Τελευταία νέα
Τασούλας: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα- Δεν προκαλεί κανέναν ΚΚΕ: Ερωτήματα για τις δηλώσεις Φιντάν και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου Μαρκόπουλος: Επικέντρωση στην Οικονομική Αποδυνάμωση του Οργανωμένου Εγκλήματος Δούρου: Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις εργαζομένων στο Καζίνο Λουτρακίου Κυπριακό: Στο 75,3% η αποδοχή της ΔΔΟ στην ελληνοκυπριακή κοινότητα – Για πρώτη φορά ξεπερνά το ενιαίο κράτος Νέα Αριστερά: Στήριξη στο Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών και στις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Τι σημαίνει η συμφωνία Dimand – Sani/Ikos για την έκταση των 346 στρεμμάτων στις Γούρνες Πανεπιστημιούπολη: «Ζει από θαύμα», λέει η μητέρα του φοιτητή που χτυπήθηκε από μολότοφ ΚΚΕ: «Οι δηλώσεις του Φιντάν για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας δημιουργούν ερωτήματα» – Στο επίκεντρο η Meridiam Δυτική Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα που παρίστανε τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Πάνω από 565.000 ευρώ η λεία Στα άκρα Σδούκου και Παπαδοπούλου :«Θα μας βουλώσετε το στόμα;» -«Τοποθετηθείτε για όσα περνούν οι πολίτες σήμερα» ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου και αιχμές κατά της κυβέρνησης για ακρίβεια και ιδιωτικό χρέος
Segas.gr

Αναστασία Μαρινάκου: «Στόχος η έκτη σερί νίκη στα 10χλμ allwyn του ΑΜΑ 2026»

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Αναστασία Μαρινάκου είναι έτοιμη να κυνηγήσει τη θέση της στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 10χλμ allwyn του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας για έκτη συνεχή φορά.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην απόσταση με 32:20 έχει συνδέσει άτυπα το όνομα της με την κορυφαία εγχώρια δρομική διοργάνωση της χρονιάς καθώς βρίσκεται σταθερά στην κορυφή του βάθρου τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ έχει συνδυάσει τη νίκη της με την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ τέσσερις φορές συνολικά.

Αν και η φετινή χρονιά δεν έχει κυλήσει ιδανικά λόγω ενός τραυματισμού, ο οποίος μάλιστα τον περασμένο Μάιο στέρησε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 10.000 μ, η Μαρινάκου έχει διανύσει μια περίοδο αποκατάστασης και όπως δήλωσε στον ΣΕΓΑΣ βρίσκει σταδιακά τον αγωνιστικό της ρυθμό:

«Η φετινή προετοιμασία είχε τις δικές της δυσκολίες, καθώς προηγήθηκε μια αρκετά απαιτητική περίοδος με τραυματισμό, που με κράτησε πίσω και δεν μου επέτρεψε να ακολουθήσω τον προγραμματισμό που θα ήθελα. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχω δουλέψει πολύ, με υπομονή και σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις, προσπαθώντας να ξαναβρώ τον αγωνιστικό μου ρυθμό».

Όσον αφορά το στόχο της εν όψει της κούρσας των 10χλμ allwyn στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ τόνισε ότι δεν θα περιοριστεί σε έναν συγκεκριμένο χρονικό στόχο αλλά θα επιδιώξει μια ικανοποιητική εμφάνιση:

«Για τον αγώνα των 10χλμ, allwyn στόχος μου είναι να κάνω μια καλή και δυνατή εμφάνιση και φυσικά να διεκδικήσω την πρώτη θέση για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Δεν θέλω να βάλω συγκεκριμένο χρονικό στόχο, αλλά να τρέξω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου και όσα έχουμε δουλέψει με τον προπονητή μου. Θέλω να απολαύσω τον αγώνα και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.

Πριν από τον αγώνα υπάρχει πάντα ένας συνδυασμός ενθουσιασμού και αγωνίας. Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση για κάθε Έλληνα αθλητή και για μένα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς θα είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχω στα στην απόσταση».

Επιπλέον αναφέρθηκε στους στόχους της, για το 2027.

«Όσον αφορά τη συνέχεια της σεζόν, θέλω να επιστρέψω σταδιακά σε πλήρεις προπονήσεις και να συμμετάσχω σε κάποιους ακόμη αγώνες μέσα στους επόμενους μήνες. Ο βασικός μου στόχος είναι να έχω μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά, με συνέπεια, υγεία και χωρίς πισωγυρίσματα λόγω τραυματισμών. Θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι, να βελτιώνομαι και να διεκδικώ νέους στόχους».The post Αναστασία Μαρινάκου: «Στόχος η έκτη σερί νίκη στα 10χλμ allwyn του ΑΜΑ 2026» first appeared on ΣΕΓΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...