Τελευταία νέα
Τσίπρας: «Η κατάρρευση του ΕΣΥ είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη» – Η απάντηση Γεωργιάδη Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι που διεκδικούν μια θέση στο Κογκρέσο [εικόνες] Κυριάκος Μητσοτάκης: Το rebranding δεν είναι παρθενογένεση είναι επανατοποθέτηση προϊόντος – Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για νέα πολεμική ένταση στον Κόλπο «Παιδική Χαρά»: Στα δικαστήρια η σύντροφος του ιδρυτή και άλλοι τρεις – «Δεν ντρέπεστε» τους φώναζαν Μιχάλης Μπεκίρης: Αφθονο δημόσιο χρήμα σε συγγενείς και φίλους Θ. Κοντογεώργης: Ενημέρωση για οδικές υποδομές, αστική ανάπτυξη και υγειονομικές υπηρεσίες στην ελληνική περιφέρεια Καρυστιανού: Θα έχουμε υποψηφιότητες σε όλη την Ελλάδα-Δεν πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη Το τραγούδι της ημέρας: Red Εξελίξεις με τον Τάισον στον ΠΑΟΚ: Θα προπονείται με τη Β’ ομάδα Ελένη Παπαδοπούλου: Εδωσε εξηγήσεις στον εισαγγελέα για ρατσιστικό λόγο Κόντρα Τσίπρα – Γεωργιάδη: «Ικανός για show, αλλά το ΕΣΥ καταρρέει» – « Σε βλέπω τρίτο όπως το πας» Νίκος Νυφούδης: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο – Εκατοντάδες επιχειρήσεις κλείσανε γιατί δεν κλέβανε»
Newsit.gr

Ο Ανδρουλάκης τα έψαλε στον Μητσοτάκη για τον ΟΗΕ, για να τα ακούσει ο Βενιζέλος

Μία απάντηση στον πρωθυπουργό, με το βλέμμα στον … Ευάγγελο Βενιζέλο, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για τα εθνικά ζητήματα από το βήμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ χθες (02.11.2026) το απόγευμα.

«Διαβάζω σήμερα για την ‘πολύ μεγάλη διπλωματική επιτυχία’ του πρωθυπουργού από την παρουσία του στον ΟΗΕ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή χθεσινά σχετικά δημοσιεύματα.

«Μα, το καθήκον του έκανε στον ΟΗΕ. Έκανε απλά το καθήκον του, όπως έπρεπε και όπως πρέπει να κάνει κάθε πρωθυπουργός της χώρας σε ανάλογες περιστάσεις», είπε, απαντώντας εμμέσως και σε όσα είχε υποστηρίξει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες, λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στο Meganews Radio 104,6, o πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επικροτώντας την στάση του πρωθυπουργού. «Όταν η χώρα μιλάει στον ΟΗΕ και μάλιστα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, μιλάει η χώρα. Δεν μιλάει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν μιλάει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, στην προκειμένη περίπτωση ο κύριος Μητσοτάκης. Όταν λοιπόν πηγαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο νόμιμος, ο δημοκρατικά νομιμοποιημένος, όποιος κι αν είναι, στον ΟΗΕ και μάλιστα ως προεδρεύων και μιλάει για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, είναι δική μου υποχρέωση να τον υποστηρίξω» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πολιτικός με μακρά εμπειρία και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής καθώς έχει θητεύσει και στο υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ πολλών άλλων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του βεβαίως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς αν είναι έτοιμη η αντιπολίτευση να συνδράμει την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να εδραιώσει μία πολιτικοδιπλωματική στρατηγική και θέση, ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκρίθηκε ότι «δεν της ζητήθηκε» κάτι τέτοιο. Αντίθετα, υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια δεν καλλιεργείται μία πολιτική και ένα κλίμα συναίνεσης, αλλά σύγκρουσης, με τη σύγκρουση αυτή να είναι λογικό να οξύνεται σε προεκλογικό χρόνο. «Όταν δεν πετύχαμε έως τώρα συναίνεση στους χειρισμούς, στη στρατηγική, όχι στην εθνική αφήγηση ή στην εθνική στοχοθεσία, είναι πολύ δύσκολο να την πετύχουμε τώρα», είπε, παρατηρώντας ότι βρισκόμαστε σε μία πολύμηνη, σκληρή προεκλογική περίοδο, κατά την οποία τα διεθνή γεγονότα τρέχουν και δε θα περιμένουν τον ελληνικό, εσωτερικό, πολιτικό χρόνο

Κατά τα λοιπά, απαντώντας στα περί «εθνικής επιτυχίας», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι αυτή κρίνεται από την αποτελεσματικότητα. «Και τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής, που επιμένω ότι κυρίως δίνει χώρο στην επικοινωνία και όχι στην ουσία, είναι συγκεκριμένα», είπε με νόημα, «κοιτώντας» για άλλη μια φορά προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται σειρά εθνικών ζητημάτων. Ο ίδιος εξάλλου αναφέρθηκε αναλυτικά στα ελληνοτουρκικά, το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου κ.ο.κ.  
To άρθρο Ο Ανδρουλάκης τα έψαλε στον Μητσοτάκη για τον ΟΗΕ, για να τα ακούσει ο Βενιζέλος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...