Τελευταία νέα
Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις δηλώσεις για τον «άγνωστο Χ» Τσίπρας από την Τήλο: Στα πρόσωπα των ακριτών μας βλέπεις τη θέληση ενός λαού Νάσος Αθανασίου: Η αναφορά στον Μητσοτάκη έγινε σαν παράδειγμα προς αποφυγή, διαστρεβλώθηκαν όσα είπα Επιστολή Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – «Οι σχέσεις μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω» «Βράζει» η ΝΔ με τις δηλώσεις Αθανασίου για τα Τέμπη – Ζητούν διαγραφή του Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα έχει απόλυτη υποχρέωση να περάσει από την πόρτα που άνοιξε η Τουρκία Νίκος Δένδιας: Ανύπαρκτη η τουρκική παραβατικότητα μετά την επίσκεψή μου εκεί Κικίλιας: Στο +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι «Σκίζει» τον Μητσοτάκη η γερμανική SZ: Η οργή στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη δεν αφορά πλέον μόνο στους νεκρούς-Αύξηση τιμών, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και μια ολοένα πιο αυταρχική κυβέρνηση τα αίτια Ο Κώστας Μπακογιάννης με τον γιό του, ντυμένο τσολιά, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου Η ΝΔ ζητάει τη διαγραφή του Νάσου Αθανασίου – «Διαγωνισμός κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας» Το έγκλημα ΔΕΝ θα ξεχαστεί: Με μαύρα περιβραχιόνια, πένθιμες κορδέλες και κονκάρδες για τα Τέμπη παρέλασαν μαθητές για την 25η Μαρτίου

Aλ.Τσιπρας:”Aυτό το περιβόητο “επιτελικό κράτος” είναι ένα κράτος σαράβαλο, το οποίο το διοικούν “golden boys” που αμείβονται χρυσοπληρωμένα.”

17/02/2021

Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ.Αλεξης Τσιπρας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπου για τα προβλήματα της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική ανέφερε ότι «όλες οι κυβερνήσεις, όταν είχαν να αντιμετωπίσουν έντονα καιρικά φαινόμενα, είχαν πάντα μία έγνοια: Να μην κλείσουν κεντρικοί δρόμοι, να μην αποκλειστούν άνθρωποι στα σπίτια και κυρίως να μην κλείσει η Εθνική Οδός. Και έρχεται η ΝΔ και κλείνει από μόνη της την Εθνική οδό.»Συνεχίζοντας ο κ.Τσιπρας τόνισε οτι με το Ν/Σ για τα ΜΜΕ η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στον τριπλασιασμό των αμοιβών για τη διοίκηση της ΕΡΤ και για όσους έχουν θέση ευθύνης ενώ ο Πρόεδρος της ΕΡΤ όπως είπε θα λαμβάνει αμοιβή ανώτερου κρατικού λειτουργού .Κλείνοντας ο κ. Τσιπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποχωρεί από τη διαδικασία ψήφισης του παρόντος νομοσχεδίου λέγοντας ότι η Βουλή δεν θα μπει σε καραντίνα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ.Τσιπρα:

“Κύριε Πρόεδρε, θέλω να κάνω μία παρέμβαση, διότι από χθες όλη η χώρα έχει μπει στον πάγο, η Αττική κυρίως. Μεγάλες οι πληγές της κακοκαιρίας στην Αττική. Το περιβόητο “επιτελικό κράτος” έχει θαφτεί μέσα στο χιόνι και έχει παραλύσει η κρατική μηχανή. Χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μιλάνε για πάνω από 250.000 νοικοκυριά. Εγώ δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα, όμως η εντύπωση που έχουμε είναι ότι σχεδόν η μισή Αττική βρέθηκε από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας, από τα ξημερώματα της Τρίτης, χωρίς ρεύμα και πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και χωρίς θέρμανση.

Ποια είναι η εικόνα που δίνουμε εδώ -με ευθύνη, προφανώς, της κυβέρνησης- χθες και σήμερα και στις γνωστές διαδικασίες, τις επιβεβλημένες, φυσικά, από την πανδημία; Και αυτό είναι και ένα κρίσιμο ζήτημα για μας. Γι’ αυτό τον λόγο έχω ζητήσει και συνάντηση από τον Πρόεδρο της Βουλής και θα με δεχθεί σε περίπου μισή ώρα.

Η αίσθηση, λοιπόν, που δίνουμε εδώ με δύο, περίπου, βουλευτές από κάθε κόμμα -αυτές είναι οι νέες συνθήκες των έκτακτων μέτρων- είναι ότι η μόνη έγνοια που έχει το Κοινοβούλιο, που έχει η κυβέρνηση είναι να ολοκληρώσει μια διαδικασία προφανώς έξω και πέρα από το φως της δημοσιότητας, γιατί όλη η χώρα και η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών ασχολείται -και δικαίως- με το πώς θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κακοκαιρία -όπως είπα, πολλά νοικοκυριά δεν έχουν φως, δεν έχουν θέρμανση και δεν έχουν νερό- μην τυχόν και δεν προλάβει να ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς της διοίκησης της ΕΡΤ και το νέο δώρο προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Και, βεβαίως, πλέον έχω την αίσθηση ότι και ο τελευταίος πολίτης σε αυτή τη χώρα έχει κατανοήσει πλήρως το σχέδιο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει “επιτελικό κράτος”. Υπάρχει επιτελική προπαγάνδα, ένας ισχυρότατος μηχανισμός επιτελικής προπαγάνδας. Μία ήταν τα δώρα των εκατομμυρίων της περιβόητης “λίστας Πέτσα”, που αποφασίσατε, κατά το δοκούν, να δώσετε διαφήμιση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δίχως κανένα κριτήριο αντικειμενικό. Τώρα έρχονται τα δώρα στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Δεν είπε κανείς να μην ενισχυθούν επιχειρήσεις, όπως όλες οι επιχειρήσεις. Και αυτή επιχείρηση είναι, η επιχείρηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Όμως, εδώ τι κάνετε εσείς; Ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να βάλει μια τάξη για πρώτη φορά στη χώρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο από τις αρχές δεκαετίας του ’90 και είπε ότι η δημόσια συχνότητα είναι δημόσιο αγαθό και όποιος την κατέχει οφείλει να πληρώνει τίμημα, έρχεστε εσείς με πρόσχημα την πανδημία και λέτε,“μην πληρώνετε τίμημα”. Ο νοών νοείτω.

Όταν έρχεται μία κυβέρνηση και τους βάζει να πληρώσουν από 30 εκατομμύρια και εσείς έρχεστε και τους χαρίζετε 20, προφανώς και από το πρωί μέχρι το βράδυ θα σας λιβανίζουν ορισμένοι. Προφανώς και οι ίδιοι οι άνθρωποι, χωρίς ντροπή, δύο χρόνια πριν, όταν έκλεινε για δεκαπέντε λεπτά η εθνική οδός, έλεγαν ότι είναι ντροπή και ανικανότητα του κράτους. Και τώρα που κλείνει πάνω από 24ς ώρες λένε ότι ήταν μία ευφυής κίνηση του “επιτελικού” κράτους. Αυτή είναι η πραγματικότητα!

Θα επανέλθω, όμως, στο θέμα της κακοκαιρίας. Εδώ γίνονται πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει. Όσα χρόνια παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα, όλες οι κυβερνήσεις κάθε χρόνο που είχαμε χιονιά, που είχαμε δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν μια έγνοια: να μην κλείσουν δρόμοι κεντρικοί, να μην αποκλειστούν άνθρωποι στα σπίτια τους αβοήθητοι και κυρίως να μην κλείσει ο κεντρικός εθνικός οδικός άξονας και παραλύσει η χώρα στα δύο. Αυτή ήταν η έγνοια των κυβερνήσεων. Και έρχεστε εσείς και τι κάνετε; Πριν καν ξεκινήσει να πέφτει το πρώτο χιόνι, κλείνετε από μόνοι σας την εθνική οδό με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ωραίοι είστε, ρε παιδιά. Πραγματικά, δεν είχαμε σκεφτεί κι εμείς να το κάνουμε. Τόσα χρόνια καμία άλλη κυβέρνηση δεν το είχε σκεφτεί αυτό, ούτε οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας παλιότερα, ούτε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ούτε κι εμείς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκε αυτό το πράγμα. Τι ευφυής σύλληψη ήταν αυτή να την κλείσετε από μόνοι σας; Και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Αποτέλεσμα εικόνας για kakokairia auhna

Και, βέβαια, ενδέχεται αυτό να το κάνατε προκειμένου να μην εφαρμόσετε και νόμο που οι ίδιοι εσείς ψηφίσατε. Διότι με επικοινωνιακό τρόπο τον Φλεβάρη του 2020 ψηφίσατε έναν νόμο βάσει του οποίου, σε περίπτωση διακοπής κυκλοφορίας σε οποιοδήποτε τμήμα εθνικού οδικού δικτύου συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων, υπήρχε η δυνατότητα -εφόσον από το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις φορέων λειτουργίας ή και συντήρησης τμημάτων του βασικού εθνικού δικτύου- να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο από 5.000 ως 1.000.000 ευρώ. Ωραίοι είσαστε!

Ήρθατε, λοιπόν, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος που εσείς ψηφίσατε για τον παραχωρησιούχο. Και, επιπλέον, ο παραχωρησιούχος τώρα θα έχει και τη δυνατότητα να διεκδικήσει και αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη αν θέλει, αν φτάσει σε αυτό το σημείο,το έσχατο, του θράσους. Γιατί, όμως, να μην το κάνει; Δεν το αποκλείω.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, η μεγάλη εικόνα ποια είναι; Η μεγάλη εικόνα είναι ότι κλείνετε μόνοι σας την εθνική οδό και ότι σας λιβανίζουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι στους ίδιους τηλεοπτικούς σταθμούς που πριν από δύο χρόνια έσπαγαν τα μικρόφωνα όταν έκλεινε η εθνική οδός για ένα τέταρτο και τώρα λένε, “τι ευφυής έμπνευση, δεν θα αποκλειστούν οι συμπολίτες μας”.

Και την ίδια στιγμή που γίνονται όλα αυτά, την ίδια στιγμή που πάνω από 250.000 νοικοκυριά είναι δίχως ρεύμα, δίχως θέρμανση και δίχως νερό στην Αττική, ο περιφερειάρχης σας, ο κ. Πατούλης, εμφανίζεται περιχαρής στο χιονισμένο Σύνταγμα να βγάζει φωτογραφίες. Φανταστείτε αυτό να το είχε κάνει η Δούρου τι θα είχε συμβεί σε αυτή τη χώρα

Και, βεβαίως, ο χαρούμενος πρωθυπουργός έπινε τον καφέ του στο Da Capo, τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά ήταν δίχως θέρμανση και που, δυστυχώς, τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Και, αν δεν κάνω λάθος, δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος. Ήταν άνθρωποι, συμπολίτες μας, με νοσήματα, που είχαν ανάγκη την παροχή οξυγόνου, είχαν ανάγκη για τη ζωή τους το ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν αποκλεισμένοι και δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα συνεργεία διάσωσης, εν πάση περιπτώσει, στα σπίτια τους και έχασαν τη ζωή τους.

Και τι μας είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης, αφού ήπιε χαρούμενος πρωί πρωί τον καφέ του, την ώρα που η χώρα βρισκόταν στον πάγο; Μας συνέστησε να μένουμε σπίτι και να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ακούστε! Να μένουμε σπίτι, να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις και να κάνουμε υπομονή! Άσκοπες μετακινήσεις όταν η χώρα -η Αττική τουλάχιστον-είναι σε lockdown; Τι άσκοπες μετακινήσεις; Τι είδους άσκοπες μετακινήσεις να κάνει κανείς όταν είναι κλεισμένος στο σπίτι έτσι κι αλλιώς και για να βγει έξω πρέπει να στείλει SMS, όταν τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00 και μετά έχει απαγόρευση, ενώ τις καθημερινές από τις 21.00 και μετά έχει απαγόρευση; Τι είδους άσκοπες μετακινήσεις;

Τα σχολεία είναι κλειστά. Τι άσκοπες μετακινήσεις να κάνει κανείς; Και συνέστησε βεβαίως και υπομονή. Τι υπομονή και πόση υπομονή να κάνει κάποιος που δεν έχει θέρμανση, νερό και δεν έχει τη δυνατότητα και είναι αποκλεισμένος στο ίδιο του το σπίτι;

Και έρχομαι τώρα στην αιτία που συμβαίνει αυτό. Η αιτία που συμβαίνει αυτό είναι ότι ενάμιση χρόνο τώρα, όσο κυβερνάτε, το μόνο που κάνετε είναι η επικοινωνία και αυτό το περιβόητο “επιτελικό κράτος” είναι ένα κράτος σαράβαλο, το οποίο το διοικούν “golden boys” που αμείβονται χρυσοπληρωμένα, αλλά από κάτω είναι διαλυμένο.

Αποτέλεσμα εικόνας για δεδηε

Τι έχετε κάνει στον ΔΕΔΔΗΕ; Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποστελεχωμένος. Τον έχετε αφήσει υποστελεχωμένο. Δεν έχετε προσλάβει τεχνικούς και συνεργεία εκεί όπου υπάρχουν αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, ώστε να μπορούν σήμερα τα συνεργεία αυτά να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Συνεργεία δεν προσλάβατε, τεχνικούς δεν προσλάβατε, αλλά φροντίσατε να φέρετε τα “golden boys” και να ξεκινήσετε τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ.

Και να σας πω επακριβώς τι έχετε κάνει. Ενώ η ανώτερη αμοιβή γενικού διευθυντή, μέχρι να αναλάβετε εσείς τον ΔΕΔΔΗΕ, ήταν 4.650 τον μήνα -υψηλός μισθός, υψηλή αμοιβή-, ήρθατε εσείς και φτιάξατε τις ανώτερες αμοιβές των γενικών διευθυντών 100.000 τον χρόνο συν 50% μπόνους και των διευθυντών 70.000 τον χρόνο συν 30% μπόνους. Την ίδια στιγμή δημιουργήσατε έντεκα νέες θέσεις διευθυντών. Δημιουργήσατε δηλαδή έντεκα νέες θέσεις για “golden boys” της αρεσκείας σας, “ημετέρους”. Δύο νέες γενικές διευθύνσεις, πέντε νέες διευθύνσεις, δύο θέσεις διευθυντών επικουρίας. Διευθυντές που επικουρούν, ενώ από κάτω δεν υπάρχει κανείς. Αναβαθμίσατε και δύο κλιμάκια σε διευθύνσεις.

Έχετε δει αυτήν την περιβόητη φωτογραφία που θέλει να καυτηριάσει τη γραφειοκρατία στο δημόσιο, που είναι ένας εργάτης και σκάβει σε μια τρύπα και είναι από πάνω του πέντε διευθυντές και κοιτάνε;

Αυτό ακριβώς έχετε κάνει στον ΔΕΔΔΗΕ εσείς. Έχετε φέρει 11 διευθυντές -καλοπληρωμένους αδρά- και από κάτω δεν υπάρχουν συνεργεία. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και ο κόσμος φυσικά την πληρώνει. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών μας, που δεν έχουν ρεύμα και ξεπαγιάζουν, τρώνε υποσχέσεις και τρώνε “επιτελικό κράτος”!

Και το ίδιο που κάνατε στον ΔΕΔΔΗΕ, κύριε υπουργέ, το ίδιο κάνετε τώρα και στην ΕΡΤ. Δύο μέρες τώρα, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα, δεν χάνετε ευκαιρία εδώ να περάσετε λάχα-λάχα και στα μουλωχτά αυτό το νομοσχέδιο, να τριπλασιάσετε, να υπερτριπλασιάσετε αμοιβές της διοίκησης και όσων έχουν θέση ευθύνης. Μάλιστα, αυτοί οι οποίοι θα είναι σε θέση να αποφασίζουν ποιοι θα πάρουν και ποιοι δεν θα πάρουν είναι το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο, αυτοί οι οποίοι θα αποφασίζουν να αυξάνουν τις αμοιβές των εαυτών τους. Πού έχει ξαναγίνει αυτό;

Αποτέλεσμα εικόνας για ert golden boy

Έως 4.650 θα παίρνουν τα στελέχη, μισθό γενικού γραμματέα υπουργείου δηλαδή, ενώ φυσικά υπάρχει και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, κυρίως ο πρόεδρος, ο οποίος έχει τη χάρη να είναι κολλητός του κ. Μητσοτάκη, να ήταν ο υπεύθυνος Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο ήταν αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης και αμέσως μετά έγινε πρόεδρος της ΕΡΤ. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό. Ποτέ, πουθενά. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα, μόλις αναλαμβάνει κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός παίρνει τη δημόσια τηλεόραση υπό τη δική του πολιτική ευθύνη και διορίζει τον άνθρωπό του για τα μέσα ενημέρωσης πρόεδρο; Και τώρα του δίνει τη δυνατότητα όχι να διπλασιάσει τις αμοιβές του, όχι να τις τριπλασιάσει, αλλά να έχει τις αμοιβές ανώτερου κρατικού λειτουργού

Ακούστε, τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου θα έχει. Γιατί; Διότι τα έχει κάνει πάρα πολύ καλά. Διότι προστάτευσε τον πρωθυπουργό στις κρίσιμες στιγμές. Διότι έχει εξαφανίσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διότι έχει επιβάλει ένα καθεστώς λογοκρισίας. Διότι έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός. Διότι έβγαλε ντιρεκτίβα και την τοιχοκόλλησε στην αίθουσα σύνταξης την ημέρα που έγινε το γλέντι στην Ικαρία, μην τυχόν και προβληθούν σκηνές και μην τυχόν και προβληθεί η φωτογραφία του κ. Λιγνάδη με άλλους. Ποιοι άλλοι είναι αυτοί; Να μας πείτε εσείς ποιοι άλλοι είναι αυτοί. Αυτά είναι.

Και έρχεται τώρα να εξισώσει τον μισθό του. Αυτό κάνετε σήμερα εδώ. Και όχι μόνο το κάνετε αυτό, αλλά ήρθα εγώ στη Βουλή και ζήτησα την προηγούμενη εβδομάδα από τον κ. Μητσοτάκη να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε “ωραία, δεν θα παίζουμε το παιχνίδι της κολοκυθιάς, έκανες, έκανα”. Προφανώς δεν συγκρίνονται αυτά που γίνονται σήμερα στην ΕΡΤ με αυτά που έχουν γίνει από όλες τις κυβερνήσεις. Αλλά όταν εγώ λέω να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε “ελάτε, από εδώ και στο εξής να συμφωνήσουμε ότι θα εκλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ με τη συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων και ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με ισχυρή πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων θα επιλέγει τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΕΡΤ, να κάνουμε μια νέα αρχή”, μας γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Γιατί; Γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε, γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε να τα κάνετε αυτά

Κάνετε λάθος αν πιστεύετε ότι μπορείτε. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος κρίνει.

Έρχεστε, λοιπόν, σήμερα ψηφίζετε για τα “goldenboys”. Σε λίγο θα ψηφίσετε και ένα άλλο νομοσχέδιο, αν δεν κάνω λάθος, που αφορά αυξήσεις αμοιβών στην ΑΑΔΕ. Και εκεί αυξήσεις αμοιβών επιτελικών στελεχών. Βολεύετε διαρκώς ανθρώπους. Αυτή είναι η δουλειά σας. Όμως, ο μέσος πολίτης έχει αρχίσει να βιώνει την αδυναμία του κράτους να τον προστατεύσει στοιχειωδώς απέναντι στις δυσκολίες που περνά. Ο μέσος πολίτης έχει αρχίσει και σας παίρνει χαμπάρι.

Από τη στιγμή, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, που όχι μόνο αγνοείτε το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και έρχεστε εδώ, δήθεν στα κρυφά -αλλά τίποτα δεν θα μείνει κρυφό- να ψηφίσετε αμοιβές στα “goldenboys” της ΕΡΤ και δώρα στους καναλάρχες, μπας και σωθείτε, από τη στιγμή που δεν δέχεστε καν να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία που καταθέσαμε, ώστε από εδώ και στο εξής να υπάρχει η δυνατότητα μιας συναινετικής εκλογής διοίκησης, ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι δημόσια τηλεόραση και όαση πλουραλισμού, εμείς δεν κρίνουμε ότι έχει κανένα μα κανένα νόημα να παραμείνουμε σε αυτήν τη διαδικασία εδώ στη Βουλή.

Σας καταγγέλλουμε, κύριε Λιβάνιε, σας καταγγέλλουμε και εσάς, κυρίως τον κ. Μητσοτάκη που τα ενορχηστρώνει όλα αυτά, και θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία ψήφισης. Σε λίγο θα εξηγήσω και στον Πρόεδρο της Βουλής ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Βουλή δεν μπορεί να μπει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα. Στη Βουλή θα υπάρχει αντίλογος. Θα υπάρχει δημοκρατία και θα σέβεστε τη διαφορετική άποψη.

Διαβάστε επίσης...