Τελευταία νέα
Η άλλη πλευρά της ορεινής Ελλάδας: Το άγνωστο road trip μέσα σε μαγευτικά δάση, ποτάμια και πέτρινα χωριά ΕΛΑΣ: Απαράδεκτη η γαλλική ρηματική διακοίνωση στην Τουρκία για το καλώδιο Κουτεντάκης: Κυβερνητικά fake news για τους μισθούς Funds και servicers: Σπρώχνουν στα «κόκκινα» ακόμα και συνεπείς οφειλέτες Τσουκαλάς για Μητσοτάκη: Δεν θέλει τον διάλογο και φοβάται την πολιτική λογοδοσία Ποιος είναι ο 24χρονος ακροδεξιός Michal O. που σκόρπισε τον θάνατο στην Κρακοβία – Σκότωσε τους γονείς και την αδερφή του Ξεκίνησε: Το πρόγραμμα του για την ενεργειακή πολιτική δημοσιοποίησε ο Αντώνης Σαμαρας – Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη Ζαχαριάδης κατά Μητσοτάκη: «Πάτερ φαμίλιας των απευθείας αναθέσεων» – Πυρά για το ενεργειακό κόστος των Δήμων και την ΚΕΔΕ Κουτεντάκης (ΕΛΑΣ): Κυβερνητική παραπληροφόρηση για τους μισθούς Η ΝΑVΤΕΧ για το ηλεκτρικό καλώδιο νομιμοποιεί την τουρκολιβυκή ΑΟΖ Συνελήφθη 15χρονος που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα με 187 χλμ στην Εθνική Οδό ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια, στεγαστική κρίση και χρέη στο στόχαστρο – «Οι πολίτες μετρούν λογαριασμούς, ο Μητσοτάκης υποσχέσεις»
Efsyn.gr

Θεσσαλονίκη: Πώς το κύκλωμα με εταιρείες «φαντάσματα» στρατολογούσε αχυρανθρώπους – Η αποκάλυψη μέσω email στο Μαξίμου

Νέες αποκαλύψεις για τη φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα της Θεσσαλονίκης, και χρέη 203 εκατ. ευρώ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, η έρευνα αυτή της ΑΑΔΕ και του ειδικού κλιμακίου ΔΕΟΣ ξεκινά το 2024, μετά από ένα email που φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αυτό το email είχε έναν χαρακτήρα καταγγελίας σε σχέση με όσα γίνονταν στη Θεσσαλονίκη.
Πώς γινόταν η στρατολόγηση «αχυράνθρωπου»
Κατηγορούμενος: Κάνω έναρξη τον νέο (μπροστινό) με την πιτσαρία, αν μπορείς κάνε πιστοποίηση της ταυτότητας στο gov wallet για να μην χρειάζεται να κάνει βιντεοκλήσεις (….) Δέχονται την ταυτότητα όταν είναι πιστοποιημένη
Το εκτεταμένο κύκλωμα «αχυρανθρώπων» και εταιρειών «φαντάσματα», τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποίησε 4.200 ΑΦΜ για να συσσωρεύσει χρέη άνω των 203 εκατ. ευρώ.
Με τη μέθοδο αυτή, το κύκλωμα δημιούργησε οφειλές άνω των 203 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 68 εκατ. ευρώ αφορούν σε ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος προς την ΑΑΔΕ, ενώ 135 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ.
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος 16 από τους συνολικά 18 συλληφθέντες για την υπόθεση του κυκλώματος φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε αχυρανθρώπους σε νυχτερινά κέντρα και καταστήματα εστίασης, προκαλώντας ζημία ύψους 203 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...