Μια σημαντική διάκριση για τον Γιάννη Ματακούδη, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 24 νεαρούς τενίστες που έλαβαν πρόσκληση από την Tennis Europe για το Carlos Moyà 12 & Under Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 15 Νοεμβρίου στη Rafa Nadal Academy της Μαγιόρκα.
Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της κατηγορίας U12 στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή να γίνεται αποκλειστικά κατόπιν πρόσκλησης, βάσει των αγωνιστικών επιδόσεων των αθλητών κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Ο αθλητής του Α.Ο.Α Ποσειδώνα Θεσσαλονίκης, γεννημένος το 2014, θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικιακής του κατηγορίας, σε μια διοργάνωση που συγκεντρώνει συνολικά 48 αθλητές και αθλήτριες από 23 ευρωπαϊκές χώρες.
Το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών αποτυπώνεται και στα στατιστικά, καθώς οι προσκεκλημένοι αθλητές έχουν κατακτήσει συνολικά 49 τίτλους Category 1 μέσα στο 2026, ενώ έχουν φτάσει σε ακόμη 46 τελικούς του Tennis Europe Junior Tour.
View this post on Instagram
A post shared by poseidon_tennisacademy (@poseidon_tennis)
Ελληνική και κυπριακή παρουσία
Στην επίσημη λίστα συμμετοχών βρίσκεται και ο Ευγκένι Σουπρούνοφ, επίσης γεννημένος το 2014, ο οποίος αγωνίζεται με την ελληνική σημαία στις διοργανώσεις της Tennis Europe. Ο Σουπρούνοφ έχει ήδη καταγράψει διεθνείς συμμετοχές, μεταξύ άλλων στο Emilio Sanchez Academy Kids Cup U12 της Βαρκελώνης τον περασμένο Ιούλιο, όπου αγωνίστηκε και ο Ματακούδης. Το 2025 είχε επίσης κατακτήσει το MED Rising Stars Masters στην κατηγορία U12.
Δυνατή θα είναι και η παρουσία της Κύπρου, με τους Ανδρέα Λεοντή και Ανδρέα Γρηγορίου να έχουν εξασφαλίσει πρόσκληση. Μάλιστα, ο Λεοντής έχει κατακτήσει δύο τίτλους Category 1 τη φετινή σεζόν.
Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης ξεχωρίζει ο Ουκρανός Σερχίι Σουχάνοφ, με τέσσερις τίτλους Category 1 μέσα στο 2026, καθώς και ο Ρουμάνος Αντρέι Γκριγκούτα με τρεις.
Πέρα από τους αγώνες σε μονό και διπλό, το πρόγραμμα του Carlos Moyà Festival περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και επίσκεψη στο Rafa Nadal Museum, προσφέροντας στους νεαρούς αθλητές μια ξεχωριστή εμπειρία στις εγκαταστάσεις της φημισμένης ακαδημίας.
Acceptance list – Boys 12&Under
The post Ελληνική παρουσία στο Carlos Moyà U12 Festival appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
