Τελευταία νέα
ΕΕ και πέντε χώρες κατέθεσαν δήλωση στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο» Δίκη Τεμπών: « Είναι θαύμα που σας μιλάω, δεν θα ηρεμήσω αν δεν μπουν στη φυλακή οι υπεύθυνοι» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων «Χωριάτικο»: Βαρύ το κατηγορητήριο – Δίωξη για εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και μαστροπεία Τουρκολιβυκό Μνημόνιο: Πως διαμορφώνονται οι σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου Η ΕΛΑΣ απαντά στην κριτική Γεωργιάδη για το Χωριάτικο: «Καμία σχέση με τον νόμο Παρασκευόπουλου» ΕΛ.Α.Σ.: Τα κυβερνητικά fake news δεν έχουν τέλος – Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσετε για να συκοφαντήσετε τον Αλέξη Τσίπρα; Έτοιμη για την ΕΛΑΣ και η Όλγα Γεροβασίλη Ιράν: Ο Πεζεσκιάν ζητά «περιφερειακή ενότητα» με Σαουδική Αραβία, Πακιστάν και Τουρκία κατά Ισραήλ-ΗΠΑ Θεώνη Κουφονικολάκου για Μπεκίρη: Ο «εθελοντής» φεύγει αλλά η υπόθεση τώρα ανοίγει Νέα Πέραμος: Πυρκαγιά σε φανοποιείο – 59χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Παπαδοπούλου: «Τα κυβερνητικά fake news δεν έχουν τέλος – Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσετε για να συκοφαντήσετε τον Αλέξη Τσίπρα;» Γεωργιάδης: Ο Γιαννακόπουλος του «Χωριάτικου» αποφυλακίστηκε επί Τσίπρα – «Fake news από το κεφάλι του», απαντά η ΕΛΑΣ
Libre.gr

Άγρια σύγκρουση Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου: “Ποιος σας κατέστρεψε και σας έκανε τέτοιο ψώνιο;”- “Είσαι φασίστας”

Σφοδρή αντιπαράθεση με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών είχε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε επίκαιρη ερώτηση για τη συμμετοχή του σε συνάντηση Ελλήνων πολιτικών και εκπροσώπων του Israel Allies Foundation στην Αθηναϊκή Λέσχη.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε, όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «φασίστα ακροδεξιό» και του είπε με νόημα: «Σας αντιμετωπίζω ποινικά σε αυτήν την επίκαιρη ερώτηση. Έχετε υποπέσει σε αντιφάσεις».

«Με απειλήσατε ότι θα με κλείσετε φυλακή; Ποια νομίζετε ότι είστε; Ποιος σας είπε ότι είστε κάτι σπουδαίο; Ποιος σας κατέστρεψε τον χαρακτήρα και σας έκανε τέτοιο ψώνιο;», της είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Και πιστεύετε ότι η χειρότερη πρόεδρος της Βουλής, που όταν έπεσε από την προεδρία πανηγύριζαν οι υπάλληλοι που απαλλάχθηκαν από την τυραννική της παρουσία, με απείλησε;».

Μάλιστα, απαντώντας στα περί «φασίστα», επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς. «Εγώ είμαι φασίστας κι εσείς δεν είστε προδότης;», τη ρώτησε, αναφορικά με τη στάση της απέναντι στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα. «Τα συμφέροντα Ελλάδας και Ισραήλ ταυτίζονται απολύτως», είπε, λέγοντας ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον οποίο υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας, εκδόθηκε, όπως ανέφερε, από έναν εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «διεθνή εγκληματία» που έχει παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. «Θα φροντίσω να λογοδοτήσει ο φίλος σας, είναι διεθνής εγκληματίας. Και παραπέμπεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και έχει κριθεί ότι το κράτος του Ισραήλ και η κυβέρνηση διαπράττουν γενοκτονία», είπε.

Για τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε ότι ήταν μυστική, «Στο κέντρο της Αθήνας, μυστική συνάντηση με 200 άτομα δεν υπάρχει», είπε, λέγοντας ότι στη συγκέντρωση βρισκόταν δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και πολύς κόσμος. Επίσης, ανέφερε ότι για να συναντηθεί με την πρέσβειρα του Ισραήλ, δεν χρειάζεται άδεια από τον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι η στρατηγική σχέση της Ελλάδος με το Ισραήλ ξεκίνησε επί Γιώργου Παπανδρέου το 2010 και συνεχίστηκε με τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Τσίπρα και Μητσοτάκη, την ώρα που το Ισραήλ και ο Νετανιάχου στηρίζουν την Ελλάδα στα εθνικά της δίκαια και καταδικάζουν το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε και για το βίντεο με τον κ. Γεωργιάδη να λέει το σύνθημα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την κυρία Κωνσταντοπούλου να σχολιάζει ότι τον εκτρέπει «από τις ακροβατικές επιδόσεις και τα επιφωνήματα».

«Θα μου κάνετε έλεγχο τι είδους συνθήματα θα λέω; Οι ΔΑΠίτες με Α και ΟΥ έμπαιναν με θάρρος μέσα στα αμφιθέατρα και έδιωξαν Αριστερούς σαν εσάς. Είμαι περήφανος που με αυτά τα συνθήματα διαλύσαμε την Αριστερά», απάντησε ο κ Γεωργιάδης.

Τέλος ο Μπεκίρης από διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου: Δεν αποτελεί αποδοχή οποιασδήποτε κατηγορίας

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...