Άδοξο φινάλε είχε η παρουσία του Φέλιξ Οζέ-Αλιασίμ στο Australian Open 2026, με τον Νο7 του ταμπλό να εγκαταλείπει τον αγώνα του 1ου γύρου απέναντι στον Νούνο Μπόρχες, λόγω έντονων κραμπών.
Ο Πορτογάλος ήταν μπροστά με 3-6, 6-4, 6-4, όταν ο 25χρονος Καναδός αποφάσισε να πετάξει λευκή πετσέτα στη John Cain Arena. Ο Οζέ-Αλιασίμ κάλεσε ιατρικό τάιμ άουτ προς το τέλος του τρίτου σετ και δέχθηκε εκ νέου θεραπεία πριν από την έναρξη του τέταρτου, όμως μετά από μόλις δύο πόντους αποφάσισε να αποχωρήσει.
«Δεν γίνεται να είμαι απλώς… σάκος του μποξ»
Στις δηλώσεις του, ο Καναδός ήταν ξεκάθαρος για την απόφασή του: «Είμαι καλά γενικά, αλλά οι κράμπες ξεκίνησαν στην αρχή του τρίτου σετ. Έγινε πολύ δύσκολο να είμαι ανταγωνιστικός σε αυτό το επίπεδο. Προσπάθησα για ένα σετ, αλλά σήμερα δεν ήταν δυνατό».
Σε πιο προσωπικό τόνο πρόσθεσε: «Θέλω να βρίσκομαι στο κορτ για να κερδίζω και να ανταγωνίζομαι τον αντίπαλό μου. Δεν θέλω να στέκομαι εκεί σαν σάκος του μποξ. Δεν υπάρχει νόημα, οπότε πρέπει να προχωρήσεις».
Ο Μπόρχες στάθηκε στο πλευρό του αντιπάλου του: «Τον συμπονώ. Ξέρω πώς είναι να παλεύεις με το σώμα σου και αυτό είναι μέρος του τένις. Ελπίζω να επιστρέψει γρήγορα στο καλύτερό του επίπεδο».
Ο 28χρονος Πορτογάλος, που είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο στη Μελβούρνη το 2024, δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, τονίζοντας πως «αν ήταν 100%, ίσως το σκορ να ήταν διαφορετικό».
Στον 2ο γύρο, ο Μπόρχες θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Χουάν Μανουέλ Σερούντολο και του Αυστραλού wild card Τζόρνταν Τόμπσον.
AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (+9h)
The post Australian Open: Πρόωρο τέλος για Οζέ-Αλιασίμ λόγω κραμπών (vid) appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
