Τελευταία νέα
Προσφυγικά: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιώνει τις θέσεις μας απέναντι στις προσπάθειες εκκένωσης Οι Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για την Ημέρα Ανεξαρτησίας τους – Τραγούδησαν και τον ελληνικό εθνικό ύμνο [βίντεο] Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Διαμαντής Αξιώτης Άγιοι Ανάργυροι: Συνελήφθη 19χρονος για εμπρησμό αυτοκινήτου – Αναζητείται ένας ακόμα νεαρός Συνελήφθη 49χρονος για φωτιά στη Σαλαμίνα – Έκανε εργασίες με συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης Η ρήξη Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά και η μάχη για την επόμενη ημέρα Άνετο 4-0 του ΠΑΟΚ κατά το Λεβαδειακού μέσα στην Τούμπα και… με το μυαλό στην Μπραν Επίθεση με σπαθί στη Σουηδία: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος ύποπτος Νέα Ιωνία: Νεκρός 60χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στη Βεΐκου ΕΛ.Α.Σ.: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες στους ελέγχους Σίφνος – ιδιοκτήτρια εταιρία του ελικοπτέρου: «Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς αβάσιμες εικασίες» Νεκρή 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια στον Μπάλλο Χανίων, μετά από πεζοπορία υπό ακραία ζέστη
Indicator.gr

B. Κικίλιας: 51% περισσότεροι έκτακτοι έλεγχοι στα πλοία – Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφάλειας

Κατά 51% αυξήθηκαν φέτος οι έκτακτες επιθεωρήσεις στα πλοία, μετά από εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, για περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων ενόψει της θερινής περιόδου.
Πιο συγκεκριμένα, έως τις 21 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκαν 515 έκτακτες επιθεωρήσεις, έναντι 341 το αντίστοιχο διάστημα του 2025.
Σημαντική αύξηση καταγράφεται και στις απαγορεύσεις απόπλου, οι οποίες ανήλθαν σε 50 φέτος, από μόλις 4 πέρυσι, με το ποσοστό τους να διαμορφώνεται στο 9,7% έναντι 1,2%.
Αυξημένες εμφανίζονται, επίσης, και οι τακτικές επιθεωρήσεις, που έφτασαν τις 414 από 397 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας άνοδο κατά 4,3%.
Οι έλεγχοι αφορούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα ασφάλειας των πλοίων, πυρασφάλειας, σωστικών μέσων, συντήρησης και καλής λειτουργίας του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, εκπαίδευσης και εξοικείωσης των πληρωμάτων σε περιστατικά αντιμετώπισης εκτάκτου ανάγκης, καθώς και τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλούς μεταφοράς επιβατών και οχημάτων.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι “οι έκτακτοι έλεγχοι στην ακτοπλοΐα, στα τουριστικά σκάφη και στα σκάφη όλων των ειδών αυξήθηκαν από πέρυσι, κατά 51%. Κι αυτό γιατί, πρώτα απ’ όλα, μας ενδιαφέρει η ασφάλεια όλων των ανθρώπων στη θάλασσα. Μεγάλη προσοχή. Ακολουθούμε τους κανόνες, τηρούμε τους κανόνες ασφάλειας. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας”.
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς, δήλωσε: “Η ασφάλεια, στην οποία αναφέρθηκε και ο κύριος Υπουργός, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Όχι μόνο στην ακτοπλοΐα και στα τουριστικά πλοία, αλλά η ασφάλεια των λουομένων, η ασφάλεια των τουριστών μας, η ασφάλεια των ναυτικών μας και κάθε ανθρώπου ο οποίος έχει την ανάγκη μας στη θάλασσα. Αυτό, για το Λιμενικό Σώμα, είναι και θα παραμείνει πρώτη μας προτεραιότητα και σε αυτό επικεντρώνουμε όλες μας τις προσπάθειες, τόσο στο επίπεδο του Υπουργείου όσο και σε όλα τα Λιμεναρχεία γύρω από τη χώρα”.
The post B. Κικίλιας: 51% περισσότεροι έκτακτοι έλεγχοι στα πλοία – Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφάλειας appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...