Τελευταία νέα
Nations League: «Όρθια» η Ιταλία στο Παρίσι, θρίαμβοι για Βέλγιο και Πολωνία Ενωτικός Δένδιας από τον Άλιμο: «Υπηρέτησα με την ψυχή μου Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη – Ποτέ δεν πλήγωσα τη ΝΔ» Η κακοκαιρία κλείνει τους δρόμους στην Κρήτη – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων Καύσιμα: Ο εκβιασμός Τραμπ και οι χαοτικές διαπραγματεύσεις για το ντίζελ που δίχασαν και εξόργισαν τους Ευρωπαίους Παναθηναϊκός: Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μακάμπι και «3 στα 3» στη Euroleague Αλ. Τσίπρας: «Μια χώρα που δεν παράγει δεν έχει ελπίδα» – Τι είπε στη συνάντηση με τους αλιείς Στήριξη Ρούμπιο σε Γκιλφόιλ και Κάθετο Διάδρομο- “Εκτιμούμε το έργο της” Λιακούλη κατά Μητσοτάκη: «Τεμάχισαν τον Όλυμπο – Απέκλεισαν τη Θεσσαλία» Διαρροή e-mail αποδήμων: Τι αποζημίωση πήρε πολίτης από το Δημόσιο Στο πλευρό των αλιέων ο Τσίπρας: Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου Εντυπωσιακή η συγκέντρωση Δένδια στον Άλιμο: «Υπηρέτησα με την ψυχή μου Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη» [βίντεο] Γρ. Θεοδωράκης: “Να μπει τέλος στο πάρτι της διαφθοράς και των απευθείας αναθέσεων”

Aλ.Τσίπρας: «Ας πούμε την αλήθεια για τις τράπεζες»

10/05/2026

Ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα:

Κυρια σημεια:

1.Οι τράπεζες στην Ελλάδα είχαν κέρδη πάνω από 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, με τους μετόχους, κυρίως ξένα funds, να λαμβάνουν πάνω από 2,83 δισεκατομμύρια ευρώ.
2.Τα έσοδα των τραπεζών από υπέρογκες χρεώσεις και προμήθειες σε καθημερινές συναλλαγές ανήλθαν στα 2,44 δισεκατομμύρια ευρώ το ίδιο έτος.
3.Η διαφορά επιτοκίου μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους χάρη σε αναβαλλόμενο φόρο και ζημίες προηγούμενων ετών.
4. Kατάργηση καταχρηστικών χρεώσεων, την επιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπερκέρδη των τραπεζών και δικαιότερη φορολόγηση των μερισμάτων.
5.θάρρος και σύγκρουση με συμφέροντα για να στηριχθεί η κοινωνία και η πραγματική οικονομία.

Διαβάστε επίσης...