Τελευταία νέα
Μαξίμου: Σενάρια για εκλογές τον Οκτώβριο στο τραπέζι Επίσκεψη του Ν. Δένδια στην ΕΛΔΥΚΟ στην Πρίστινα Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο κόσμος συζητάει ολοένα και περισσότερο πώς θα φύγει αυτή η κυβέρνηση» Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο κόσμος συζητάει ολοένα και περισσότερο πώς θα φύγει αυτή η κυβέρνηση Από την Ουγγαρία στην Ελλάδα: Το “σύνδρομο Όρμπαν” στο μικροσκόπιο Φάμελλος προς Μητσοτάκη: Εσείς είστε το βαθύ κράτος – Μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Από την τεχνητή νοημοσύνη και το άρθρο 16 έως τον εκλογικό νόμο Ανδρουλάκης: “Εκλογές τώρα για να φύγετε το γρηγορότερο δυνατόν κ. Μητσοτάκη” Κωνσταντοπούλου: «Ο κόσμος συζητάει ολοένα και περισσότερο πώς θα φύγετε» Καταγγελίες-φωτιά για “κράτος μαφίας” από τη Μαρία Καρυστιανού Κουτσούμπας: «Χρειάζεται σύγκρουση με το σάπιο αστικό κράτος και την ΕΕ της διαφθοράς που έχουν στο DNA τους τα σκάνδαλα» Ο Μητσοτάκης συγκαλεί την ΚΟ της ΝΔ – Ο Μαρκόπουλος νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στη θέση του Λαζαρίδη
Filathlos.gr

EuroLeague: Ο Χιφί υπέγραψε το «διπλό» της Παρί στην Τουρκία

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Παρί, η οποία επικράτησε με 84-79 της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, σε αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα τελευταία δευτερόλεπτα της 20ής αγωνιστικής της EuroLeague.
Το παιχνίδι είχε έντονο ρυθμό και μεγάλη ισορροπία από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Η Εφές έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (21-19), ενώ στο ημίχρονο η Παρί πήγε μπροστά με έναν πόντο (40-39), εκμεταλλευόμενη καλύτερες επιλογές στην επίθεση.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Γάλλοι ανέβασαν στροφές με μπροστάρη τον Χιφί, ο οποίος σημείωσε 11 πόντους στην περίοδο και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (64-54). Παρ’ όλα αυτά, η Εφές αντέδρασε και στο τέταρτο δεκάλεπτο έφερε το ματς στα ίσια (72-72), μετατρέποντάς το σε πραγματικό θρίλερ.
Στα κρίσιμα σημεία, η Παρί έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία. Με το σκορ οριακά υπέρ της, ο Χιφί ευστόχησε σε καθοριστικό τρίποντο περίπου 40’’ πριν το τέλος, δίνοντας «αέρα» πέντε πόντων στους φιλοξενούμενους. Στις τελευταίες κατοχές, η Εφές δεν βρήκε λύσεις, με τις εύστοχες βολές του Ρόντεν να διαμορφώνουν το τελικό 79-84.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χιφί με 27 πόντους, με τον Ρόντεν να προσθέτει 15, ενώ σημαντική βοήθεια έδωσαν οι Ρόμπινσον, Ερέρα και Εμπαγιέ. Από την πλευρά της Εφές, ξεχώρισε ο Σέιμπεν Λι στο ντεμπούτο του με 17 πόντους, 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-40, 64-65, 79-84
Αναντολού Εφές (Λάσο): Μπομπουά 2 (1/2 δίποντα, 4 ασίστ), Λόιντ 12 (2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Λι 17 (4/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/7 βολές), Βάιλερ-Μπαμπ 6 (2/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κορντινιέ, Σμιτς 8 (3/5 δίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Ντεσέρτ 8 (4/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Ντόζιερ 9 (1/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Σουάιντερ, Οσμάνι 15 (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές), Γιλμάζ, Τζόουνς 2 (1/1 δίποντα).
Παρί (Ταμπελίνι): Χιφί 27 (5/8 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 8/9 βολές), Καβαλιέρ 5 (1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα), Ρόμπινσον 11 (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές), Ερέρα 10 (2/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα), Ρόντεν 15 (1/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/4 βολές), Αγιαγί, Ντοκοσί, Φαγιέ 2 (1/1 δίποντα), Σαρβίν 2 (1/1 δίποντα), Μόργκαν, Εμπαγιέ 10 (1/1 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/6 βολές), Ουταρά 2 (1/1 δίποντα).
Τα ομαδικά στατιστικά για την Αναντολού Εφές: 20/31 δίποντα, 8/24 τρίποντα, 15/17 βολές, 29 ριμπάουντ, 22 ασίστ, 6 κλεψίματα και 19 λάθη.
Τα ομαδικά στατιστικά για την Παρί: 15/25 δίποντα, 12/33 τρίποντα, 1821 βολές, 27 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 6 κλεψίματα και 15 λάθη.
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 21η αγωνιστική η Αναντολού Εφές θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο (9/1, 21:30) ενώ η Παρί δεν θα αγωνιστεί στην επόμενη αγωνιστική καθώς το παιχνίδι κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ έχει αναβληθεί για τις 3 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...