Στο αυταρχικό μέτρο της κυβέρνησης για την ελεγχόμενη είσοδο των φοιτητών στα Πανεπιστήμια αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολιάζοντας τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη, όταν ομάδα με κράνη εισέβαλε σε γενική συνέλευση και τραυμάτισε τουλάχιστον τρεις σπουδαστές. Μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ εκέφρασε την εκτίμηση ότι οι δράστες της πρόσφατης βίαιης επίθεσης σε φοιτητές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν πολύ σύντομα.
Απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν ευθύνες της Αστυνομίας για τη μη προώθησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας ή των πρυτανικών αρχών για την εφαρμογή των σχεδίων ασφαλείας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν ξεκαθάρισε «Η Αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά μέσα στα πανεπιστήμια. Αυτό το έχουμε τονίσει εδώ και χρόνια».
Συνέχισε εξηγώντας πως η ΕΛ.ΑΣ. παρεμβαίνει όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις, οι οποίες διερευνώνται σύμφωνα με την ποινική νομοθεσία.
«Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της και από εκεί και πέρα, αν υπάρξουν αξιόποινες πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια, τότε οι πράξεις αυτές διερευνώνται με βάση την ποινική δικονομία, τον ποινικό νόμο και τον εντοπισμό υπόπτων και κατηγορουμένων για οποιοδήποτε φαινόμενο είναι ενάντια στον νόμο», είπε.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη βίαιη επίθεση, σημείωσε πως «οι συγκεκριμένοι, οι οποίοι επιτέθηκαν πριν από δύο μέρες σε φοιτητές την ώρα που συνεδρίαζαν και είχαν γενική συνέλευση, προφανώς θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, όπως γίνεται πάντα»
«Κανείς απ’ όσους προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν μένει ατιμώρητος. Δείτε λίγο τα αποτελέσματα παρόμοιων συμπεριφορών και θα αντιληφθείτε τι εννοώ. Πολύ σύντομα, λοιπόν, από τις Αρχές θα εντοπιστούν αυτοί οι οποίοι βιαιοπράγησαν με κίνδυνο ακόμη και ζωής απέναντι στους φοιτητές», προσέθεσε.
Εργαλειοποίηση βίαιων περιστατικών για περισσότερα αυταρχικά μέτρα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο ευρύτερο ζήτημα των νέων αυταρχικών μέτρων για τα πανεπιστήμια που η κυβέρνηση ντύνει με τον μανδύα της «ασφάλειας», επισημαίνοντας ότι υπάρχει ήδη θεσμικό πλαίσιο και ότι το ζητούμενο είναι η εφαρμογή του.
«Έχουν ληφθεί αποφάσεις, έχουν ψηφιστεί νόμοι και αυτό που απομένει είναι η εφαρμογή τους», ενημέρωσε.
Συνέχισε περηφανευόμενος για τα νέα «σχέδια ασφαλείας» που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς και για την εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού για την ελεγχόμενη πρόσβαση.
«Εννοώ τα σχέδια ασφαλείας, τα οποία προχωράει το υπουργείο Παιδείας για την εφαρμογή τους. Επίσης όλος ο εξοπλισμός ο αναγκαίος, έτσι ώστε να μην είναι ελεύθερη στον οποιοδήποτε η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο», υποστήριξε.
Κατέληξε ότι «το υπουργείο Παιδείας κάνει αυτή τη στιγμή μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, επιταχύνει τις διαδικασίες έτσι ώστε να γίνει ελεγχόμενη πια η πρόσβαση των φοιτητών στα πανεπιστήμια και του οποιουδήποτε επισκέπτη».
Διαβάστε περισσότερα
Thepressproject.gr
