Τελευταία νέα
Υποψήφιος στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος Με τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος Ρ. Σβίγκου: Η ΝΔ καταφεύγει στα fake news… Η αύξηση του ορίου ηλικίας της συνταξιοδότησης στα 67 ήταν νόμος της κυβέρνησης ΝΔ στο πλαισίο της δημοσιονομικής προσαρμογής… Μητσοτάκης στην 2η Σύνοδο για την Δημοκρατία: Σήμερα, η απειλή ενάντια στον δημοκρατικό τρόπο ζωής είναι εντονότερη από ποτέ Ολομέτωπη Σπίρτζη στην κυβέρνηση για την Ανατολική Αττική : “Πριν φύγουν απαξιώνουν τις περιουσίες του κόσμου – Προς όφελος ποιων άραγε;” Γεωργιάδης: Οι Έλληνες πάσχουν από «οικονομικό αναλφαβητισμό» – «Αριστερός σημαίνει άχρηστος, ανεπρόκοπος, γρουσούζης» Λιακούλη: «Καθαρές κουβέντες στο λαό, μόνο το ΠΑΣΟΚ λέει» Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας, αποκατάσταση αδικιών, αναμόρφωση των ΚΕΠΑ και ΑΡΣΗ των αρνητικών πολιτικών της ΝΔ Με 4% (3,9) … δανείστηκε 2,5 δις 50 μέρες πριν τις κάλπες η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Ραγκούσης: «Φθηνοί αντιπερισπασμοί από την κυβέρνηση των σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της» Ραγκούσης: Αυτή είναι η αλήθεια για το σπίτι μου -Προσφυγή στη Δικαιοσύνη αν δεν ανακαλέσουν Χ. Μαμουλάκης: Απάντηση στον Γεωργιάδη

ANT.ΑΡ.ΣΥ.Α:Η κακοκαιρία φανέρωσε τις καταστροφικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου

16/02/2021

Το εξωκοινοβουλευτικο πολιτικό κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία στην χώρα μας με αποτέλεσμα τις πολύωρες διακοπές κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, και τις διακοπές ηλεκτροδότησης απο το δίκτυο της ΔΕΗ εξέδωσε Ανακοίνωση μέσω Δελτίο Τύπου όπου αναφέρει τα έξης:

“Για άλλη μία φορά τα εποχιακά καιρικά φαινόμενα έχουν καταστροφικές συνέπειες, αφού το κράτος είναι αδιάφορο και εχθρικό απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Οι πολύωρες διακοπές κυκλοφορίας στην ιδιωτικοποιημένη και με πανάκριβα διόδια Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, οι διακοπές ηλεκτροδότησης από το υποβαθμισμένο δίκτυο της ΔΕΗ των πανάκριβων λογαριασμών σε περιοχές της Αττικής, όπως και σε χωριά και νησιά από άλλους 8 νομούς τουλάχιστον, έδειξαν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες, αλλά και της υποστελέχωσης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των ελλείψεων σε υποδομές και εξοπλισμό των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου. Εκεί οδήγησαν οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και η αυστηρή εφαρμογή των μνημονιακών και άλλων δεσμεύσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρατικός μηχανισμός, περιφέρειες και δήμοι αφήνουν στην τύχη τους την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες.

Η ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ, την οποία ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, είναι αναγκαίος όρος για να μπορεί η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά που η κυβερνητική προπαγάνδα βαφτίζει “ακραία φαινόμενα” προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της, αλλά και να αποφύγει το κόστος της αποκατάστασης των καταστροφών.”

Διαβάστε επίσης...

Θόδωρος Σκυλακάκης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης μοναδική ευκαιρία εκσυγχρονισμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και της οικονομίας»

30/03/2021 Πολιτική/Κοινοβουλευτικό Φάσμα Θόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών: «Το Ταμείο […]