Τελευταία νέα
Ελευσίνα: Παρέσυρε γυναίκα στο πάρκινγκ σουπερμάρκετ, χτύπησε δύο αυτοκίνητα και εγκατέλειψε το σημείο Αθήνα: Εκδίδεται NAVTEX για το καλώδιο- Άγκυρα: Θα εκλάβουμε την ενημέρωση ως αίτημα αδειοδότησης Ιδιωτική παιδεία με δημόσιο χρήμα: Νομοσχέδιο με «δώρα» για τους μνηστήρες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Bloomberg: ΗΠΑ και Ιράν πλησιάζουν σε συμφωνία – Ξανά στο «τραπέζι» το πυρηνικό ζήτημα Μαρινάκης: Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η NAVTEX για το καλώδιο Ελλάδας -Κύπρου ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων για επιδοτήσεις Ηττα Τραμπ: «Αναυδη» έμεινε η Μελόνι Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι Αρχές θα εντοπίσουν πολύ σύντομα και θα συλλάβουν τους δράστες των επεισοδίων στο ΕΚΠΑ ΑΕΚ: Κερδισμένη ακόμη κι αν δεν συνεχίσει Χρυσοχοΐδης για ΜΚΟ: Κανένας θεσμός και καμία οργανωτική μορφή δεν μπορεί να λειτουργεί απέναντι στον νόμο Άδωνις Γεωργιάδης: Του χάκαραν το email και παρήγγειλαν 150 Porsche, 50 Maybach και δεκάδες όπλα! ΗΠΑ: Ηχηρό λαϊκό χαστούκι στους ολιγάρχες για τα Data Centers
Efsyn.gr

Διπλωματική «αποδοκιμασία» της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Μόλις τρεις ψήφους πήρε ο Σινιρλίογλου για Γενικός Γραμματέας

Διπλωματικά στριμωγμένη φαίνεται πως είναι η Άγκυρα, δεδομένης της «αποδοκιμασίας» που έλαβε η τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της όγδοης άτυπης ψηφοφορίας του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιλογή του επόμενου γενικού γραμματέα του Οργανισμού, στη θέση του Αντόνιο Γκουτέρες -η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου-, ο εκλεκτός της Άγκυρας, Φεριντούν Σινιρλίογλου, συγκέντρωσε μόλις τρεις ψήφους «ενθάρρυνσης», έναντι οκτώ ψήφων «αποθάρρυνσης» και τεσσάρων μελών που δεν εξέφρασαν άποψη.
Ο Σινιρλίογλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 30 Οκτωβρίου. Έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και πρέσβης της χώρας στον ΟΗΕ, ενώ σήμερα είναι γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Όπως μετέδωσε το PassBlue, οι επιδόσεις του Σινιρλίογλου απέχουν σημαντικά από το όριο που απαιτείται για να θεωρηθεί βιώσιμη υποψηφιότητα. Όπως και ένας ακόμη υποψήφιος, ο Ολάρα Οτούνου από την Ουγκάντα, ο Τούρκος υποψήφιος συμμετείχε στην άτυπη ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας πριν από τη συνάντησή του με τη Γενική Συνέλευση, μια τυπική διαδικασία στην οποία έχουν συμμετάσχει και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.
PassBlue
Ο δημόσιος διάλογος με τον Σινιρλίογλου έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου, ενώ στις 9 Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί άτυπη, κλειστή συνάντησή του με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σημειώνεται πως πρόκειται για άτυπη ψηφοφορία και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας προέκυψαν μέσα από πολλαπλές διαρροές.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να προτείνει υποψήφιο στη Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να μη συγκεντρώσει καμία ψήφο «αποθάρρυνσης», συμπεριλαμβανομένου ενός ενδεχόμενου βέτο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...