Τελευταία νέα
Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά» Εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργό, την Λίτσα Πατέρα έχουμε! «Τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα» δήλωσε, χωρίς να διστάσει στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βίντεο) Εργαστήριο πολιτικής σκέψης η ΝΔ: Ο βουλευτής Χρυσομάλλης είπε ότι Χατζηδάκης εφαρμόζει τον Μπακούνιν! Ειλικρινά,, όχι άλλη αριστεία. Έλεος, φτάνει!   Απαγορεύθηκε και το J&J στην Ευρώπη-Η κυβέρνηση εμβολίασε χιλιάδες με αυτό Αλέξης Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα-Βαφτίζετε τον Μεσαίωνα Αναγέννηση “Καλά κάνουν οι άνθρωποι και απεργούν, θα μείνω μαζί τους” – Βατερλό κυβέρνησης και “παπαγάλων” στο λιμάνι (βίντεο) Σοβαρά; Ο Νίκολαος Γλύξμπουργκ είναι «πρίγκιπας» κι «εκπροσωπεί» την Ελλάδα; Διθύραμβοι Μητσοτάκη στις απεργοκτόνες διατάξεις του αντεργατικού νομοσχεδίου-Εχθροί της κοινωνίας οι απεργοί LIVE: Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή Αλ. Τσίπρας: Βαφτίζετε αναγέννηση τον μεσαίωνα, συκοφαντείτε όσους αντιδρούν και αντιστέκονται (video) ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
Elculture.gr

Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest: Ένα διήμερο στην Πειραιώς 260 αφιερωμένο στα χορευτικά Battles

Οι εκδηλώσεις του Layers of Street, της νέας σκηνής του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που φέρνει την street χορευτική κουλτούρα σε Ελλάδα και εξωτερικό σε διάλογο με το θέατρο και το σύγχρονο χορό, κορυφώνονται στις 19 και 20 Ιουνίου με το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest, ένα διήμερο στην Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, αφιερωμένο στην πιο χαρακτηριστική και δυναμική έκφραση της hip hop κουλτούρας: τα χορευτικά Battles.
Γνήσια έκφραση της κουλτούρας του δρόμου της δεκαετίας του ΄70, τα χορευτικά battles αποτέλεσαν τρόπο έκφρασης, αλλά και πολεμικό μέσο σύγκρουσης και επίλυσης διαφορών για τους νέους της  αφροαμερικανικής και πορτορικανικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Με την εισβολή του hip hop στην pop κουλτούρα σε ΗΠΑ και Ευρώπη τη δεκαετία του ΄80, τα χορευτικά breakdance και all style battles, εξελίχθηκαν ραγδαία σε μια από τις δημοφιλέστερες χορευτικές πρακτικές διεθνώς, φτάνοντας τη δεκαετία του ΄90 και στην Ελλάδα.
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 δημιουργεί τον χώρο και τις προϋποθέσεις ώστε οι φόρμες, οι συμβολισμοί και η δυναμική των hip hop battles να αποκτήσουν τη δική τους θέση στο σύμπαν της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
©Pinelopi Gerasimou
©Pinelopi Gerasimou
Με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτών από όλη την Ελλάδα και με καταξιωμένους κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα battles του Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Την πρώτη μέρα (19/6), η κατηγορία θα είναι Break 1vs1 και θα συμμετέχουν μόνο breakdancers (Β-boys & B-girls) ατομικά, ενώ τη δεύτερη ημέρα (20/6) θα είναι Hip Hop (All Style) 1vs1, και θα διαγωνιστούν ατομικά χορευτές και χορεύτριες από διαφορετικά στυλ του χιπ χοπ (hip hop, popping, locking, break).
The post Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest: Ένα διήμερο στην Πειραιώς 260 αφιερωμένο στα χορευτικά Battles appeared first on ελculture.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...