Τελευταία νέα
ΕΕ και πέντε χώρες κατέθεσαν δήλωση στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο» Δίκη Τεμπών: « Είναι θαύμα που σας μιλάω, δεν θα ηρεμήσω αν δεν μπουν στη φυλακή οι υπεύθυνοι» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων «Χωριάτικο»: Βαρύ το κατηγορητήριο – Δίωξη για εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και μαστροπεία Τουρκολιβυκό Μνημόνιο: Πως διαμορφώνονται οι σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου Η ΕΛΑΣ απαντά στην κριτική Γεωργιάδη για το Χωριάτικο: «Καμία σχέση με τον νόμο Παρασκευόπουλου» ΕΛ.Α.Σ.: Τα κυβερνητικά fake news δεν έχουν τέλος – Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσετε για να συκοφαντήσετε τον Αλέξη Τσίπρα; Έτοιμη για την ΕΛΑΣ και η Όλγα Γεροβασίλη Ιράν: Ο Πεζεσκιάν ζητά «περιφερειακή ενότητα» με Σαουδική Αραβία, Πακιστάν και Τουρκία κατά Ισραήλ-ΗΠΑ Θεώνη Κουφονικολάκου για Μπεκίρη: Ο «εθελοντής» φεύγει αλλά η υπόθεση τώρα ανοίγει Νέα Πέραμος: Πυρκαγιά σε φανοποιείο – 59χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Παπαδοπούλου: «Τα κυβερνητικά fake news δεν έχουν τέλος – Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσετε για να συκοφαντήσετε τον Αλέξη Τσίπρα;» Γεωργιάδης: Ο Γιαννακόπουλος του «Χωριάτικου» αποφυλακίστηκε επί Τσίπρα – «Fake news από το κεφάλι του», απαντά η ΕΛΑΣ
Thefaq.gr

Θεοχάρης για Αθηναϊκή Λέσχη και λόμπι υπέρ του Ισραήλ: «Εγώ με τον κ. Τσιάρα βεβαίως βοηθάμε οργανωτικά»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής σχετικά με τη συνδρομή του ίδιου και του Κώστα Τσιάρα στο οργανωτικό σκέλος των συναντήσεων και των επαφών με το Israel Allies Foundation.

Ως απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση που έθεσε στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρος Καζαμίας, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε την εμπλοκή του, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι η οργανωτική αυτή βοήθεια δεν συνεπάγεται με την αποδοχή των θέσεων της οργάνωσης (που μεταξύ άλλων είναι η μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ).
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι στα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη και στη συγκρότηση φιλοϊσραηλινού λόμπι, δηλώνοντας:
«Εγώ με τον κ. Τσιάρα βοηθούμε οργανωτικά στο να γίνουν αυτές οι συναντήσεις και οι συνεργασίες. Βεβαίως βοηθάμε οργανωτικά. Αυτό δεν έχει σχέση με υιοθέτηση θέσεων. Μη θολώνετε τα νερά. Δεν στοιχειοθετεί η συζήτηση με κάποιον τρίτο την αποδοχή των θέσεων του. Είναι οργάνωση απολύτως διαφανής, ιδρύθηκε οργάνωση και στη Κύπρο».
Από την πλευρά του, ο κ. Καζαμίας απάντησε ασκώντας δριμεία κριτική: «Είστε στρεψοδίκης! Δεν φέρεστε ως απλώς να είστε μέλος κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας, αλλά πρόεδρος ενός πυρήνα με ακροδεξιούς».
Ο υπουργός επανήλθε άμεσα υποστηρίζοντας: «εσείς κάνετε στρεψοδικία. Εσείς χαρακτηρίζετε ακροδεξιά και λόμπι, ούτε το ένα είναι ούτε το άλλο. Οι θέσεις της κυβέρνησης δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...