Τελευταία νέα
ΕΛΑΣ για Μονή Σινά: Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης – Να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία Άκης Σκέρτσος: Υπάρχουν αναλογίες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας; Μαρία Λεπενιώτη: «Αλίμονο αν η διαφθορά γίνει κανονικότητα» – Αιχμές για Predator και υποκλοπές, τι είπε για Τσίπρα Καλλιθέα: 35χρονη τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Εγκατέλειψε το σημείο ο οδηγός της μηχανής Παραδίδεται σε Αιγυπτιακά χέρια μετά από αιώνες η Μονή Σινά – Ο Αρχιεπίσκοπος Συμεών ανακοίνωσε ότι υπογράφει τη συμφωνία! ΕΛ.Α.Σ: Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης – Να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία Τασούλας για τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία: «Αταλάντευτη η καταδίκη της τρομοκρατίας» Βρούτσης για σκάνδαλο μπάσκετ: Οφείλουμε να κλείσουμε την πληγή, να εξυγιάνουμε τον χώρο και να προχωρήσουμε Φθιώτιδα: Τροχόσπιτο αναποδογύρισε στην εθνική οδό προς Λαμία – Σώα η οικογένεια που επέβαινε [εικόνες] Μονή Σινά: Υπογράφει ο Αρχιεπίσκοπος Αιγύπτου τη συμφωνία για το καθεστώς της Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για τις νυχτερινές επιθέσεις Θεώνη Κουφονικολάκου: «Στρατηγική και εκλογική νίκη επί της ΝΔ» – Το σχέδιο της ΕΛ.Α.Σ για ακρίβεια, κοινωνικό κράτος και τουρκολιβυκό μνημόνιο
Thepressproject.gr

Κουτσούμπας: «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» – Μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας και κατάργηση των πλειστηριασμών

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας άμεση νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που, όπως τονίζει, διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.Σε δήλωσή του με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επικαλείται τις περιπτώσεις μιας 87χρονης στην Ισπανία και ενός 73χρονου στην Πετρούπολη, που βρέθηκαν στον δρόμο, υπογραμμίζοντας ότι αποτυπώνουν τη βαρβαρότητα ενός συστήματος που εξασφαλίζει κέρδη για τις τράπεζες, τα funds και τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος της λαϊκής στέγης.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους φορείς που σήμερα κινητοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς, με όλους όσοι κάνουν πράξη το σύνθημα “τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός”», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θέτει ως άμεση προτεραιότητα τη νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που αποδίδει στις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ζητά να σταματήσει κάθε μορφή αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού από τις τράπεζες σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, καθώς και να επιστραφούν στις λαϊκές οικογένειες κατοικίες που, όπως αναφέρει, κατασχέθηκαν με απαράδεκτο και καταχρηστικό τρόπο από εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) και funds.
Στις διεκδικήσεις που προβάλλει το ΚΚΕ περιλαμβάνονται, ακόμη, η δημιουργία προγράμματος λαϊκής στέγης με κρατική χρηματοδότηση, η ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), η ανέγερση φοιτητικών εστιών και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να σωθούν τα σπίτια του λαού», καταλήγει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...