Τελευταία νέα
Μπελάδες για την Μπαρτσελόνα: Κλείνει ξανά το «Καμπ Νόου», κοντά στα 2,6 δισ. ευρώ τα χρέη του συλλόγου Reuters: Aπεσταλμένος του Πούτιν στις ΗΠΑ για συνομιλίες με την κυβέρνηση Τραμπ  Ισραήλ: Η εκλογική επιτροπή απέκλεισε από τις εκλογές του Οκτωβρίου τα δύο μεγαλύτερα αραβικά κόμματα Θάνατος Μαζωνάκη: Νοσηλεύτρια φέρεται να προειδοποίησε τη γιατρό, και εκείνη να επέμεινε στη διαδικασία Ο Παυλος Πολάκης “πυροβολεί” τον Αδωνι: «Είναι ντροπή για την χώρα – Καλούμε τον Μητσοτάκη να τον αποπέμψει» ΕΛ.Α.Σ.: Η Ελλάδα πρέπει να ανταγωνίζεται με γνώση, εξειδίκευση και τεχνολογία, όχι με χαμηλότερους μισθούς Ζελένσκι στον ΟΗΕ: Διατηρήστε τις κυρώσεις – Όταν η Ρωσία έχει λεφτά, λέει όχι στη διπλωματία Κάθε άλλο παρά σκέφτεται να αποσυρθεί ο 41χρονος Ρονάλντο: «Θα φτάσω τα 1.000 γκολ και θα κατακτήσω το Nations League» Μητσοτάκης σε ομογενείς των ΗΠΑ: «Θέλουμε την επόμενη εκλογή, για να αλλάξει η χώρα» Μωραΐτης για Σφακιανάκη: «Όταν ένας άνθρωπος έχει υποστηρίξει τη Χρυσή Αυγή, δεν μπορώ να το ξεχάσω» Θεώνη Κουφονικολάκου για εκλογές: Ή θα αυξηθεί το εισόδημα της πλειοψηφίας, ή θα συνεχιστεί το πάρτι των καρτέλ Φεστιβάλ ΚΝΕ: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Μάγδα Φύσσα στην έκθεση για τους 200 της Καισαριανής [βίντεο]
Filathlos.gr

Europa League: Στους πόσους βαθμούς κρίθηκε η πρόκριση στα νοκ-άουτ τις δύο πρώτες σεζόν

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη League Phase του Europa League, αφού επικράτησε με ανατροπή της Γιαγκελόνια.
Στο νέο format του Europa League, οι 24 από τις 36 ομάδες συνεχίζουν στα νοκ-άουτ. Οι πρώτες οκτώ προκρίνονται απευθείας στους 16, ενώ οι ομάδες από την 9η έως την 24η θέση αγωνίζονται στα playoffs.
Τη σεζόν 2025/26 η 8η θέση κρίθηκε στους 16 βαθμούς, με τη Ρόμα και την Γκενκ να ισοβαθμούν σε αυτό το όριο και τους τζιαλορόσι να παίρνουν τελικά την πρόκριση.
Αντίστοιχα, η μάχη της 24άδας έφτασε μέχρι τους εννέα βαθμούς, με Μπραν και Γιανγκ Μπόις να έχουν την ίδια συγκομιδή, αλλά μόνο η ομάδα από τη Νορβηγία συνέχισε.
Την πρώτη σεζόν του νέου format, το 2024/25, ο Ολυμπιακός είχε τερματίσει 7ος με 15 βαθμούς, ενώ η τελευταία θέση της οκτάδας κρίθηκε στους 14, όπου υπήρξε τετραπλή ισοβαθμία μεταξύ Ρέιντζερς, Μπόντο/Γκλιμτ, Άντερλεχτ και Στεάουα, με τους Σκωτσέζους να την κατακτούν λόγω διαφοράς τερμάτων.
Ακόμη πιο οριακή ήταν η κατάσταση στην 24άδα. Πέντε ομάδες ολοκλήρωσαν τη League Phase με δέκα βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ, την Τβέντε και τη Φενέρμπαχτσε να συνεχίζουν, σε αντίθεση με Μπράγκα και Έλφσμποργκ.
Έτσι, στις δύο πρώτες σεζόν η απευθείας πρόκριση στους 16 κρίθηκε στους 14-16 βαθμούς, ενώ το όριο για την παρουσία στα playoffs κινήθηκε στους 9-10 βαθμούς, με τη διαφορά τερμάτων και τα υπόλοιπα κριτήρια ισοβαθμίας να αποδεικνύονται καθοριστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...