Τελευταία νέα
Πολύ σκληρή απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τους ποινικούς κώδικες: «Ως εδώ με τη λάσπη, να μιλήσει με ονόματα» Λυρίτσης κατά Πιερρακάκη για τα κόκκινα δάνεια: «Το άρθρο 23 δεν το έφερε ο Τσίπρας – Η κυβέρνησή σας το έφερε και το απέσυρε» Άνοιξαν τη λέσχη του ΑΠΘ για όλους τους φοιτητές, διεκδικούν αυτό να γίνεται μονίμως ALCO: Ποιοι είναι οι πιο πετυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Ονόματα και διευθύνσεις τώρα – Ως εδώ με τη λάσπη» Ε.Ε.: Αφιερωμένη στην τεχνητή νοημοσύνη η επόμενη Σύνοδος Κορυφής στο Δουβλίνο Διαμαρτυρία της ΕΛΑΣ για τον αποχαρακτηρισμό πρασίνου στην Κυανή Ακτή της Πρέβεζας Με κοινό μέτωπο οι Χιώτες στην Αθήνα κατά της παύσης λειτουργίας του αεροδρόμιου Αυγερινοπούλου: Κατηγορεί για Αθέμιτη Στοχοποίηση στην Υπόθεση «Χωριάτικο» Η ΕΛΑΣ καλεί τον Πιερρακάκη να αφήσει τις… πονηριές: «Το άρθρο 23 το έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ» Δημοσκόπηση Alco: Ο Νίκος Δένδιας πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης – Τι λένε οι πολίτες για την εποχή του AI Μητσοτάκης στην εκδήλωση για το «ελληνικό FBI»: Υποκριτές όσοι αναρωτιούνται για τις πρόσφατες σαρωτικές αποκαλύψεις
Thefaq.gr

Γεραπετρίτης: Προχωρά το καλώδιο παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας – Σε ετοιμότητα η Ελλάδα

Κατηγορηματικός ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου θα προχωρήσει εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιδράσει επιχειρησιακά σε ενδεχόμενη προσπάθεια της Τουρκίας να εμποδίσει την πόντιση του υποθαλάσσιου καλωδίου. Παράλληλα, υποστήριξε ότι έχουν διασφαλιστεί οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του έργου και έχει ήδη εκδοθεί η σχετική άδεια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο τουρκικής αντίδρασης κατά τη διάρκεια των εργασιών πόντισης του υποθαλάσσιου καλωδίου. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει απόπειρα παρεμπόδισης, η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες επιχειρησιακές ενέργειες για να διασφαλίσει τη συνέχιση του έργου.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, «πως σε περίπτωση που υπάρξουν προσπάθειες από την πλευρά της Άγκυρας, να εμποδιστούν οι εργασίες πόντισης του καλωδίου, τότε η Ελλάδα θα προχωρήσει στις αναγκαίες επιχειρησιακές παρεμβάσεις ώστε να προχωρήσει το έργο».
Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα έχει διασφαλίσει την υλοποίηση του έργου»
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επέμεινε ότι η ηλεκτρική διασύνδεση θα υλοποιηθεί χωρίς εμπόδια, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από ελληνικής πλευράς.
Ειδικότερα, τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει διασφαλίσει την υλοποίηση του έργου πόντισης του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου και ήδη έχει εκδοθεί η σχετική άδεια».
Με τις δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι η Αθήνα δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το έργο εξαιτίας ενδεχόμενων αντιδράσεων της Άγκυρας και ότι είναι έτοιμη να παρέμβει εφόσον επιχειρηθεί να ανακοπούν οι εργασίες.
Πηγή: dnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...