Τελευταία νέα
Η Κουφονικολάκου αποδομεί το «success story» που επιχειρεί η κυβέρνηση: «Τι ξέχασαν να σας πουν οι Μαρινάκης, Κυρανάκης» ΕΛ.Α.Σ.: Καταγγελίες για δημόσιες συμβάσεις σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Ιράν: Οι εκρήξεις του Σαββάτου δεν οφείλονται σε αμερικανικούς βομβαρδισμούς Διήμερη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο με το βλέμμα στον πρωτογενή τομέα Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 29χρονη έπεσε από μπαλκόνι Μεταγραφές στο ποδόσφαιρο: Εδώ τα καλά «λαβράκια»! Έξι προτάσεις για την ενεργειακή πολιτική από τον Αντώνη Σαμαρά – Πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη Διά… χειρός Μπάντιο ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από τη SUNEL Arena Σκληρή αντιπαράθεση Κυρίζογλου και Δούκα μετά την ένταση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Πάτρα: Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται 83χρονη με σοβαρά εγκαύματα – Επιχείρησε να ανάψει το τζάκι και άρπαξε φωτιά Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση για τη ρηματική διακοίνωση της Γαλλίας στην Τουρκία ΜέΡΑ25: Μηδενικό το όφελος από το υποθαλάσσιο καλώδιο – Το Διεθνές Δίκαιο μοναδική ασπίδα στο Αιγαίο
Newsit.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Τα ελληνικά φτερά να πετούν πάντα ψηλά

Το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας τίμησε σήμερα Κυριακή (8.11.26), με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον εορτασμό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Σήμερα τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας, που με το υψηλό τους φρόνημα και τα πιο σύγχρονα μέσα, εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας», γράφει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι από καρδιάς τα ελληνικά φτερά να πετούν πάντα ψηλά και οι ουρανοί μας να είναι πάντα ελεύθεροι και γαλανοί!», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Σήμερα τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας, που με το υψηλό τους φρόνημα και τα πιο σύγχρονα μέσα, εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας. Εύχομαι από καρδιάς τα ελληνικά φτερά να πετούν πάντα ψηλά και οι ουρανοί μας να είναι πάντα ελεύθεροι και γαλανοί!— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 8, 2026

Στην καθιερωμένη κάθε Κυριακή ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε μια σημαντική αναβάθμιση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με την απόκτηση των αεροσκαφών KC-390.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα αποκτά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, με την προμήθεια τριών Embraer KC-390 από την Πορτογαλία και δυνατότητα απόκτησης άλλων τριών. Έτσι, τα μαχητικά μας θα μπορούν να ανεφοδιάζονται στον αέρα, αρχικά τα Rafale και τα Mirage και σε έναν χρόνο και τα F-16, αυξάνοντας την εμβέλεια και τη διάρκεια των αποστολών τους. Παράλληλα, το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε δύο ακόμη ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R Seahawk, ενώ τα δύο τελευταία από τα επτά συνολικά αναμένονται έως το τέλος του έτους».

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Τα ελληνικά φτερά να πετούν πάντα ψηλά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...