Συνεχίζεται η λεπτομερής έρευνα των ανακριτικών αρχών για την υπόθεση απατών σε φιλανθρωπικούς εράνους και στημένων αγώνων ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά».
Την ίδια ώρα που ο αρχιδιαιτητής έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μη βγει από τη χώρα, ώρα νέοι γονείς επικοινωνούν συνεχώς με την αστυνομία, λέγοντας για άλλους εράνους που έγιναν από τα ίδια πρόσωπα και που δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα στη δικογραφία.
Την ίδια ώρα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ του προέδρου και της συζύγου του καταγράφηκαν στο πλαίσιο της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, και «καίνε» τους κατηγορούμενους. Στις συνομιλίες το ζευγάρι φέρεται να αναζητούσε τρόπους να δικαιολογήσει με τιμολόγια και αποδείξεις, χρήματα που ξόδευαν σε πολυτέλειες. Αποκαλύπτεται επίσης, ότι από τις συνεχείς αναλήψεις των χρημάτων που έκαναν από τους λογαριασμούς των εράνων, δεν έμεναν χρήματα ούτε για να καλύψουν τα απαραίτητα έξοδα.
Συνομιλία 1
Πρόεδρος: Θα τα πάρεις εσύ όλα αυτά, αν και τα ‘χω κόψει εγώ αποδείξεις. Δηλαδή τώρα θα φορολογηθώ.
Σύζ.: Βρε αγάπη μου…
Πρόεδρος: Ε, δεν πειράζει. Πάρ’ τα.
Σύζ.: Βρε αγάπη μου, τι μου λες τώρα; Έλα…
Πρόεδρος: Τουλάχιστον δεν τα χάσαμε.
Συνομιλία 2
Πρόεδρος: Εντάξει θα έρθεις αύριο, ρε αγάπη μου τώρα…
Σύζ.: Καλά, οκ. Οπότε εμείς, για το συνολικό ποσό, -ποιο είναι το συνολικό ποσό;- θα πούμε στον κόσμο ότι “σε δύο μέρες θα το ενημερώσουμε”. Απλά να πούμε στη μαμά πόσο είναι τώρα. Εντάξει;
Πρόεδρος: Τώρα δεν έχω καταλάβει τι είναι δικό μας, τι δεν είναι. Της π… γίνεται.
Σύζ.: Ε, εντάξει θα σ’ τα πω εγώ όλα. Απλά.
Συνομιλία 3
Σύζ.: Έχω πάθει σοκ. Έχω να σου πω κάτι: έχουμε φάει τόσες χιλιάδες μέσα σε λίγες ημέρες. Δηλαδή εντάξει, ας ηρεμήσουμε λίγο, ας ηρεμήσουμε λίγο. Εγώ πραγματικά δεν ξαναξοδεύω τίποτα, τίποτα, τίποτα. Πήγα, έδωσα και 500 ευρώ για τις θεραπείες, το μετάνιωσα, δηλαδή αυτή τη στιγμή έχει πιαστεί η καρδιά μου.
Πρόεδρος: Ρε σου ‘στειλα 6 χιλιάρικα στο Revolut. Ή όχι;
Σύζ.: Δύο, ένα, δύο. Δύο, δύο, ένα. Οκ, κάτσε να σε πληρώσω μια προκαταβολή τώρα εσένα, και…
Συνομιλία 4
Σύζ.: Αγάπη μου τράβηξες καθόλου λεφτά;
Πρόεδρος: Όχι.
Σύζ.: Εννοώ αυτές τις ημέρες, να μην ψάχνω τις κινήσεις.
Πρόεδρος: Όχι δεν τράβηξα ρε. Έχω πόσες μέρες. Πάρα πολλές.
Σύζ.: Έφαγα εγώ 10 χιλιάρικα;
Πρόεδρος: Πόσα;
Σύζ.: Μόνο 5 έχει μέσα. Καλά, λοιπόν, θα μιλήσω να δω αν μπορώ να το πληρώσω το τιμολόγιο.
Οι απολογίες ολοκληρώνονται αύριο με εκείνη του προέδρου της ΜΚΟ.
Διαβάστε περισσότερα
