Τελευταία νέα
Χατζηγιαννάκης: «Ήταν ένα ατυχές σχόλιο» του Θανάση Καρτερού για τον Νίκο Ανδρουλάκη – «Κανείς δεν τον θεωρεί βλάκα» Champions League: «Πικρή» ήττα για την ΑΕΚ από τη Σαχτάρ στο Λονδίνο Φονική κακοκαιρία στην Κωνσταντινούπολη: 14χρονος πάτησε σε λακούβα με νερό και πέθανε από ηλεκτροπληξία GSI: Τι αλλάζει στις έρευνες για το υποβρύχιο καλώδιο – Η παράταση & το γαλλικό πλοίο Daily Mail: Η Γκιλφόιλ προσπάθησε να «διαγράψει» από το διαδίκτυο, ρεπορτάζ μας για τα πεπραγμένα της Ηράκλειο: Τροπολογία για προσωρινή δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή Αθανάτων Βενζίνη: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιδότηση της αμόλυβδης Σάλος στον Λευκό Οίκο: «Χάθηκαν» 5, 6 εκατ. δολάρια – Η MAGA σύγκρουση και ο Ντόναλντ Τραμπ Δήμας: Στο 70% έτοιμο το Flyover – Το Μετρό στην Καλαμαριά μείωσε την κίνηση στη Θεσσαλονίκη κατά 10% «Προσευχηθείτε για ‘μένα» – Το μήνυμα του Πάπα Λεόντα μετά την επέμβαση καρκίνου Τροπολογία για ίδρυση δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Ηράκλειο περνά ο Θάνος Πλεύρης Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης: Τι θα ζητήσει για την μείωση των τιμών της ενέργειας
Efsyn.gr

Champions League: «Πικρή» ήττα για την ΑΕΚ από τη Σαχτάρ στο Λονδίνο

Η πρώτη ήττα της ΑΕΚ μετά από 11 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι γεγονός. Η Ένωση παρότι προηγήθηκε απέναντι στη Σαχτάρ στο Λονδίνο δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 3-1 στη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Λόβρεν στο 28΄, όμως οι Ουκρανοί «απάντησαν» με τους Πεντρίνιο (34΄πεν.), Βινίσιους (81΄), Μεντόσα (86΄) και έφτασαν τους 4 βαθμούς στη διοργάνωση. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Σίτι την προσεχή Τρίτη (20/10) στο «Έτιχαντ».
Λίγο έλειψε και η ΑΕΚ θα ξεκινούσε με γκολ από τα… αποδυτήρια. Στη συμπλήρωση των πρώτων 90 δευτερολέπτων, από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λόβρεν, ο Μουκουντί σηκώθηκε αμαρκάριστος στην «καρδιά» της ουκρανικής άμυνας και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Στο 10΄ ο Μπρινιόλι απέκρουσε το σουτ του Άλίσον και στο 28΄ η Ένωση άνοιξε το σκορ. Από εκπληκτική ενέργεια του Σταύρου Πήλιου και ασίστ στον Λόβρεν, ο Κροάτης έγραψε το 0-1.
Οι -τυπικά- γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα όταν ο Ρέλβας ανέτρεψε τον Άλισον στην περιοχή. Πέναλτι που καταλόγισε ο Κάβανα μετά από υπόδειξη του VAR και αξιοποίησε ο Πεντρίνιο στο 34΄. Λίγο αργότερα, στο 38΄, οι Ουκρανοί ισοφάρισαν και τα… δοκάρια, όταν ο Ενρίκε έβγαλε σέντρα-σουτ από αριστερά, ο Μπριονιόλι κατάλαβε την πορεία της μπάλας και την άγγιξε όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στην οριζόντια δοκό.
Και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν ο Πήλιος έφυγε μόνο από διαγώνια θέση, αλλάο Ρίζνικ έκλεισε καλά και απέκρουσε. Στο 64΄ ήταν η σειρά της Σαχτάρ να χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Οτσερένετκο να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα σε κενή εστία με κεφαλιά.
Εμφανώς κουρασμένη στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ, έδωσε τη δυνατότητα στη Σαχτάρ να κυριαρχήσει, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες και έχοντας σε πολύ μεγάλο ποσοστό την κατοχή της μπάλας. Έφτανε με άνεση κοντά στην περιοχή, έστω και χωρίς να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες. Ωστόσο πήρε το προβάδισμα στο 80′ με ένα τυχερό γκολ, καθώς σε δυνατή παράλληλα σέντρα του Βινίσιους, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπρινιόλι και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 86΄ η Σαχτάρ «καθάρισε» το ματς όταν ο Μεντόσα απέφυγε τον Μουκουντί και με δυνατό σουτ στην «απέναντι» γωνία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Διαιτητής: Κάβανα (Αγγλία)
Κίτρινες: Μάρλον – Μάγερ, Μουκουντί, Μαρίν
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Αρντά Τουράν): Ρίζνικ, Βινίσιους, Μπόνταρ, Ματβιένκο, Ενρίκε, Οτσερέτκο, Άλισον (88΄ Λούκας Ντος Σάντος), Μάρλον (82΄ Ναζαρίνα), Πεντρίνιο (63΄ Ισάκε), Νεβέρτον (63΄ Μεντόσα), Ελίας Κάουα (88΄ Λούκα Μεϊρέγες)
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπρινιόλι, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Μαρίν (83΄ Ζούμπκοφ), Βιτάλις (78΄ Καϊρίνεν), Μάγερ (71΄ Ζοάο Μάριο), Κοϊτά, Ζίνι (71΄ Γκατσίνοβιτς), Γιόβιτς (79΄ Βάργκα)

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...