Τελευταία νέα
ΚΚΕ: Μέτρα-κοροϊδία από την «υπεραπόδοση» της φοροληστείας Ποιες κατηγορίες αφορά το “κοινωνικό μέρισμα” Μητσοτάκη – Η εξειδίκευση των κριτηρίων Οι «καυτές πατάτες» του Κτηματολογίου ΣΥΡΙΖΑ: Να ελεγχθεί η «περιστρεφόμενη πόρτα» διαφθοράς ΝΔ Γερμανικά αίσχη κατά της Ελλάδας Κ. Τσουκαλάς: Έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα και αλλαγή της φορολογικής κλίμακας του εκμισθωτή για να λυθεί το στεγαστικό Μητσοτάκης: 250 ευρώ κάθε χρόνο σε συνταξιούχους-ΑμεΑ, ένα ενοίκιο επιστροφή σε ενοικιαστές, αύξηση δημοσίων επενδύσεων Μητσοτάκης – Μέτρα στήριξης: Ένα ενοίκιο τον Νοέμβριο – 250 ευρώ σε συνταξιούχους Η “Ομάδα Αλήθειας” και η αναζήτηση tipping point στις δημοσκοπήσεις έφεραν «Κοινωνικό μέρισμα» Μητσοτάκη για ευάλωτες ομάδες και κάποιους λίγους συνταξιούχους! ΕΛΣΤΑΤ: Δημοσιονομικό πλεόνασμα 1,3% και πρωτογενές 4,8% το 2024 Στις 13:00 οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τα οικονομικά μέτρα στήριξης μετά την υπέρβαση του στόχου για το πλεόνασμα Eπιστροφή ενός ενοικίου, 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους κάθε Νοέμβριο – Τα μόνιμα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καλλίτσης – Καθημερινή: “Η χώρα πορεύεται με πολύ αδύνατη κυβέρνηση – Ξεπεράστηκε το “σημείο ανατροπής” …”
Elculture.gr

Advent (ελ)calendar 21 Δεκεμβρίου: Ένα οδοιπορικό ταξίδι στις ασιατικές γεύσεις

Έχουν περάσει πλέον πολλά χρόνια από τότε που η ασιατική κουζίνα έμοιαζε με ένα «περίεργο» και μάλλον «εξωτικό» φρούτο, τόσο στο άκουσμα όσο και στη γεύση. Πλέον πιάτα όπως Γουόν Τον με κοτόπουλο, νουντλς, ράμεν, stir fry και κάρυ μάς είναι γνώριμα, τα έχουμε γευτεί, τα έχουμε αγαπήσει, τα αναζητάμε στις εξόδους μας και από καιρό έχει φτάσει η στιγμή να τα οικειοποιηθούμε φτιάχνοντάς τα στις κουζίνες μας. Πολύ καλά ως εδώ αλλά πώς μπορεί να βρεις την ιδανική συνταγή, εκείνη τη δοκιμασμένη μυστική συνταγή που δεν θα σε ταλαιπωρήσει και μπορεί να εγγυηθεί την γευστική αρμονία στο σπιτικό σου πιάτο;
Διαβάζοντας τα μυστικά που μοιράζεται φυσικά μαζί μας ένας επαγγελματίας της γεύσης. Ο Βαγγέλης Δρίσκας. Ο Βαγγέλης Δρίσκας, από το 2011 παρουσιάζει τις δικές του εκπομπές µαγειρικής και μέχρι σήμερα έχει συνεχή παρουσία στην τηλεόραση. Κάθε ΣΚ μπορούμε να τον θαυμάσουμε στην εκπομπή του στην τηλεόραση. Είναι συγγραφέας εξαιρετικά επιτυχημένων βιβλίων µμαγειρικής που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία, με τελευταία διάκριση το 1ο Βραβείο, «Καλύτερο βιβλίο διάσημου Ευρωπαίου σεφ» στα Gourmand World Cookbook Awards 2023 για το προηγούμενο βιβλίο του «Chef στην Κουζίνα σας» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας στο νέο βιβλίο του «Happy Buddha: Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία» έχει συγκεντρώσει αγαπημένες συνταγές από τα πιο σπουδαία πιάτα κάθε τόπου που επισκέφθηκε μέχρι σήμερα, από την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, την Κορέα, τη Σιγκαπούρη, το Μπαλί στην αυθεντική τους εκδοχή. Έμπνευση για τον τίτλο του βιβλίου ένα γεγονός που έζησε στο Μπαλί: «Περπατώντας στον δρόµο, πολλοί µε σταµατούσαν και χάιδευαν την κοιλιά µου αναφωνώντας: ”Happy Buddha!”. Εκεί πιστεύουν ότι µια τροφαντή κοιλιά υπόσχεται πλούτο και ευηµερία, που θα τα αποκτήσουν εφόσον τη χαϊδέψουν».
Το «Happy Buddha: Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία» θα μας ταξιδέψει σε τόπους και γεύσεις της Ασίας, για να νιώσουμε την ευεξία που µόνο οι ασιατικές κουζίνες µπορούν να προσφέρουν. Η ποικιλομορφία των χωρών της Ασίας, οι εναλλαγές στη γεωγραφία, το κλίμα, οι πολιτιστικές επιρροές και η θρησκεία αποτελούν παράγοντες που κάνουν κάθε πιάτο, παρά το κοινό όνομα που μοιράζονται, να είναι διαφορετικό. Μόνο κάποιος που έχει τις έχει ταξιδέψει και τις έχει γνωρίσει από κοντά μπορεί να περιγράψει το πολλαπλό πρόσωπο του ασιατικού φαγητού.
O Βαγγέλη Δρίσκας πριν μας παρουσιάσει αναλυτικά τις συνταγές του, διανθισμένες πάντα από ένα συναρπαστικό φωτογραφικό λεύκωμα από τα ταξίδια του, έχει δημιουργήσει έναν πρακτικό οδηγό με τις βασικές γνώσεις για τα υλικά που μας είναι απαραίτητα στην προετοιμασία ασιατικών γεύσεων αλλά και τα εργαλεία. Μας μυεί στα μυστικά της oyster sauce, του σάκε, του galangal, του ταμαρίντ, του ρυζόξιδου όπως και του gochujang ανάμεσα σε πολλά άλλα. Φυσικά μια συνοπτική αναφορά θα γίνει και στα απαραίτητα σκευή και εργαλεία που θα χρειαστούμε αν θέλουμε να «ειδικευτούμε» στο ασιατικό φαγητό.

Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε ενότητες ξεκινώντας με τα Μικρά πιάτα, το Κρέας, το Ρύζι &  Νούντλς, τα Ψάρια & Θαλασσινά, Λαχανικά, Σούπες και το Asian Fusion. Τηγανητό ρύζι με χοιρινό και κάρυ, δροσερή σαλάτα με σόμπα νούντλς, πιλάφι με σαφράν και μπαχαρικά, ράμεν με μανιτάρια, κάρυ με κουνουπίδι και ρεβύθια, είναι μερικές μόνο από τις θεσπέσιες συνταγές που μας προτείνει. Οι ενότητες συμπληρώνονται με ένα αφιέρωμα στην κουλτούρα του τσαγιού και του καφέ στην Ασία. Η προετοιμασία του τσαγιού αποτελεί ιεροτελεστία, η οποία δυστυχώς τη σύγχρονη εποχή μοιάζει διαρκώς να φθίνει σε ένταση στη νέα γενιά.
Συντροφιά με το Βαγγέλη Δρίσκα και το «Happy Buddha: Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία», ας τολμήσουμε να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις, να ξεχωρίσουμε γεύσεις που μας ταιριάζουν και ας φτιάξουμε τη δική μας λίστα με τα αγαπημένα.
Το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα«Happy Buddha: Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.
 
Ανακαλύψτε τη σημερινή ελc έκπληξη: Το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Happy Buddha: Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία» για ένα ποικιλόμορφο ταξίδι στις ασιατικές γεύσεις
 
Αποκτήστε σήμερα τρία αντίτυπα του βιβλίου, μια ευγενική προσφορά από τις Εκδόσεις Πατάκη. 
 

 
Tρόπος συμμετοχής
Επισκεφθείτε το Instagram του ελculture και δηλώστε συμμετοχή.
Εύκολα, γρήγορα, και απλά. Και πάνω από όλα: μοιραστείτε τα με τους αγαπημένους σας φίλους. Διαδώστε το νέο, spread the love…
The post Advent (ελ)calendar 21 Δεκεμβρίου: Ένα οδοιπορικό ταξίδι στις ασιατικές γεύσεις appeared first on ελculture.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...