούς ψαράδες που προσπαθούν να επιβιώσουν. Από ανθρώπους που ανήκουν στην κατηγορία «να πάρουν λεωφορείο, αν δεν έχουν λεφτά για βενζίνη».
Αλλά πώς να τα έχουν; Όταν 7 χρόνια τώρα έχουν πέσει πάνω στις κρατικές ενισχύσεις οι κουλκουδίνες;
Όμως αυτή είναι η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια χώρα όπου η ακρίβεια, και δεν αγγίζει τους λίγους και δικούς τους, και μας κουνάνε όλοι μαζί το δάχτυλο.
Και σίγουρα για το μόνο που δεν μπορούν να ζητήσουν επιδότηση, είναι για το θράσος τους. Αυτό – το βλέπουμε πια όλοι μας – περισσεύει.
Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να πάει σπίτι του, αλλά για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να έχει έστω μία στάλα ντροπής
Η απάντηση Κουλκουδίνα: «Νόμιμα όλες τις διαδικασίες, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ήρθε και η απάντηση από τον «γαλάζιο» βουλευτή, ο οποίος επιβεβαιώνει την επιδότηση των 200.000 ευρώ και αναφέρει πως έχουν ακολουθηθεί απολύτως νόμιμα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Παράλληλα, ο Σπύρος Κουλκουδίνας αναφέρει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
Αναλυτικά η ανάρτηση Κουλκουδίνα:
Επειδή η αλήθεια δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται ούτε τα πραγματικά στοιχεία να αποσιωπώνται, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Πρώτον, η επιχειρηματική μου δραστηριότητα στον τομέα του τουρισμού είναι γνωστή και καταγεγραμμένη στο βιογραφικό μου από το 2019. Αναπτύχθηκε πριν από την απόφασή μου να πολιτευτώ και, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη να εργάζεται, να επιχειρεί και να βιοπορίζεται νόμιμα. Δεν προέκυψε ούτε αποκρύφθηκε μετά την εκλογή μου.
Δεύτερον, ο φάκελος για την επιδότηση κατατέθηκε και εγκρίθηκε πριν από την εκλογή μου ως βουλευτή.
Τρίτον, το αντικείμενο της συγκεκριμένης δραστηριότητας προβλέπεται σαφώς στον οδηγό του προγράμματος.
Επιπλέον, η επιδότηση δεν αποτελεί το σύνολο της χρηματοδότησης της επένδυσης. Τα συγκεκριμένα προγράμματα προβλέπουν και ίδια συμμετοχή, την οποία κατέβαλλα για την κάλυψη της οποίας έλαβα και δάνεια και ανέλαβα τις αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις.
Ακολούθησα απολύτως νόμιμα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα, δημόσια και ελέγξιμα.
Εξάλλου είναι όλα κατατεθειμένα στη δήλωση Πόθεν Εσχες.
Η συζήτηση οφείλει να γίνεται με βάση τα πραγματικά δεδομένα, τις προβλέψεις του προγράμματος, τη χρονική σειρά των γεγονότων και το συνολικό οικονομικό κόστος της επένδυσης — όχι με εντυπώσεις, υπαινιγμούς ή αποσπασματικές αναφορές.
Τα δημοσιεύματα διαστρεβλώνουν τα πραγματικά στοιχεία και προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μου.
Ως εκ τούτου είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...