Ανακοίνωση σχετικά με την απουσία εκπροσώπου της στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 30 Οκτωβρίου, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο για τους servicers, εξέδωσε η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
Η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ) προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τη μη εκπροσώπησή της κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, η πρόσκληση που έλαβε η ΕΕΔΑΔΠ για την συμμετοχή της στην συνεδρίαση στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στις 09:04 της 30ης Οκτωβρίου, λιγότερο από μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη. Οι ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του προεδρείου της ΕΕΔΑΔΠ στο εξωτερικό καθιστούσαν αδύνατη την παρουσία τους, είτε φυσικά είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Παρόλα αυτά, ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΕΔΑΔΠ έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, στέλνοντας σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα που εξηγεί την κατάσταση και προτείνοντας την δυνατότητα συμμετοχής σε άλλη ημερομηνία ή την υποβολή γραπτών θέσεων για το νομοσχέδιο.
Η ΕΕΔΑΔΠ αποτελεί τον θεσμικό φορέα εκπροσώπησης του κλάδου διαχείρισης απαιτήσεων, που εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες που την αφορούν και έχει αποδείξει την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες στο παρελθόν.
Η συμμετοχή της ΕΕΔΑΔΠ σε ακρόαση Επιτροπής της Βουλής είναι μια ευκαιρία να παρέχει σε βάθος και διαφανή ενημέρωση για τις θέσεις του κλάδου, ειδικότερα όσον αφορά στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΟ για την εποπτεία των υπηρεσιών της.
Η απουσία της ΕΕΔΑΔΠ από την συγκεκριμένη συνεδρίαση οφείλεται σε αντικειμενική αδυναμία, και όποιες εκτιμήσεις περί απροθυμίας συμμετοχής είναι ανακριβείς και αδικούν τη θεσμική στάση της τα τελευταία επτά χρόνια.
The post Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων: Διευκρινίσεις για την απουσία τους από τη συζήτηση του ν/σ για τους servicers appeared first on The Indicator.
Διαβάστε περισσότερα
Indicator.gr
