Τελευταία νέα
Basketgate: «Σκευωρία για να φύγω από την ΕΟΚ» φέρεται να υποστήριξε ο Λιόλιος στον ανακριτή – Τι είπε για τους ελέγχους και τη διαιτησία Επένδυση 4,2 δισ. δολαρίων της Audi στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ – «Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός», είπε ο CEO ΕΟΚ: Ανακατατάξεις στο ΔΣ μετά τις παραιτήσεις – Ποιοι ζητούν να αποχωρήσει όλη η διοίκηση ΕΛ.Α.Σ.: Οι 6 αβελτηρίες της κυβέρνησης στο λιβυκό μέτωπο Γαλλία: 1.314 προσαγωγές το Σάββατο – «Ακροδεξιοί εισχωρούν στις πορείες για να επιτεθούν σε ακροαριστερούς», λέει ο υπουργός Εσωτερικών Τσουκαλάς κατά Μαρινάκη: Η κυβέρνηση βαφτίζει την κριτική σε «αντιπολίτευση στη χώρα» Η διαβολοβδομάδα και η νέα «βόμβα» του Time Μετανάστες, τζιχαντιστές, κομμουνιστές Είμαστε όλοι Γάλλοι Η «κόλαση» της Γαλλίας και ο Ελληνας Βελζεβούλ Καραμανλής και Σαμαράς προκαλούν νέο πονοκέφαλο στον Μητσοτάκη ΕΛΑΣ: Αυτά είναι τα 6 κυβερνητικά φάουλ στο τουρκολιβυκό μέτωπο
Efsyn.gr

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Βαγγέλη Λιόλου – Αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του

Την απολογία του ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση των φερόμενων χειραγωγημένων αγώνων στο ελληνικό μπάσκετολοκλήρωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr, την ίδια ώρα, απολογείται ο στενός συνεργάτης του, ενώ αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση των δύο ανδρών.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής (25/10) στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μαζί με τον επιχειρηματία και στενό συνεργάτη του, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στις επίμαχες συνομιλίες πριν από τις αναμετρήσεις.
Παράλληλα, ο Βαγγέλης Λιόλιος γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές την απόφασή του να απέχει από τα διοικητικά του καθήκοντα έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. Όπως φέρεται να ανέφερε, επιλέγει να παραμείνει εκτός διοίκησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του αθλήματος κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.
«Αποσύρομαι για να μπορέσει να λειτουργήσει το μπάσκετ», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η απόφασή του ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ΕΟΚ, καθώς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη χειραγώγηση αγώνων και τις καταγγελλόμενες δωροδοκίες στον χώρο του μπάσκετ.
Τα ερωτήματα γύρω από την αποχώρηση Λιόλιου
Η χρονική συγκυρία της απόφασης του προέδρου της ΕΟΚ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η αποχώρησή του από τα διοικητικά καθήκοντα ανακοινώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία και πριν αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.
Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της υπόθεσης εξετάζονται, μεταξύ άλλων, η σοβαρότητα των αποδιδόμενων πράξεων, ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς και το ενδεχόμενο επηρεασμού μαρτύρων ή αλλοίωσης και απόκρυψης αποδεικτικών στοιχείων. Η αποχώρηση από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας θα μπορούσε να προβληθεί από την υπεράσπιση ως στοιχείο που περιορίζει τη δυνατότητα άσκησης θεσμικής επιρροής, ωστόσο το αν θα συνεκτιμηθεί αποτελεί αποκλειστικά ζήτημα των δικαστικών αρχών.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η υπεράσπισή του έχει υποστηρίξει ότι το κατηγορητήριο, κατά την άποψή της, δεν στηρίζεται σε επαρκή στοιχεία.
Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ στις 16:30
Μετά τη δημόσια δήλωση του Βαγγέλη Λιόλιου περί παραίτησης και οριστικής αποχώρησης από το μπάσκετ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε την έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου για σήμερα, Κυριακή, στις 16:30.
Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την ανασυγκρότηση του Δ.Σ., σύμφωνα με την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία και το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΟΚ και των διοργανώσεών της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
«Κατόπιν των πρόσφατων εξελίξεων και μετά τη δημόσια δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας περί παραίτησής του και της οριστικής απόφασής του να μην ασχοληθεί πλέον με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ , ανακοινώνει την έκτακτη σύγκλησή του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα και ώρα 16:30, προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες αποφάσεις, για την ανασυγκρότησή του σύμφωνα με τον αθλητικό Νόμο και το Καταστατικό του, για την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και των διοργανώσεών της, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκλειστικό μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...