Τελευταία νέα
Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του Η ομιλία Βαρουφάκη στην Κούβα: «Την 5η Ιουλίου του 2015 ο ελληνικός λαός ήρθε τόσο, μα τόσο, κοντά στην επανάσταση» Σκάνδαλο υποκλοπών: Το «κρυφτούλι» Μητσοτάκη με τα ονόματα, η επίθεση σε Ράμμο και το «ρήγμα» με Βενιζέλο ΣΥΡΙΖΑ για δικαίωση Κρέτσου: Θα βρει το θάρρος ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη; ΣΥΡΙΖΑ για αθώωση Κρέτσου: «Θα βρει το θάρρος ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για τις συκοφαντίες που εξαπολύει;» ΣΥΡΙΖΑ για την πανηγυρική αθώωση Κρέτσου: Ούτε “βοσκοτόπια” ούτε «στημένος διαγωνισμός» λοιπόν. Θα βρει το θάρρος ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για τις συκοφαντίες που εξαπολύει εδώ και εφτά χρόνια και επανέλαβε ακόμη και σήμερα από το βήμα της Βουλής;​ Τσίπρας: Ομιλία την Τετάρτη στο Περιστέρι ΝΔ: Ο Τσίπρας παραπλάνησε το Κοινοβούλιο με ονόματα τα οποία δεν περιέχονταν στην επιστολή Ράμμου Ο Χρήστος Ράμμος στο απόσπασμα ΝΔ: Ο Τσίπρας έδωσε ονόματα στον Ράμμο και όχι ο Ράμμος στον Τσίπρα Ενάντια στον πολυπολικό ιμπεριαλισμό, προς μια σοσιαλιστική πολυπολικότητα Σε δύσκολη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την πρόταση μομφή
Secnews.gr

Android 14: Θα αποκλείει το install ορισμένων outdated εφαρμογών

Για να μειωθεί η πιθανότητα του malware, το Android 14 θα αρχίσει να αποκλείει πλήρως την εγκατάσταση εφαρμογών που στοχεύουν outdated εκδόσεις του Android.

Ενώ το Android 13 κυκλοφόρησε πρόσφατα, η Google ετοιμάζεται ήδη να κυκλοφορήσει το νεότερο Android 14. Η αναμενόμενη προεπισκόπηση για προγραμματιστές θα πρέπει να είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες – οπότε η εταιρεία πρέπει ήδη να προετοιμάζει κάποιον κώδικα πριν από τη δημόσια κυκλοφορία! Μία από αυτές τις αλλαγές κώδικα μόλις ανακαλύφθηκε- φαίνεται ότι με το Android 14 εγκατεστημένο στη συσκευή σας δεν θα σας επιτρέπει να εγκαθιστάτε outdated apps (εφαρμογές που στοχεύουν σε ξεπερασμένες εκδόσεις του Android). Δηλαδή αυτή η αλλαγή θα εμπόδιζε τους χρήστες από την παράπλευρη φόρτωση συγκεκριμένων αρχείων APK και επίσης θα εμπόδιζε τα καταστήματα εφαρμογών από την εγκατάσταση αυτών των ίδιων εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Hook Android malware: Μάθετε τα πάντα για τη νέα μεγάλη απειλή

Το 9to5Google βρήκε πρόσφατα μια τροποποίηση κώδικα που αποσκοπούσε στον περιορισμό των συνθηκών API για την εγκατάσταση εφαρμογών. Το απόσπασμα αναφέρει: “Εάν ενεργοποιηθεί, αυτή η λειτουργία θα μπλοκάρει οποιοδήποτε λογισμικό με έκδοση SDK χαμηλότερη από την απαιτούμενη- βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των χρηστών, καθώς τα κακόβουλα προγράμματα μπορούν μερικές φορές να παρακάμψουν τους νέους κανόνες API εκμεταλλευόμενα παλαιότερες εκδόσεις του SDK.” Το Android 14 θα μπλοκάρει αρχικά μόνο τα παλαιότερα επίπεδα API, ωστόσο αναμένεται να αυξήσει αυτό το όριο μέχρι το Android 6, προκειμένου να εμποδίσει την εγκατάσταση στη συσκευή σας τυχόν εφαρμογών που στοχεύουν σε outdated εκδόσεις Android, ακόμη και όταν επιχειρείται μέσω sideloading.

Δείτε επίσης: Το Android malware της καμπάνιας Roaming mantis αναβαθμίστηκε

Πριν αρχίσετε να αισθάνεστε απογοητευμένοι, υπάρχει μια λύση, αν μια εφαρμογή που κάποτε υποστηριζόταν έχει πάψει να χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με την αναφορά του 9to5Google, η λύση στο πρόβλημά σας έγκειται στην ενεργοποίηση ενός νέου flag χρησιμοποιώντας το ADB command shell.

Προφανώς, το κύριο κίνητρο πίσω από αυτή τη μετατροπή είναι να εμποδιστεί η διείσδυση malware σε ανυποψίαστους χρήστες. Δυστυχώς, οι χάκερ έχουν γίνει αρκετά επιδέξιοι στο να εξαπατούν τους ανθρώπους ώστε να κατεβάζουν τις εφαρμογές τους με πειστικές οδηγίες. Απαγορεύοντας την εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς τη χρήση του ADB, μπορούμε να μειώσουμε αποτελεσματικά τις ευκαιρίες για κακόβουλους φορείς να εκμεταλλευτούν αυτές τις διόδους.

Δείτε επίσης: Πώς να ακυρώσετε τις συνδρομές σας σε iPhone και Android;

Δεν είναι απροσδόκητη αυτή η αλλαγή. Η Google απαιτούσε προηγουμένως από τους προγραμματιστές να εστιάζουν τις ενημερώσεις τους σε νεότερες εκδόσεις του Android όταν σκοπεύουν να συνεχίσουν να τις δημοσιεύουν στο Play Store. Αυτός ο κανονισμός, ωστόσο, δεν ισχύει επί του παρόντος για τις εφαρμογές που έχουν φορτωθεί από την πλευρά τους – αφήνοντας έτσι κακόβουλες οντότητες και κακόβουλο λογισμικό με ένα παραθυράκι που τους επιτρέπει να αποφεύγουν τον εντοπισμό αποφεύγοντας απλώς το Play Store εντελώς- κάτι που συμβαίνει ήδη για το μεγαλύτερο μέρος του κακόβουλου λογισμικού ούτως ή άλλως.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com
The post Android 14: Θα αποκλείει το install ορισμένων outdated εφαρμογών appeared first on SecNews.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...