Τελευταία νέα
Κάποτε ο Μητσοτάκης φόρεσε τη φανέλα του Προμηθέα και έπαιξε μπάσκετ Ο οίκος S&P διατήρησε αμετάβλητο το ελληνικό αξιόχρεο ΕΛ.Α.Σ.: Στα τέλη Ιανουαρίου το Προγραμματικό Συνέδριο με τη συμμετοχή όποιου πολίτη επιθυμεί Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμος στη συναυλία για τον Θάνο Μικρούτσικο Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Γιατί ΕΛ.Α.Σ. και ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησαν την παραίτηση Γεραπετρίτη Οι απουσίες στοίχισαν στον Ολυμπιακό: Πρώτη εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των ερευνών ηλεκτρικής διασύνδεσης Νίκος Νικολόπουλος: «Δεν πείθομαι ότι ο Καραμανλής άλλαξε γραμμή — οι δημόσιες παρεμβάσεις του μιλούν καθαρά» Ιράν: Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία δηλώνουν έτοιμες για συνομιλίες – Στόχος να μην αποκτήσει πυρηνικά η Τεχεράνη Κουλκουδίνας: “Νόμιμη η επιδότηση της εταιρείας από το Ταμείο Αλιείας” ΚΚΕ για Κουλκουδίνα: Δίνοντας εξηγήσεις ενώ γεμίζεις τις τσέπες σου ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα εκφράζει έντονη ανησυχία για τη θανατηφόρα επίθεση σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Money-tourism.gr

DERTOUR: Οι Γερμανοί “ψηφίζουν” Ελλάδα για τις φθινοπωρινές τους αποδράσεις | Ποιες είναι οι άλλες επιλογές

Οι Γερμανοί παραθεριστές επιλέγουν να παρατείνουν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2026, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 3η θέση μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών μικρών και μεσαίων αποστάσεων, ενώ την πρωτιά κατέχει η Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία των DERTOUR, ITS και Meiers Weltreisen, στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται προορισμοί με ηλιοφάνεια και ευχάριστες θερμοκρασίες, αλλά και επιλογές που προσφέρουν εμπειρίες στη φύση.#money-grid-35365{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li.last{margin-right:0;}#money-grid-35365>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-35365>li{width:100%;}}
Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξιδιώτες αναζητούν πλέον χαλάρωση, άνεση και καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Παράλληλα, η ζήτηση για ήλιο δημιουργεί ένα ιδιαίτερα θετικό περιβάλλον για την ελληνική τουριστική αγορά. Συγκεκριμένα, οι 5 προορισμοί που προτιμούν οι Γερμανοί για μικρές και μεσαίες αποστάσεις είναι :

Τουρκία
Ισπανία (Κανάρια Νησιά και Βαλεαρίδες)
Ελλάδα
Αίγυπτος
Γερμανία

Οι δύο προτάσεις που προτείνει ο γερμανικός tour operator, DERTOUR, αφορά :

Την Αλάνια, με επτά διανυκτερεύσεις με πρωινό και αεροπορικά εισιτήρια τα οποία διατίθενται από 639 ευρώ ανά άτομο.
Την Αίγυπτο, όπου οι λάτρεις του ήλιου μπορούν να απολαύσουν επτά διανυκτερεύσεις στο Sentido Reef Oasis Suakin, με πακέτο All Inclusive και πτήσεις, από 1.029 ευρώ ανά άτομο
Την Κω με επτά διανυκτερεύσεις στο Hotel Cosmopolitan, με αεροπορικά εισιτήρια και ημιδιατροφή, που είναι διαθέσιμες από 839 ευρώ ανά άτομο.

«Είτε πρόκειται για την Τουρκία, είτε για τη δυτική Μεσόγειο είτε για ένα ελληνικό νησί, οι φθινοπωρινές διακοπές γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς και αξιοποιούνται ως μια ευκαιρία για ξεκούραση, ώστε οι ταξιδιώτες να ανακτήσουν δυνάμεις και να απολαύσουν λίγο ακόμη ήλιο πριν από την πιο σκοτεινή εποχή του χρόνου», δήλωσε ο Sven Schikarsky, επικεφαλής Προϊόντος της DERTOUR Deutschland.
Οι φθινοπωρινές διακοπές αποτελούν, παράλληλα, μια κατεξοχήν περίοδο οικογενειακών ταξιδιών. «Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των πελατών μας προσφέρουν μικρούς χρόνους μεταφοράς, ξενοδοχεία φιλικά προς τις οικογένειες και, ακόμη και αυτή την εποχή, καλή τουριστική υποδομή, ώστε οι διακοπές να κυλούν ομαλά και ξεκούραστα για όλους», πρόσθεσε ο Schikarsky.
Έπειτα, οι 5 κορυφαίοι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων είναι :

Ινδικός Ωκεανός
Ταϊλάνδη
Βόρεια Αμερική
Καραϊβική
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σύμφωνα με την Travel Trend Report του Ομίλου DERTOUR, το 57,2% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών δηλώνει ότι ταξιδεύει κυρίως για να χαλαρώσει και να ανακτήσει δυνάμεις. Έτσι, στις Μαλδίβες, επτά διανυκτερεύσεις στο Fihalhohi Maldives, με ημιδιατροφή και αεροπορικά εισιτήρια, προσφέρονται από 1.679 ευρώ ανά άτομο, ενώ στην Ταϊλάνδη, το ananea Beyond Khaolak προσφέρει επτά διανυκτερεύσεις σε βίλα με πρωινό και πτήσεις από 1.249 ευρώ ανά άτομο.
Για εκείνους, αντίθετα, που επιθυμούν πιο δραστήριες φθινοπωρινές διακοπές, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αποτελούν επιλογές που συνδυάζουν city breaks με εμπειρίες στη φύση.
Όπως επισημαίνει ο Sven Schikarsky, στις δύο χώρες, πέρα από τις ενδιαφέρουσες αποδράσεις στις πόλεις, πολλές περιοχές προσφέρουν εντυπωσιακά φθινοπωρινά τοπία, με τα δάση να μεταμορφώνονται σε έντονες αποχρώσεις, καθαρή ατμόσφαιρα και μοναδικές εμπειρίες στη φύση.
#money-grid-34887{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li.last{margin-right:0;}#money-grid-34887>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-34887>li{width:100%;}}The post DERTOUR: Οι Γερμανοί “ψηφίζουν” Ελλάδα για τις φθινοπωρινές τους αποδράσεις | Ποιες είναι οι άλλες επιλογές appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...