Τελευταία νέα
Ο Θάνος Πλεύρης διαψεύδει δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας Κοντογεώργης:  Κατηγορηματικά το 2027 οι εθνικές εκλογές Γιάννης Μπουτάρης: Τσίπρας, Δούκας, Χαρδαλιάς, Μώραλης στην παρουσίαση του βιβλίου ΥΠΑΑΤ: Έκτακτη σύσκεψη Σχοινά με κτηνοτρόφους και τυροκόμους της Λέσβου  Γεωργιάδης για τον θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά: Διαψεύδω μετά βδελυγμίας ότι οι γιατροί δεν ήταν στη θέση τους, καταθέτω μήνυση σε χρήστη του TikTok που είπε ότι τη «δολοφονήσαμε» Στο ΥΠΑΑΤ οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου -“Το νησί καταστρέφεται” Ο Μαρινάκης «αδειάζει» με το… γάντι τον Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Αγρια κόντρα Λιάνας Κανέλλη και Πάνου Παπανικολάου για τον Γιώργο Μυλωνάκη Μαρινάκης για Μυλωνάκη: «Πρέπει κάποιοι να κοιταχτούν στον καθρέφτη» Γιώργος Μυλωνάκης: «Παραμένει διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση» – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν Γεωργιάδης: Η αποστολή της δικογραφίας από την κα Παπανδρέου είναι επίθεση στη Δημοκρατία, όχι στη Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ: Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα – Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει τον Λαζαρίδη
Vipnews.gr

«Alitheia Forum» – Μητσοτάκης: Η αναφορά στα fake news και στα Τέμπη

Ολοκληρώθηκε το «Φόρουμ Αλήθειας», το οποίο μετατράπηκε σε κυβερνητικό σόου, καθώς οι εργασίες του διημέρου, έκλεισαν με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι μεγάλες πλατφόρμες «επιβραβεύουν τον εθισμό», με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το φαινόμενο των fake news. Επίσης, μίλησε για τη ανάγκη να στηριχθούν τα «παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης» και τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των εξωτερικών επιθέσεων από boots, εν όψει εκλογών. Όλα αυτά ενώ η χώρα είναι πολύ χαμηλά, στην κατάταξη σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δυσανεξία στην δημοσιογραφική κριτική και την σάτιρα.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «υπάρχει ψευδής είδηση, όχι ψευδής άποψη. Εάν προσθέσετε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης υπάρχει ο κίνδυνος για ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που θα δηλητηριάσει τη δημόσια σφαίρα. Μπορεί να δημιουργηθεί πειστικό ψεύτικο περιεχόμενο. Τα fake news και βίντεο είναι συχνά τόσο πειστικά που είναι δύσκολο να αποδομηθούν», ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε πως «η δημόσια σφαίρα γίνεται ακόμη πιο τοξική. Η ελευθερία της έκφρασης γεννήθηκε μέσα από τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό. Θα εστίαζα τις μάχες που πρέπει να δώσουμε στα εργαλεία που έχουν να κάνουν με την κυβερνοασφάλεια ώστε να διασφαλίσουμε οργανωμένα επιθέσεις».
Μιλώντας για τα Τέμπη, μίλησε για ιστοσελίδες με ψεύτικο περιεχόμενο και για στρατιές fake λογαριασμών λόγω εκμετάλλευσης του θέματος και κατηγόρησε και τα παραδοσιακά μέσα, που όπως είπε «έδωσαν βήμα σε κάποιους εμπειρογνώμονες» που έφτιαχναν ψεύτικα βαγόνια.
Παράλληλα, είπε πως «το 2027 είναι μια χρονιά με πολλές εκλογές. Τίθεται ζήτημα αυτοπροστασίας. Η δική μας κυβέρνηση έχει δείξει ανοχή στην κριτική. Δεν έχω κάνει αγωγή ποτέ σε κανέναν παρόλο που έχουν ειπωθεί τέρατα. Το φίλτρο του πολιτικού θα πρέπει να είναι πιο αυστηρό».
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η διάκριση μεταξύ της αλήθειας και του ψέματος καθίσταται κομβικής σημασίας, ειδικά ενόψει εθνικών εκλογών. «Εγώ θυμάμαι πα περίπτωση fake news του 1985 από την εφημερίδα «Αυριανή» με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με γερμανούς και τίτλο «συνεργάτης των ναζί». Η φωτογραφία ήταν αληθινή, ο τίτλος και η είδηση ήταν ψεύτικη και αναμφίβολα επηρέασε μια ολόκληρη εκλογική αναμέτρηση» είπε, τονίζοντας πως πήρε πολλά χρόνια να αποκατασταθεί. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τα σημερινά εργαλεία ενόψει εθνικών εκλογών για κάποιον που θέλει να επηρεάσει είτε εντός είτε εκτός χώρας το αποτέλεσμα.
Τέλος ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ο περιορισμός πρόσβασης σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών

φωτογραφίες: papadakispress / Δημήτρης Πελέκης

The post «Alitheia Forum» – Μητσοτάκης: Η αναφορά στα fake news και στα Τέμπη appeared first on VIPNEWS.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...