Τελευταία νέα
Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για τα 82 χρόνια απελευθέρωσης από τους ναζί ΟΠΕΚΕΠΕ: Διακόπηκε για την Παρασκευή η δίκη του «Φραπέ» για το «δικαίωμα της σιωπής» Μιλένα Αποστολάκη σε κυβέρνηση: «Δεν περιορίζετε την ισχύ των funds, ενισχύετε τη θέση τους» Συναγερμός στην Τουρκία: Κατέρρευσε «καμινάδα της νεράιδας» στην Καππαδοκία – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας [βίντεο] Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με ντελιβεράδες σε καφετέρια στου Ζωγράφου Στης ΕΛ.Α.Σ Ξενογιαννακοπούλου και Νοτοπούλου Μπλέκουν τον Π. Μαρινάκη στο σκάνδαλο του μπάσκετ με δημοσίευμα – Τι απαντά Πίτερ Μέντακ: Πέθανε ο σκηνοθέτης των σειρών «Breaking Bad» και «The Wire» σε ηλικία 88 ετών Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο 46χρονης και 33χρονου – Παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο ενώ καβγάδιζαν «Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουν για τον πόλεμο»: 24ωρη απεργία για την Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δράσης Στο κόκκινο η ένταση Πολάκη – Γεωργιάδη: «Καλύπτεις τσαρλατάνους» – «Είσαι βάρβαρος και αγράμματος» Μαρινάκης για πρωτοσέλιδο «Δημοκρατίας» και πιθανή εμπλοκή του στο Basketgate: «Έκανα αυτό που με υποχρεώνει ο νόμος»
Efsyn.gr

Φαραντούρης: Ζητά παρέμβαση της Κομισιόν στις καταγγελίες Κοβέσι για απειλές

Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νικόλας Φαραντούρης, μετά τις καταγγελίες της Λάουρα Κοβέσι για απειλές και εμπόδια στο έργο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) από την ελληνική κυβέρνηση.
Η Λάουρα Κοβέσι, σε συνέντευξή της στο Politico, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες, τονίζοντας πως «η πιο απροκάλυπτη απόπειρα εκφοβισμού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σημειώθηκε στην Ελλάδα».
Ο Νικόλας Φαραντούρης υπογράμμισε πως «οι δηλώσεις αυτές εγείρουν έντονη ανησυχία για την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την αποτελεσματική προστασία του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, οι πεπερασμένοι πόροι του οποίου πρέπει να πιάνουν τόπο, ιδίως σε μια περίοδο που κάποιοι θέλουν περικοπές σε κρίσιμους τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας και η Συνοχή».
«Η διασφάλιση της ασφαλούς, πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποτελεί νομική και θεσμική υποχρέωση κάθε συμμετέχοντος κράτους μέλους», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Φαραντούρης ζήτησε από την Κομισιόν να πάρει επίσημα θέση σχετικά με τις καταγγελίες της Κοβέσι, να προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης, ανεμπόδιστη και ασφαλής συνεργασία των κρατών μελών με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αλλά και να λάβει μέτρα προκειμένου να θωρακίσει την ανεξαρτησία των ευρωπαϊκών ανακριτικών αρχών και να εγγυηθεί ότι οι καταγγελίες για απάτες που αφορούν ευρωπαϊκά κονδύλια θα διερευνώνται χωρίς πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις.
«Παλεύουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για περισσότερους πόρους σε μια περίοδο που οι κυβερνήσεις στο Συμβούλιο προχωρούν σε περικοπές. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και κάθε κράτους μέλους και κάθε πολίτη τα χρήματα να πιάνουν τόπο και όχι να διασπαθίζονται σε παράνομες δραστηριότητες και αδιαφανείς δραστηριότητες. Απειλές και εκφοβισμός των ανακριτικών και ελεγκτικών Αρχών δεν μπορεί να γίνει ανεκτός», σημείωσε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...