Μνήμες από το 2015 φαίνεται να ξύπνησαν στον Γιάνη Βαρουφάκη. Βρισκόμενος από την άλλη πλευρά του «τραπεζιού», ανακοίνωσε την Τετάρτη (04.11.2026) πως τράπεζα στις Βρυξέλλες έκλεισε ξαφνικά τον λογαριασμό του DiEM25, με αποτέλεσμα το κίνημα να μείνει στον «αέρα».
Η ανάρτηση στα social media προκάλεσε αντιδράσεις, με χρήστες να σχολιάζουν για «θεία δίκη», καθώς το 2015, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της χώρας, επιβλήθηκαν capital controls και οι πολίτες είδαν τις τράπεζες να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς τους.
Όσον αφορά το νέο αυτό περιστατικό, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατήγγειλε πως η τράπεζα στις Βρυξέλλες έκλεισε λογαριασμό του κινήματος DiEM25, στον οποίο έμπαιναν οι εισφορές των μελών από όλη την Ευρώπη – τα χρήματα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του κινήματος.
Αναφέρθηκε ότι όλα έγιναν χωρίς καμία προειδοποίηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.
Όπως αναφέρθηκε, στο Χ στήθηκε πάρτι. Μερικοί μίλησαν για «θεία δίκη», ενώ άλλοι ρώτησαν τον Βαρουφάκη αν τώρα καταλαβαίνει τι πέρασαν οι Έλληνες το 2015.
Ένας άλλος χρήστης σχολίασε: «Αν η τράπεζα είχε χιούμορ, δεν θα σας έκλεινε τον λογαριασμό. Θα σας άφηνε να βγάζετε 60€ την ημέρα, αφού στηθείτε για δύο ώρες στο ΑΤΜ».
The post Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει κλείσιμο λογαριασμού του DiEM25 από τράπεζα στο Βέλγιο – «Θεία δίκη» οι αντιδράσεις στο Χ appeared first on The Indicator.
Διαβάστε περισσότερα
