Τελευταία νέα
Politico: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται πως ο Τραμπ θα «τιμωρήσει» το ΝΑΤΟ εάν χάσει τις ενδιάμεσες εκλογές Καββαδάς: 73 εκ. ευρώ αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους και λειτουργικές δαπάνες Περιφερειών για επιζωοτίες Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Agneta: Ήχησε το 112 σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου Τραμπ: Αν χάσει τις εκλογές σκέφτεται να δώσει χάρη προληπτικά στους συμμάχους του Κουφονικολάκου: Δεν υπήρξε τόσο απαξιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα σε όλη την Μεταπολίτευση Πυρά Ανδρουλάκη κατά της κυβέρνησης για εξωτερική πολιτική, funds και ακρίβεια Θεώνη Κουφονικολάκου: «Δεν έχει υπάρξει τόσο απαξιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα όσο αυτό σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης» Τσίπρας από Καλαμάτα: «Θέλουμε να δώσουμε την προοπτική της νίκης – Δεν μας απασχολεί η δεύτερη θέση» Τσεχία: Κινέζος δημοσιογράφος κατηγορήθηκε για κατασκοπεία – Αθωώθηκε από το δικαστήριο Τσίπρας: Η κυβερνητική απαξίωση του ΕΣΥ φαίνεται από το ότι έχει τον Γεωργιάδη 3 χρόνια υπουργό Υγείας Νετανιάχου: Αλλάζει γραμμή και τάσσεται τώρα υπέρ ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού – Βάζει όρο να μείνει πρωθυπουργός Δημοσκόπηση ALCO: Σχεδόν 7 στους 10 θέλουν κυβερνητική αλλαγή
Efsyn.gr

Η ΕΡΤ «φιλοξένησε» καταδικασμένο χρυσαυγίτη ως «θύμα ΜΚΟ»: Θύελλα αντιδράσεων – Η απάντηση της δημόσιας τηλεόρασης

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η επιλογή της ΕΡΤ να παρουσιάσει σε ενημερωτική της εκπομπή τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ως «θύμα ΜΚΟ».
Ειδικότερα, στην εκπομπή «Newsroom» το πρωί της Δευτέρας, και σε ρεπορτάζ για το σκάνδαλο γύρω από τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά», η δημόσια τηλεόραση επέλεξε να φιλοξενήσει τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο σε τηλεοπτικό «παράθυρο». Κάτω από το πρόσωπό του αναγραφόταν η ιδιότητά του: «Ιδρυτής λέσχης, θύμα ΜΚΟ».
Μόνο που ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος δεν είναι απλώς ένας «ιδρυτής λέσχης». Είναι πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
O Παναγιώτης Ηλιόπουλος μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή
Κι όμως, η ΕΡΤ παρέλειψε να παρουσιάσει το πολιτικό και δικαστικό του παρελθόν, σαν έναν οποιονδήποτε πολίτη που βρέθηκε μπροστά στην κάμερα για να περιγράψει πώς εξαπατήθηκε.
Η παράλειψη γίνεται ακόμη πιο εξόφθαλμη αν ληφθεί υπόψη ότι μιλάμε για ένα από τα προβεβλημένα πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής, με δημόσια καταγεγραμμένο ναζιστικό παρελθόν και φωτογραφικό υλικό στο οποίο εμφανίζεται με ναζιστικά σύμβολα. Ενδεικτική είναι φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται να φέρει στο χέρι του τατουάζ με τη φράση «Sieg Heil», γνωστό ναζιστικό σύνθημα, καθώς και τον μαίανδρο, σύμβολο που είχε υιοθετήσει η Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, χωρίς ελαφρυντικά, σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και το 2021 είχε μεταφερθεί από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας.
Η απάντηση της ΕΡΤ
Η ΕΡΤ, σε σχόλιό της, απάντησε σχετικά αποδίδοντας το περιστατικό στην πίεση του χρόνου. Υποστήριξε επίσης πως ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος βγήκε στην εκπομπή «χωρίς να προηγηθεί οπτική επαφή μαζί του».
Αναλυτικά η απάντηση:
«Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση της απάτης με τη ΜΚΟ της Θεσσαλονίκης είδε το φως της δημοσιότητας, η ΕΡΤ ανέδειξε όλες τις πτυχές της, φιλοξενώντας συνεντεύξεις θυμάτων, αλλά και συγγενών τους, στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές της.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα η εκπομπή Newsroom με τον Γιώργο Σιαδήμα φιλοξένησε τρεις διαφορετικές συνεντεύξεις θυμάτων της ΜΚΟ ”Παιδική Χαρά”. Μέσα στον καταιγισμό των θεμάτων και υπό την πίεση του χρόνου, καθώς πρόκειται για μια καθημερινή, ζωντανή δίωρη εκπομπή, ρεπόρτερ εντόπισε μέσω Facebook την καταγγελία μέλους λέσχης μοτοσικλετιστών, το οποίο είχε δώσει χρήματα στη ΜΚΟ, και του ζήτησε να παρέμβει μέσω Skype στην εκπομπή.
Εκείνος την παρέπεμψε στον πρόεδρο της λέσχης, ο οποίος τελικά βγήκε στον αέρα της εκπομπής, χωρίς να έχει προηγηθεί οπτική επαφή μαζί του.
Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ έχει κρατήσει διαχρονικά σκληρή στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Το ΕΡΤnews, το ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ, δεν μετέδωσε καμία δήλωση του προσφάτως αποφυλακισθέντος χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη».
Έλενα Ακρίτα: Στη «φιλόξενη» ΕΡΤ καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες
Δήλωση της Έλενας Ακρίτα, Βουλεύτρια Επικρατείας, Τομεάρχισσα Ψηφιακής Πολιτικής ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ
Στη «φιλόξενη» ΕΡΤ καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες
Αυτή τη φορά η δημόσια τηλεόραση, την οποία πληρώνουμε όλοι, ξεπέρασε ακόμα και τον χειρότερο εαυτό της. Και μαζί, κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας και πολιτικής ασυδοσίας.
Σε ενημερωτική εκπομπή της παρουσίασε τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και τελεσίδικα καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ως «ιδρυτή λέσχης» και «θύμα απάτης» της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά». Χωρίς την παραμικρή αναφορά στο νεοναζιστικό παρελθόν του, χωρίς καμία μνεία και τη δικαστική καταδίκη του.
Δυστυχώς, δεν μας προκαλεί πλέον καμία εντύπωση. Με τον δρόμο που έχει επιλέξει εδώ και καιρό η ηγεσία της δημόσιας τηλεόρασης, η κανονικοποίηση του χρυσαυγιτισμού και των εκπροσώπων του μοιάζει πια με το επόμενο, σχεδόν αναπόφευκτο βήμα στον κατήφορο.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και την ανάληψη ευθυνών, με την παραίτηση τόσο του Διευθυντή Ειδήσεων όσο και του Προέδρου της ΕΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...