Τελευταία νέα
Τ. Χατζηβασιλείου στο 9ο AIF: Το καλώδιο GSI προχωρά βάσει του σχεδιασμού Εργάνη: Φρενάρουν οι προσλήψεις – Με μόλις 1.730 νέες θέσεις εργασίας βγαίνει θετικό το ισοζύγιο Γεωργιάδης για ΜΚΟ: “Μη δίνετε χρήματα για άρρωστα παιδιά μέσω διαδικτύου- Είναι απάτη” Στατιστική Υπηρεσία Γερμανίας: Οι άνδρες προκαλούν περισσότερα και σοβαρότερα τροχαία ατυχήματα  Γ. Φλωρίδης εναντίον Β. Φλωρίδη: Τι απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης στις καταγγελίες του εισαγγελέα αδερφού του Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παραίτηση Πιτσιλή μετά το δημοσίευμα για λίστα με 25 στελέχη της ΑΑΔΕ που είχε ο «Mr Χωριάτικο» Ν. Δένδιας: Η συμφωνία με την Πορτογαλία για τα αεροσκάφη KC-390 δίνει για πρώτη φορά δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού Συμφωνία με την Πορτογαλία για 3+3 μεταγωγικά αεροσκάφη KC-390: «Αλλάζουν τα επιχειρησιακά δεδομένα» δηλώνει ο Νίκος Δένδιας Άδ. Γεωργιάδης: «Όταν δείτε έρανο για παιδί είναι σίγουρα απάτη γιατί το κράτος καλύπτει και τις θεραπείες και τις μετακινήσεις ασθενών στο εξωτερικό» Τέμπη: Συγκλονιστική η κατάθεση του Βαγγέλη Βλάχου για τις τελευταίες ώρες του αδελφού του, τις προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και τις καταγγελίες για αλλοίωση του χώρου Επιστολή Δούκα προς Μ. Χρυσοχοΐδη για κλοπές χαλκού – Προτείνει κοινές περιπολίες ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας Μητσοτάκης στο Υπουργικό: “Το προεκλογικό κυνήγι του σταυρού μπορεί να περιμένει-Θα εξαντλήσουμε τη θητεία μας”
Efsyn.gr

Δούκας σε Χρυσοχοΐδη για τις κλοπές καλωδίων χαλκού: «Να συνεργαστούμε για να δοθεί ένα τέλος στην παρανομία»

Με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας καλεί σε συνεργασία δήμου και υπουργείου, απέναντι στην έξαρση της παραβατικότητας και τις κλοπές καλωδίων χαλκού.
Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις με την κλοπή χαλκού που οδήγησε και στην έκρηξη στην Πλάκα, ο Χάρης Δούκας υπογραμμίζει πως «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί», καλώντας τον υπουργό σε συνάντηση «για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων».
Οπως περιγράφει ο δήμαρχος «έχουν κλαπεί εννέα χιλιόμετρα καλωδίων ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές φωτισμού ακόμη και σε κεντρικές οδούς και πλατείες και σοβαρές ζημιές σε υποδομές, με συνολικό κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».
«Είναι ώρα να συνεργαστούμε για να δοθεί ένα τέλος στην παρανομία», τονίζει ο Χάρης Δούκας, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας πως «είναι ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. η εξάρθρωση των κυκλωμάτων εμπορίας του κλεμμένου χαλκού».
«Πιστεύουμε ότι η οργάνωση κοινών περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα λειτουργήσει θετικά και για την αποθάρρυνση των συμμοριών, αλλά και για την αντιμετώπιση της συνολικής παραβατικότητας στην πόλη. Για τον λόγο αυτό ζητώ να συναντηθούμε το ταχύτερο δυνατό, για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων», καταλήγει η επιστολή Δούκα.
Ολόκληρη η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω στο μείζον θέμα της αυξημένης παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στα θέματα της διακίνησης ναρκωτικών και στα συνεπακόλουθα προβλήματα, που δημιουργούνται στις γειτονιές. Τον τελευταίο καιρό όμως έχει ενταθεί το φαινόμενο των κλοπών χαλκού από συμμορίες, για τις οποίες ως τώρα έχουμε υποβάλλει εβδομήντα (70) καταγγελίες μόνο τον τελευταίο χρόνο. Η κλοπή στη Λυσικράτους με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα και τον θάνατο έξι ανθρώπων, έφερε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αυτό το πρόβλημα.
Όμως οι κλοπές αυτές αφορούν και στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας. Οι υπηρεσίες μας υπολογίζουν ότι έχουν κλαπεί εννέα (9) χιλιόμετρα καλωδίων ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές φωτισμού ακόμη και σε κεντρικές οδούς και πλατείες και σοβαρές ζημιές σε υποδομές, με συνολικό κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Τέτοιες ζημιές έχουν σημειωθεί μεταξύ άλλων στην Ιερά οδό, στην Πατησίων, στην Ακαδημίας, στην πλατεία Κάνιγγος, στην Κουμουνδούρου, στο Πάρκο Ριζάρη.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ασύδοτη δράση των συμμοριών πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί. Δεν μπορεί οι δρόμοι της Αθήνας να βρίσκονται στο σκοτάδι, με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών.
Δεν μπορεί ο Δήμος -με τα πενιχρά οικονομικά του- να επιβαρύνεται με τεράστια ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών, ποσά που αφαιρούνται από τις υποδομές και τις δράσεις που αφορούν στην βελτίωση καθημερινότητας των πολιτών.
Είναι ώρα να συνεργαστούμε για να δοθεί ένα τέλος στην παρανομία. Σαφώς είναι ευθύνη της ΕΛΑΣ η εξάρθρωση των κυκλωμάτων εμπορίας του κλεμμένου χαλκού. Όμως πιστεύουμε ότι η οργάνωση κοινών περιπολιών της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα λειτουργήσει θετικά και για την αποθάρρυνση των συμμοριών, αλλά και για την αντιμετώπιση της συνολικής παραβατικότητας στην πόλη. Για τον λόγο αυτό ζητώ να συναντηθούμε το ταχύτερο δυνατό, για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.
Με εκτίμηση,
Χάρης Δούκας»
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...