Τελευταία νέα
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι Αμερικανοί ψήφισαν «όχι» στον πόλεμο και να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια Real Polls – Θεσσαλία: Σε μονοψήφια επίπεδα η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – «Καλύτερες οι συνθήκες το 2019», δηλώνουν οι πολίτες Π. Μαρινάκης για ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα παραμείνουν ισχυρές Τι μπορεί να αφηγηθεί ένα αόρατο Εβραϊκό Νεκροταφείο στο Διδυμότειχο [εικόνες] Αποστολάκη κατά Πιερρακάκη για άρθρο 23: «Απελπισμένη προσπάθεια διαχείρισης του πολιτικού κόστους» Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα “γραμμάτια” που ΄”ξεπλήρωσε” Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη: «Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία» ΕΛΑΣ σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Μιλήστε με ονόματα όχι με γαβγίσματα, αλλιώς βουλώστε το Θεώνη Κουφονικολάκου: Ο κατήφορος του κ. Μητσοτάκη δεν έχει όρια, πετάει λάσπη και συκοφαντίες ΕΛΑΣ κατά Γεωργιάδη:”Μιλήστε με ονόματα όχι με γαβγίσματα. Αλλιώς βουλώστε το…” Ελεγκτικό Συνέδριο: Η ώρα της κρίσης για την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων ΕΛ.Α.Σ.: «Μεγάλη η νίκη των Δημοκρατικών απέναντι στον τραμπισμό – Σημαντική η ενίσχυση της Αριστεράς»
Thepressproject.gr

Ρένα Δούρου: «Η ήττα του τραμπισμού ξεκινά από τις ΗΠΑ»

Για «ψήφο ελπίδας και προοπτικής» κάνει λόγο η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας τη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για ήττα της απαξίωσης της Δημοκρατίας, της ξενοφοβίας και της υπονόμευσης της κοινωνικής συνοχής.

«Η ήττα του τραμπισμού ξεκινά από τις ΗΠΑ. Ηττήθηκαν χθες η απαξίωση της Δημοκρατίας, η ξενοφοβία, η περιφρόνηση της αξιοπρέπειας των πολιτών, η υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής. Το πολύχρωμο κύμα των δημοκρατικών υποψηφίων σε Βουλή και Γερουσία σάρωσε», ανέφερε η Ρένα Δούρου.
Η ίδια χαρακτήρισε την εκλογική συμμετοχή των Αμερικανών πολιτών και το αποτέλεσμα της κάλπης ως μήνυμα πολιτικής αλλαγής και έμπνευσης για τις προοδευτικές δυνάμεις.
«Η ψήφος των Αμερικανών πολιτών, που μετείχαν μαζικά στις εκλογές είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής. Ψήφος ανατροπής. Αλλά και έμπνευσης», σημείωσε.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας και συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων, καλώντας σε κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Όπως τόνισε, «οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να πιάσουν ξανά το νήμα της ελπίδας μέσα από τη συνεργασία, τη συσπείρωση, τους αγώνες για δημοκρατία, ζωή με αξιοπρέπεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...